reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny doswiadczone, mam znowu do was pytanie.
Jak to bylo z waszymi szyjkami w ciazy blizniaczej.
U mnie od dwoch dni pojawialo sie leciuchne plamienie , a raczej takie drobinki krwi na papierze, dzis nie wytrzymalam i pojechalam do kontroli.
I okazalo sie ze szyjka z 3,5 skrocila sie do 2,5 cm, nie ma rozwarcia i jest zamknieta.Mam lezec co i tak robie ze wzgledu na lozysko przodujace.
Jak bylo u was z waszymi szyjkami, tez sie skracaly czy spodziewac sie tego ze nie doczekam do minimum 35 tygodnia?

Jestem w ciazy blizniaczej po ivf.Dzis 26tc 3d. Czekamy na chlopca i dziewczynke. To jest moja 4 ciaza ale porod 2. Urodzilam core 6 lat temu przez cc. Potem 4 letnie leczenie. W tym 2 poronienia. Ta ciaza jest prowadzona na intralipidzie, encortonie, fragminie, acardzie, luteinie. Podczytuje Was od pewnego czasu.
Lozyska mamy na tylniej scianie wysoko. Ciaza 2 jajowa i 2 kosmowkowa. Obecnie szyjka nadal dluga bo 5cm. Zamknieta. Oby tak dalej.

Melduję, że widziałam dziś 2 piękne kropeczki na usg. Kolejna wizyta serduszkowa 20 sierpnia.
Gratulacje! !!

Dziewczyny co do pieluch to różnie bywa - jestem ciekawa jak to przy moich wyjdzie - najstarsza córkę odpieluchowalam z dnia na dzień mniej więcej tydzin po skonczeniu 2 lat, młody sam zaczął wołać na ok 1.5 roku ale tak konkretnie pieluchy pozbylismy się na dwa miesiące przed 2 urodzinami. Czasem jescze mu się zdazalo nie zdążyć ale od 2 urodzin juz mamy pełną kontrolę ;)

Dziewczyny doswiadczone, mam znowu do was pytanie.
Jak to bylo z waszymi szyjkami w ciazy blizniaczej.
U mnie od dwoch dni pojawialo sie leciuchne plamienie , a raczej takie drobinki krwi na papierze, dzis nie wytrzymalam i pojechalam do kontroli.
I okazalo sie ze szyjka z 3,5 skrocila sie do 2,5 cm, nie ma rozwarcia i jest zamknieta.Mam lezec co i tak robie ze wzgledu na lozysko przodujace.
Jak bylo u was z waszymi szyjkami, tez sie skracaly czy spodziewac sie tego ze nie doczekam do minimum 35 tygodnia?
Szyjka stopniowo się skraca - z powodu sporego ucisku, a po drugie w ten sposób przystosowuje się do porodu. Ale póki nie masz rozwarcia to spokojnie - jest szansa ze dotrzymasz do 35tc. Mi się szyjka skróciła na 2.5 cm w ok 30 -31tc, ale też od razu pojawiło się rozwarcie wewnętrzne na 1.5cm, a i tak urodziłam w 36+3 ;)

Jestem w ciazy blizniaczej po ivf.Dzis 26tc 3d. Czekamy na chlopca i dziewczynke. To jest moja 4 ciaza ale porod 2. Urodzilam core 6 lat temu przez cc. Potem 4 letnie leczenie. W tym 2 poronienia. Ta ciaza jest prowadzona na intralipidzie, encortonie, fragminie, acardzie, luteinie. Podczytuje Was od pewnego czasu.
Lozyska mamy na tylniej scianie wysoko. Ciaza 2 jajowa i 2 kosmowkowa. Obecnie szyjka nadal dluga bo 5cm. Zamknieta. Oby tak dalej.
Witaj i gratulacje ;)

reklama
Do góry