reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć Dziewczyny, czytałam Wasze forum od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, mam nadzieję że mnie przyjmiecie:)
jestem w 23 tygodniu, ciąża dwukosmowkowa dwudowodniowa, dziewczynka i chłopak.
Odnośnie wpisu Necia0- moja szyjka ma 4 cm i lekarz mówi że jest ok. Jutro mam kolejna wizytę, mam nadzieję że się nie skraca.
Mam do Was pytanie dotyczące ruchów dzieci- chłopaka czuję cały czas, aż spać przez te kopniaki nie mogę ;) martwi mnie to, że tylko parę razy dziennie czuję lekkie ruchy dziewczynki, lekarz mówi żeby się tym nie martwić, zwłaszcza że Mała ma łożysko z przodu ale pewnie wiecie jak to jest, ja i tak się tym nie przejmuje..czy też tak miałyście, że ruchy jednego dziecka były słabiej odczuwalne?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Alina, gratuluję parki :) jest nas coraz więcej z podobnym terminem porodu :)
Ja też tak mam od kilku dni i tak samo jak Ty czuje praktycznie tylko chlopca po prawej. Podobno to normalne , bo dzieci się przemieszczają i to tylko nam może się tak wydawać że czujemy jedno. Staram się nie nakręca, a więc tak sobie to tłumaczę skoro lekarz mówi że ok.

Witaj Alina, gratuluję parki :) jest nas coraz więcej z podobnym terminem porodu :)
Ja też tak mam od kilku dni i tak samo jak Ty czuje praktycznie tylko chlopca po prawej. Podobno to normalne , bo dzieci się przemieszczają i to tylko nam może się tak wydawać że czujemy jedno. Staram się nie nakręca, a więc tak sobie to tłumaczę skoro lekarz mówi że ok.

Dzięki, w takim razie też spróbuję się tym tak nie martwić:)
A i odczuwam też co jakiś czas tak samo jak Ty taki ciągnący, rozpierający ból krocza, jutro wypytam o to lekarza..
A tak poza tym jak ogólne samopoczucie na tym etapie ciąży? U mnie dobrze tylko coraz ciężej;)

Cześć Dziewczyny, czytałam Wasze forum od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, mam nadzieję że mnie przyjmiecie:)
jestem w 23 tygodniu, ciąża dwukosmowkowa dwudowodniowa, dziewczynka i chłopak.
Odnośnie wpisu Necia0- moja szyjka ma 4 cm i lekarz mówi że jest ok. Jutro mam kolejna wizytę, mam nadzieję że się nie skraca.
Mam do Was pytanie dotyczące ruchów dzieci- chłopaka czuję cały czas, aż spać przez te kopniaki nie mogę ;) martwi mnie to, że tylko parę razy dziennie czuję lekkie ruchy dziewczynki, lekarz mówi żeby się tym nie martwić, zwłaszcza że Mała ma łożysko z przodu ale pewnie wiecie jak to jest, ja i tak się tym nie przejmuje..czy też tak miałyście, że ruchy jednego dziecka były słabiej odczuwalne?
Witaj :-) ja tez 23 tc i tez parka [emoji4] fajnie ze dolaczylas jest nas coraz wiecej. Mi tez sie wydaje ze chłopaka czuje czesciej ale i moj lekarz i poloza w szkole rodzenia mi powiedzieli ze dzieciaczki tak sie kreca ze czasami nawet moge myśleć ze to chlopak tak wariuje a tu dziewczyna sie tak kreci [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tak samo i lekarz i polozna w szkole rodzenia mi tak powiedzieli.

Cześć wszystkim :) Dziś podobnie jak Alina postanowiłam się z Wami przywitać :) Jestem w 11 tc : 1 kosmówka, 2 owodnie. Jest to moja pierwsza ciąża, a bliźniaki ( i to jeszcze takie! :D) były dla mnie dodatkowym zaskoczeniem. Dołączyłam bo chętnie dowiem się jak przebiegają Wasze ciąże, w grupie zawsze raźniej :)
Witaj fajnie ze dolaczylas [emoji4] nasze grono robi sie coraz wieksze [emoji6]

:-) :)Hej dziewczyny.Ja dziś spać nie mogłam :/ jestem zmęczona i boli mnie głowa,musiałam wziąć paracetamol,bo bym nie wytrzymała na zajęciach,nie lubię brać leków żadnych i dawnoo już nie brałam nic,ale musiałam dziśo_O
Witajcie! @Alina1987 i @maggie.m ,nasze grono robi cie faktycznie coraz większe,fajnie :happy: a ruchy odczuwam podobnie właśnie wiec nie ma się czym martwić,jedna dziewczynka kopie jak najęta a druga po prawej czasem tylko a tak jakies delikatne ruchy czuje.
@Necia0 co do szyjki to ja nie wiem,nigdy nie miałam mierzonej,może 4 września jak pojde do gin to będę wiedzieć i powiem;) tez jestem ciekawa.
Miłego dnia.

Dzięki za przygarnięcie mnie:) właśnie dziewczyny powiedzcie kiedy macie zamiar kompletować wyprawkę? Nie dość że to moja pierwsza ciąża, to jeszcze wszyscy mnie straszą że przy bliźniakach powinnam już ją mieć...a i ja od 3 miesiąca jestem na L4, lekarz kazał że względu na podwójne szczęście. Także odpoczywam, ale czasem już mam serdecznie dość tego obijania się..;)
I dziękuję, naprawdę uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, super że jesteście na tym forum:)

:-) :)Hej dziewczyny.Ja dziś spać nie mogłam :/ jestem zmęczona i boli mnie głowa,musiałam wziąć paracetamol,bo bym nie wytrzymała na zajęciach,nie lubię brać leków żadnych i dawnoo już nie brałam nic,ale musiałam dziśo_O
Witajcie! @Alina1987 i @maggie.m ,nasze grono robi cie faktycznie coraz większe,fajnie :happy: a ruchy odczuwam podobnie właśnie wiec nie ma się czym martwić,jedna dziewczynka kopie jak najęta a druga po prawej czasem tylko a tak jakies delikatne ruchy czuje.
@Necia0 co do szyjki to ja nie wiem,nigdy nie miałam mierzonej,może 4 września jak pojde do gin to będę wiedzieć i powiem;) tez jestem ciekawa.
Miłego dnia.
Ja oprocz tego ze w nocy 2 razy siusiu wstac musialam i ze 3 razy zanim zasnelam to rano obudzilam sie wypoczeta jak nigdy. A teraz mam strasznego lenia wiec leze sobie na kanapie i tv ogladam [emoji4]

reklama
Dzięki za przygarnięcie mnie:) właśnie dziewczyny powiedzcie kiedy macie zamiar kompletować wyprawkę? Nie dość że to moja pierwsza ciąża, to jeszcze wszyscy mnie straszą że przy bliźniakach powinnam już ją mieć...a i ja od 3 miesiąca jestem na L4, lekarz kazał że względu na podwójne szczęście. Także odpoczywam, ale czasem już mam serdecznie dość tego obijania się..;)
I dziękuję, naprawdę uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, super że jesteście na tym forum:)
Powiem Ci ze my wozek i meble mamy juz zamowione. Czekam tylko na tel ze sklepu kiedy odbior [emoji4] ciuszki tez juz pomalu kompletujemy. Liste juz mam zrobiona co potrzebne dla mnie i dla dzieciaczkow. I jak tylko mebelki przyjda i zlozymy to wszystko z listy pokupimy i pochowa sie do szafy i tylko czekanie pozostanie. Mi pozlozna w szkole rodzenia powiedziala ze najlepiej jak kolo 30 tyg juz mniej wiecej bede wszystko miala bo to roznie potem jest.

Do góry