reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ineska, ja od 22 tygodnia jestem na L4. Siedzenie w domu to nic fajnego. W moim przypadku ogranicza sie to do czekania przez 2 tygodnie za mężem, cieszenia się nim przez tydzień i znowu czekania... Młoda w przedszkolu, zawożę ją i odbieram i to tyle. Nawet sprzątanie jest dla mnie za dużym wysiłkiem. Dzisiaj trochę tylko z małą ogarnęłyśmy jej pokój a gdzie tu cały dom.

No to i ja melduje wyniki dzisiejszej wizyty. Cesarki mi nie wpisali w karte, zreszta jeszcze za wczesnie, ale babka lekarka powiedziala, ze oni do niczego mnie zmusic nie moga. I to co ja mowie, jako powod cesarki wydaje jej sie wystarczajace, abym sie nie musiala martwic. Taaaa, tylko, ze nie matego wpisanego, wiec dalej w sumie jestem w punkcie wyjscia :baffled:
Poza tym cukry w normie, dzieciaczki nadal oboje posladkowo (modlic sie zaczne, aby juz tak zostaly), i wszystko ogolnie ok. Waza 2150 i 2050.

I ja dziś zalapalam doła:baffled: mialam badanie obciążenia glukoza, wynik na czczo 95, po 2 godzinach 150. Glukometr w domu mam bo tata jet cukrzykiem, zaczynam pomiary. Boję się co zadecyduje lekarz:baffled:. Paulineczka dodajesz mi otuchy, może i u mnie będzie dobrze.

Paulineczka, moje też odwrócone są pośladkowo i też będę się modlić, aby tak zostały. W pojedynczej ciąży wolałabym SN, ale w tym wypadku nie będę ryzykować życiem własnych dzieci, nie ma takiej opcji. Wiadomo, że cc to operacja i większa ingerencja w organizm, ale tu chodzi o zdrowie naszych maleństw i nikt nie może za nas decydować. Aczkolwiek wiadomo, że gdybyś miała wpisaną cesarkę czułabyś się spokojniejsza.

reklama
Domi, kciuki zacisniete :-) ja wizytę mam w poniedziałek, a jesteśmy prawie w tym samym tygodniu ciąży. Trzymaj się dzielnie i koniecznie napisz ja wrócisz.

Do góry