reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć Dziewczyny, czytałam Wasze forum od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, mam nadzieję że mnie przyjmiecie:)
jestem w 23 tygodniu, ciąża dwukosmowkowa dwudowodniowa, dziewczynka i chłopak.
Odnośnie wpisu Necia0- moja szyjka ma 4 cm i lekarz mówi że jest ok. Jutro mam kolejna wizytę, mam nadzieję że się nie skraca.
Mam do Was pytanie dotyczące ruchów dzieci- chłopaka czuję cały czas, aż spać przez te kopniaki nie mogę ;) martwi mnie to, że tylko parę razy dziennie czuję lekkie ruchy dziewczynki, lekarz mówi żeby się tym nie martwić, zwłaszcza że Mała ma łożysko z przodu ale pewnie wiecie jak to jest, ja i tak się tym nie przejmuje..czy też tak miałyście, że ruchy jednego dziecka były słabiej odczuwalne?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Alina, gratuluję parki :) jest nas coraz więcej z podobnym terminem porodu :)
Ja też tak mam od kilku dni i tak samo jak Ty czuje praktycznie tylko chlopca po prawej. Podobno to normalne , bo dzieci się przemieszczają i to tylko nam może się tak wydawać że czujemy jedno. Staram się nie nakręca, a więc tak sobie to tłumaczę skoro lekarz mówi że ok.

Witaj Alina, gratuluję parki :) jest nas coraz więcej z podobnym terminem porodu :)
Ja też tak mam od kilku dni i tak samo jak Ty czuje praktycznie tylko chlopca po prawej. Podobno to normalne , bo dzieci się przemieszczają i to tylko nam może się tak wydawać że czujemy jedno. Staram się nie nakręca, a więc tak sobie to tłumaczę skoro lekarz mówi że ok.

Dzięki, w takim razie też spróbuję się tym tak nie martwić:)
A i odczuwam też co jakiś czas tak samo jak Ty taki ciągnący, rozpierający ból krocza, jutro wypytam o to lekarza..
A tak poza tym jak ogólne samopoczucie na tym etapie ciąży? U mnie dobrze tylko coraz ciężej;)

Cześć Dziewczyny, czytałam Wasze forum od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, mam nadzieję że mnie przyjmiecie:)
jestem w 23 tygodniu, ciąża dwukosmowkowa dwudowodniowa, dziewczynka i chłopak.
Odnośnie wpisu Necia0- moja szyjka ma 4 cm i lekarz mówi że jest ok. Jutro mam kolejna wizytę, mam nadzieję że się nie skraca.
Mam do Was pytanie dotyczące ruchów dzieci- chłopaka czuję cały czas, aż spać przez te kopniaki nie mogę ;) martwi mnie to, że tylko parę razy dziennie czuję lekkie ruchy dziewczynki, lekarz mówi żeby się tym nie martwić, zwłaszcza że Mała ma łożysko z przodu ale pewnie wiecie jak to jest, ja i tak się tym nie przejmuje..czy też tak miałyście, że ruchy jednego dziecka były słabiej odczuwalne?
Witaj :-) ja tez 23 tc i tez parka [emoji4] fajnie ze dolaczylas jest nas coraz wiecej. Mi tez sie wydaje ze chłopaka czuje czesciej ale i moj lekarz i poloza w szkole rodzenia mi powiedzieli ze dzieciaczki tak sie kreca ze czasami nawet moge myśleć ze to chlopak tak wariuje a tu dziewczyna sie tak kreci [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tak samo i lekarz i polozna w szkole rodzenia mi tak powiedzieli.

Cześć wszystkim :) Dziś podobnie jak Alina postanowiłam się z Wami przywitać :) Jestem w 11 tc : 1 kosmówka, 2 owodnie. Jest to moja pierwsza ciąża, a bliźniaki ( i to jeszcze takie! :D) były dla mnie dodatkowym zaskoczeniem. Dołączyłam bo chętnie dowiem się jak przebiegają Wasze ciąże, w grupie zawsze raźniej :)
Witaj fajnie ze dolaczylas [emoji4] nasze grono robi sie coraz wieksze [emoji6]

:-) :)Hej dziewczyny.Ja dziś spać nie mogłam :/ jestem zmęczona i boli mnie głowa,musiałam wziąć paracetamol,bo bym nie wytrzymała na zajęciach,nie lubię brać leków żadnych i dawnoo już nie brałam nic,ale musiałam dziśo_O
Witajcie! @Alina1987 i @maggie.m ,nasze grono robi cie faktycznie coraz większe,fajnie :happy: a ruchy odczuwam podobnie właśnie wiec nie ma się czym martwić,jedna dziewczynka kopie jak najęta a druga po prawej czasem tylko a tak jakies delikatne ruchy czuje.
@Necia0 co do szyjki to ja nie wiem,nigdy nie miałam mierzonej,może 4 września jak pojde do gin to będę wiedzieć i powiem;) tez jestem ciekawa.
Miłego dnia.

Dzięki za przygarnięcie mnie:) właśnie dziewczyny powiedzcie kiedy macie zamiar kompletować wyprawkę? Nie dość że to moja pierwsza ciąża, to jeszcze wszyscy mnie straszą że przy bliźniakach powinnam już ją mieć...a i ja od 3 miesiąca jestem na L4, lekarz kazał że względu na podwójne szczęście. Także odpoczywam, ale czasem już mam serdecznie dość tego obijania się..;)
I dziękuję, naprawdę uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, super że jesteście na tym forum:)

:-) :)Hej dziewczyny.Ja dziś spać nie mogłam :/ jestem zmęczona i boli mnie głowa,musiałam wziąć paracetamol,bo bym nie wytrzymała na zajęciach,nie lubię brać leków żadnych i dawnoo już nie brałam nic,ale musiałam dziśo_O
Witajcie! @Alina1987 i @maggie.m ,nasze grono robi cie faktycznie coraz większe,fajnie :happy: a ruchy odczuwam podobnie właśnie wiec nie ma się czym martwić,jedna dziewczynka kopie jak najęta a druga po prawej czasem tylko a tak jakies delikatne ruchy czuje.
@Necia0 co do szyjki to ja nie wiem,nigdy nie miałam mierzonej,może 4 września jak pojde do gin to będę wiedzieć i powiem;) tez jestem ciekawa.
Miłego dnia.
Ja oprocz tego ze w nocy 2 razy siusiu wstac musialam i ze 3 razy zanim zasnelam to rano obudzilam sie wypoczeta jak nigdy. A teraz mam strasznego lenia wiec leze sobie na kanapie i tv ogladam [emoji4]

reklama
Dzięki za przygarnięcie mnie:) właśnie dziewczyny powiedzcie kiedy macie zamiar kompletować wyprawkę? Nie dość że to moja pierwsza ciąża, to jeszcze wszyscy mnie straszą że przy bliźniakach powinnam już ją mieć...a i ja od 3 miesiąca jestem na L4, lekarz kazał że względu na podwójne szczęście. Także odpoczywam, ale czasem już mam serdecznie dość tego obijania się..;)
I dziękuję, naprawdę uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, super że jesteście na tym forum:)
Powiem Ci ze my wozek i meble mamy juz zamowione. Czekam tylko na tel ze sklepu kiedy odbior [emoji4] ciuszki tez juz pomalu kompletujemy. Liste juz mam zrobiona co potrzebne dla mnie i dla dzieciaczkow. I jak tylko mebelki przyjda i zlozymy to wszystko z listy pokupimy i pochowa sie do szafy i tylko czekanie pozostanie. Mi pozlozna w szkole rodzenia powiedziala ze najlepiej jak kolo 30 tyg juz mniej wiecej bede wszystko miala bo to roznie potem jest.

Do góry