reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

na na karcie reklamacyjnej wpisalam 50 zl i cos kolo tego mi wyplacili
zawsze trzeba sie liczyc z roznymi niespodziankami kupując rzeczy uzywane
lilly kiedy masz nastepną wizyte?
wiolka nie martw sie nie zgnieciesz dzieci ,mi sie tez tak czasem wydaje ale one maja dobre zabezpieczenia

reklama
kochana ja zaraz po Świętach czyli 10-go bo chodzę co dwa tyg.Ginka musi kontrolować jak maluchy rosną bo od długiego czasu róznica jest spora w ostatnim badaniu 300gram,dlatego tez tak często mam usg.Ale mi to pasuje,bo nie szkodzi dzieciaczkom a ja mogę popatrzeć.Mam nadzieję,że są zdrowe.A Ty Mati idziesz do innego gina na konsultacje w sprawie płci?

Wiolka zgadza się,że najwięcej pieniędzy idzie właśnie na te niby drobiazgi.U mnie na razie stop z kupowaniem bo brak funduszy.Myslę,że te reszte kupie dopiero w maju.Na razie mam ubranka i wózek.

Mati ja na ogól nie miałam problemu z prywatna wizytą.Zawsze lekarz gdzies mnie wcisnął.Czego sie nie robi dla kasy :tak:Teraz od jakiś dwóch miesięcy chodzę do tej mojej państwowo bo nie stać mnie po 200zł za wizytę co dwa tyg płacić.A do 17go to faktycznie nie dużo czasu i zleci,ale z drugiej strony pisałaś,że ona nie robi Ci usg za każdym razem.

Ostatnia edycja:
moja ginka powiedziala ze jest ok i nie ma juz potrzeby zeby co 2 tyg przychodzic
z dziecmi tez chyba ok ze usg tak rzadko mam nadzieje ze czesciej bedzie w 3 trymestrze

Niby standardowo wykonuje się 3 razy usg podczas ciąży,czyli po jeden raz w każdym trymestrze.Nie wiem czy chodzisz prywatnie czy na kase chorych,bo jeśli prywatnie to sobie zawsze usg możesz zarządać.Moje trzeba obserwować co do tej wagi bo może być różnica u bliźniąt,ale nie tak jak u mnie,że od samego początku,ani jej ani w szpitalu to im sie nie podobało.Żeby nie odbiegły tak wagą jak u Asi maluszki.Swoją drogą ciekawe jak się mają.

No więc myślę,że w trzecim trymestrze też raz Ci zrobi jak wszystko jest ok,ale dojdzie ktg nie pamietam czy co dwa tyg czy co tydzień.Tylko nie wiem od kiedy koknretnie w mnogiej ciąży wykonuje sie ktg bo z moją gwiazdą miałam od 34tyg chyba co tydzień.

Ostatnia edycja:
reklama
ładne widac ze zadbane ale teraz poluje na bawełniane pajacyki bo bodziaczkow juz troszke mam
zaraz zaczne szperanie na allegro
a ty kochana czego szukasz? moze cos mi wpadnie w oko to wysle ci linka

Do góry