reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dzis o godz 12.00 przyszedl na swiat moj synek Stas, a o 12.01 moj drugi synek Antos.Chlopcy zdrowi i sliczni.$tas waga 2800, Antos 2700. :-)

Jaka fantastyczna wiadomość i przepiękna waga chłopaków. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzieci, niech zdrowo rosną :) A Tobie życzę szybkiego powrotu do formy :)

:)))))))))))))))))))

reklama
Kpe – gratuluję dzieciaczków.

Madison – jestem z Wami codziennie. Nie umiem tak zwyczajnie przestać zaglądać na forum. Nie udzielam się, bo jakoś tak nie wiem co pisać. Ale nieustająco trzymam kciuki za każdą z Was i przez te swoje przejścia życzę przede wszystkim donoszenia ciąży do bezpiecznego terminu. Nie mogę się pogodzić, że moich dziewczynek nie ma. Bardzo często myślę, że gdyby urodziły się później…. Może wystarczyłby tydzień albo dwa i wszystko byłoby inaczej. Były duże jak na swój „wiek” (Alunia 740 g i 36 cm, a Lenka 770 g i 37 cm), ale jak widać nie waga jest istotna tylko tydzień ciąży, w którym przyszły na świat (co zresztą powiedzieli mi również lekarze po porodzie). Jest mi niewyobrażalnie smutno, ale staram się poradzić z tą sytuacją sama (tzn. bez pomocy psychiatry/psychologa) i bez leków (na początku brałam relanium, ale już nie biorę). Za to wróciłam do palenia, a obiecywałam sobie, że tego nie zrobię. No ale miałam być w ciąży do lipca, a potem miałam karmić piersią, miałam być szczęśliwa i tak zajęta a dziećmi żeby nie mieć czasu myśleć o papierosach. Stało się inaczej.

Anulfka – dawno się nie odzywałaś. Co u Was?

Cannot bardzo Ci wspolczuje, na prawde. To niewyobrazalny bol stracic dziecko.

Na wczorajszej wizycie dowiedzialam sie, ze wszystko jest w porzadku. Szyjka sie nie skraca, ma 4 cm, jestem szczelnie zamknieta i na razie nic nie zapowiada na wczesniejszy porod. Moj lekarz powiedzial, ze jezeli nadal wszystko bedzie sie tak ukladac to skieruje mnie do szpitala dopiero w 38 tyg. Dzieci sa duze, synek ma 1600 gram a coreczka 1300. Mam nadzieje, ze nadal beda tak ladnie przybierac. A moj bol krocza okazal sie byc odtgo, ze synek jest bardzo nisko polozony i uciska mnie.

Kpe, Zobacz załącznik 621297
Niech maluchy rosną zdrowo!! :-)

Domi, ja wierzę, że u Ciebie wszystko będzie dobrze!! ;-) Malutka na pewno podrośnie pięknie.

Fusun, nie poddawaj się. I nie truj tymi beznadziejnymi papierosami.
Masz w domku synka, który Cię bardzo potrzebuje. Jeja nie wiem co napisać, ale Alunia (*) i Lenka (*) też Cię potrzebują mimo, że nie ma ich przy Tobie.

Bądź silna. Jesteś strasznie dzielna i jesteśmy z Ciebie dumne. Walcz dalej bo warto. Twoje Kruszynki nie miały szansy, ale Ty dostałaś ją jakby ponownie. Mimo, że wcale o to nie prosiłaś, nie wolno jej zmarnować. Wszystkie jesteśmy z Tobą!!
I proszę nie gniewaj się za tak emocjonalny post. Bo ja naprawdę bardzo Ci współczuję i nie wiem co czujesz. Jak wielki ból Cię przytłacza, ale wiem, że nie można się załamać. Nie wolno.

Kpe gratulacje !!

Ja tez po wizycie, szyjka dluga prawie 4 cm, zamknieta, dzieciaki rosna 560g i 510g, 11% roznicy wiec bez paniki ... tylko ( musi byc jakies tylko ) jeden synek ma krotsza kosc udowa ten mniejszy, 2mm mu brakuje do normy w stosunku do wielkosci glowki ... troszke mnie to zmartwilo ...

Moje dziewczynki sa,zdrowe !! Nie maja zadnej wady chromosomowej ktora moglaby zagrazac ich zyciu. Jestem najszczesliwsza osoba na swiecie ! Ogromnie dziekuje za kciuki...az sie poplakalam jak kobietka do mnie zadzwonila z wynikami. Teraz tylko musza ladnie rosnac.

domi super wiadomosc :-) kamien z serca, oj ciesze sie chyba tak samo ja ty, swiat bylby zbyt okrutny zabierajac nam kolejna radosc z ciazy blizniaczej!!!! corusia napewno podgoni wage i beda obie rosly zdrowo :-) :-) :-)

reklama
Do góry