reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

asiia trzymam kciuki za Was!!! Aż łzy mi się zakeciły... Trzymajcie się zdrowo!!!!

ja już po wizycie. Mam skierowanie na cukier i ogólne badania morfologii i moczu. dzis mi nie badała szyjki bo stwierdziła że skoro ostatnio było wszystko ok (i wsumie każde badanie wyszło dobrze) to da mi spokój bo takim częstym badaniem to tylko infekcji można sie jakichś nabawić. noi opowiedziałam jej że mam schizy czy dzieci są zdrowe itp i umówiłyśmy się na badania. 24 wieczorem mam podjechać do niej na oddział i zrobi mi dokładne badania obydwu dzieciaczków. Sprawdzi wszystkie narządy wewnętrzne itp czy sie dobrze rozwijają.
ogólnie nie mam czym się stresować tylko oszczędzać i starać się jak najwięcej leżeć.
noi poruszyłam temat porodu. powiedziała że poród naturalny jak najbardziej ale tylko i wyłącznie w przypadku ułożenia głównkowego obydwu maluchów. jeśli tylko jedno będzie główkowo ona sie tego nie podejmuje bo to za duże ryzyko. Noi okazało się że moje maluchy sie już przekręciły główkami w dół. dwa tyg temu były pupami na dół. wiec pewnie jeszcze z tysiąc razy sie obrócą ;-)

uciekam przeglądać pakę z ubrankami którą mi dziś przysłała siostra z włoch :-) śliczności!!!

reklama
asiia gratulacje :) życzę dużo sił całej trójce :)

Ja po wizycie. Cóż pierwsze co to doszłam do wniosku że sobie mocno dogodziłam w tym miesiącu od ostatniej wizyty 5kg :szok: Najpierw pan doktor przejrzał mnie od środka i dostałam jakieś tam globulki. Potem oglądał młodzież ;) tak więc pomierzył pooglądał i wnioski są takie że górny to chłopiec, a dolne maleństwo to wstydzioch i nie wiadomo. Do tego jeśli chodzi o wielkość to stwierdził że górny jest "2 dni większy". Troszkę się zasmuciłam bo w głębi duszy chciałam dziewczynkę ale jeszcze liczę, że drugie może sie okaże dziewczynką :) chociaż od początku ciąży miałam przeczucie na chłopców i zawsze jak mi się śniło, że mam dziecko to był to chłopiec. Ale najważniejsze, żeby dzieciaki zdrowe były :happy: jak to mówię zawsze nie ważne co będzie pokocham jak swoje ;-)

lilly - ja ręczniki z kapturkami kupowąłm w pepcko za 14,99 i jakość całkiem dobra i sa miłe. Zobacz może jeszcze są.

A ja się muszę pochwalić bo dziś przyszła do mnie paczka moich zakupów dzidziusiowych : smoczki, etui na smoczki, pieluchy tetrowe, flanelowe, ochraniacze na materaz nieprzemakalne, worki na pieluchy, gacie siatkowe poporodowe, szczotka milutka do wlosków, nożyczki, zziajka płyn natłuszczający do kapieli, czapeczki bawełniane, łapki niedrapki, pojemniki na mleko matki, szczotki do mycia butelek i smoczków:-) sporo tego juz mam
Jutro ma przyjść: materace - zamówiłam zwykle z pianki 6 cm, pościel, poszewki - wiem, że mogłam z tym zaczekac ale cena była dobra a za kuriera z materacami i tak musiałam zapąłcić więc dołożyłam wszystko razem.
Czekam tez na butelki - zamówiłam dr browns i oby maluchom dopasowały bo tanie nie są.

Z mojej listy zostanie mi jescze dokompletoweac kosmetyki dla dzieci i dla mnie, rożki, jeszcze ze 2 szt ręczników i rzeczy apteczne typu maści, spirytus, gaziki .

Muszę jeszcze zamówić jakies naklejki na ściany zeby dać sypialni dziecięcy wydźwięk, lampkę, jakieś koszyczki poustawiać i wsio:-) no oprócz sterty prania i prasowania.

yyyyyy zapomniałam o najważniejszym i najgorszym - WÓZEK:-( tego jeszcze brak

asiia gratulacje :) życzę dużo sił całej trójce :)

Ja po wizycie. Cóż pierwsze co to doszłam do wniosku że sobie mocno dogodziłam w tym miesiącu od ostatniej wizyty 5kg :szok: Najpierw pan doktor przejrzał mnie od środka i dostałam jakieś tam globulki. Potem oglądał młodzież ;) tak więc pomierzył pooglądał i wnioski są takie że górny to chłopiec, a dolne maleństwo to wstydzioch i nie wiadomo. Do tego jeśli chodzi o wielkość to stwierdził że górny jest "2 dni większy". Troszkę się zasmuciłam bo w głębi duszy chciałam dziewczynkę ale jeszcze liczę, że drugie może sie okaże dziewczynką :) chociaż od początku ciąży miałam przeczucie na chłopców i zawsze jak mi się śniło, że mam dziecko to był to chłopiec. Ale najważniejsze, żeby dzieciaki zdrowe były :happy: jak to mówię zawsze nie ważne co będzie pokocham jak swoje ;-)
super, że maluchy zdrowe to najważniejsze:-), 2 dni róznicy to nic to super wynik. U mnie identyczna sytuacja, mimoze marzyłam o jednej dziewczynce od początku mialam przeczucie na dwóch chłopaków i mam, choc pierwsza wersja lekarska była, że parka:-), mam nadzieje, że ten wstydzioch jednak okaże się "bułeczką"
a jesli chodzi o tycie to ja się nie wypowiadam, osttanio moja waga szaleje, ja za wysoka nie jestem i wcześniej to sie wszystko jakos ladnie rozkładało tak teraz zaczynam niestety kiepsko wyglądać....:crazy: cała taka "bunia" sie robię ehhh

dziewczyny czy Wy wszystko pierzecie? tzn pieluchy flanela, tetra, koce, śpiworki do spania, rożki?
bo rozumiem, że prześcieradła i pościele to tak

asiia gratulacje Kochana. Dużo zdrówka dla maluszków i dzielnej mamuni. Niech Skarbki szybciutko przybierają na wadze i żebys jak najszybciej mogła je zabrać do domku.

ja tez siie zastanawialam czy wszystko prac-i chyba trzeba bedzie wszystko ,bo pomomo tego,ze nowe to gdzies lezalo i kurzylo sie.a ja jeszcze co do tycia-mam taka znajoma,ktora z wdziekiem mi za kazdym razem powtarza jak to ja sie powiekszam i jak ta ciaza mnie zmienila-przeciez lusterko mam i widze-czuje sie jakbym byla winna mojej sylwetki-niektorym brakuje taktu ale to niestety przykre.

niuleczka ja też nie jestem zbyt wysoka i do tego moja waga startowa była i tak duża jedyny plus tego wszystkiego jest taki, że od początku ciąży do poprzedniego miesiąca przybyło mi niecałe 2 kg więc trochę się to rozłożyło ale wniosek jest smutny bo do końca II trymestru nie powinnam przytyć już więcej niż 1 kg.

reklama
Dziewczyny wagą się nie przejmujcie:-) Ja zaraz po porodzie zrzuciłam 11 kg. Teraz zostało mi ok 4 kg nadwyżki. Ale jak się mało śpi i nie ma czasu normalnie zjeść to się zgubi.
A jak bedziecie karmić cycem to jeszcze szybciej kilogramy zginą.

Co do prania rzeczy dla dzieci to ja prałam i prasowałam wszystko co ma kontakt z dzidziolkami.

Ostatnia edycja:
Do góry