reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Cannot- nie ma słów, które mogłabym napisać... musisz mieć siłę dla synka, który Ciebie bardzo potrzebuje.
Domi- to co przechodzisz na pewno jest bardzo stresujace i frustrujace. Dopóki jednak nie masz wyników nie możesz nic wyrokować, przy takiej opiece możliwe jest, że to lekarze są w błędzie. Ja również czekałam długo na ciążę, dużo przeszłam aby w nią zajść, udało się dzięki medycynie i na pewno nie tylko jej. Dziękuję za każdy dzień, który przybliża mnie do bezpiecznego czasu rozwiązania. Czekam na dwie córeczki, boję się cieszyć, bo to zbyt piękne aby było prawdziwe, dlatego żyje z dnia na dzień i z pokorą przyjmuje to co los mi przyniesie.
Pozdrawiam wszystkie.
Ps. Powiedzcie mi, czy któraś z Was miała bolesne skurcze jelit, czuję jak powietrze nie ma ujścia, czasami nie mogę się wyprostować. Jestem póki co bezradna, a boję się, żeby macica nie zareagowała na ten bóli skurcze.

reklama
Santini ja cal czas?mam nadzieje i wierze ze lekarze sa w bledzie. Jakbym wiedziala ze takie cyrki beda z prowadzeniem ciazy zaczelabym ja prowadzi prywatnie. Na pocztaku lekarze sie w ogole nie chcieli mna zajac ani cisnieniem ani niczym bo nie bylam w 20tc... zrobilam awanture ze NHS w ogole nie przyczynil sie do poczecia tych dzieci a teraz skazuja je z gory na stracona pozycje bo nie chca sie mna zajac polozna stwierdzila ze sama sobie problemow szjkam a ja cisnienie 180/105... na nieplodnosc musialam leczyc sie prywatnie i w sumie bardzo dobrze bo przez to poznalam cudowa kobiete do ktorej chodze na usg prywatnie i gdyby nie ona to ja zalamalabym sie calkowicie a tak mam ogromna nadzieje.

Santini mnie dzisiaj o mało co skurcze jelit nie wykonczyły. Nie wiedziałam o się dzieje. bolała mnie lewa strona brzucha, była napięta I bardzo twarda, do tego doszedł jakis ucisk na nerwy I ból pleców z lewej strony, nie wiedziałam co się dzieje, nie mogłam sie ruszyc z bólu, dzwonilismy po pogotowie ale kazli nam jechać samemu do szpitala. Postanowiłam,że jeszcze poczekam, wziełam paracetamol I wypiłam herbatke z melisy. Jest o niebo lepiej, ale czułam sie tak jakbym miała zaraz urodzić.

Dolores - mam identyczne napady bólu, tak jakby nerw, skurcz, bolą plecy, nie można się wyprostować. Ja zażywam buscopan, robię herbatę koperkowa, ale niewiele pomaga. Brzuch jest twardy tylko po bokach, tam gdzie jelita.

No nie jest to przyjemne, w dodatku dzidzie dodatkowo uciskają jelita, brzuch twardnieje, mój był tak obolały,że nawet mnie skóra na nim bolała. Ale już przynajmniej wiem co to było, a na początku to wpadłam w panike.

KPe007 - wielkie gratulacje. Piękna waga chłopców. Mój synek po miesiącu dopiero osiągnął taką wagę, a córci jeszcze daleko. Trzymaj się. Szybkiego powrotu do formy życzę.;-)

reklama
Do góry