reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny ja dzis troche przecholowalam
caly dzien zamiast lezec to ja szylam sobie i mam pomysl na takiego rogala
meza wysle zeby kupil pianke bo material w domu mam, taka milutka bawelna bedzie ok
jak uszyje to sie pochwale:-):-)

reklama
asiia - super, że chłopcy tacy dzielni:), teraz niech się troszke podrosna i do domku!!!! Duuużo zdrówka:-)

Dziewczyny w Jysk jest przecena kocy i kocyków, byłam dziś i zakupiłam jak macie blisko to podejdźcie popatrzeć.

LILLY-sliczne ciuszki!MATI-koniecznie sie pochwal jak uszyjesz!dziewczyny ja dzisiaj zliczylam ile czego mam i jak jutro pojde na ciuchy to bede wiedziala czego szukac.dzisiaj bylam ale za bardzo nic nie upolowalam.

Takie zajęcie mati dobrze wpłynie na Twoje samopoczucie,przynajmniej jakieś zajęcie :-) koniecznie sie pochwal co tam wytworzyłaś :-) Ja w nastepnym tygodniu podjadę z moim do Akpola,tam mają te poduchy motherhood to sprawdzę na żywo czy warte swojej ceny.

niuleczka dzięki za info,trzeba zobaczysz co tam mają,zaraz poszukam jakiejś gazetki online.:-)

Wiolka ja też ostatnio segregowałam ubranka te co mam i teraz łatwiej mi będzie dalej kupować,bo wiem czego mi brakuje :-) Mam w planie wybrać się wkrótce do tesco i do textila

w gazetce jest mało ale koce polarowe różne kolory 130x180 są za 10, 15, 20, 25 zł, a z microfibry od 30zł za rozmiar 140x200, jest też dużo fajnych narzut,. Ja kupiłam takie kolorowe 130x180 za 25zł całkiem gruby polar,przetnę na pół, obszyję wytnę dziurki na pasy i zrobie z nich takie otulaczki do fotelików, cos w tym rodzaju
Śpiworek Kocyk do fotelika samochodowego TANIO!!! (2223508544) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i będe miała za grosze, są tez całe biale takie cieniutkie, raczej kiepskie, nie obszyte ale za to za 4,50zł, można pociąć i jako pieluche flanelową użyć czy przytulanki do buźki.

niuleczka jak najbardziej mozna takie cos stworzyc super pomysl
ja np dostalam w zeszlym roku koldre z wielbląda i po wierzchu na satynową bawelne wiec tez ją przetnę na pol i bede miala do lozeczek a wtedy materacyki mozna tansze kupic
dziewczynki ja po swietach tez do ciuchacza skocze i cos wyszperam bo ogolnie uwielbiam po nich chodzic
szkoda ze na osiedlu u mnie nie ma zadnego :-:)-(

Pewnie,ze jak są pomysły to można zrobić cos samemu tańszym kosztem :-)
Mati ja daleko nie chodzę do ciuchaczy tylko do dwóch które są na moim osiedlu 3minutki drogi piechotką:-) Mojej Nikoli udało mi się kupić fajną bluzeczkę z metką nową za 7 zeta:tak:Ręczniki dla maluchów itp rzeczy na pewno kupie nowe.Ale te ręczniczki z kapturkami są drogie.No nic na początek kupię po dwa na bliźniaka,czyli 4szt żebym miała na zmianę jak jedne wypiorę.Zastanawiam sie nad materacykami czy nie kupic zwykłych piankowych.Wczesniej miałam pianka-kokos-gryka i mojej pannie było za twardo.Lateksowe są fajne ale odpada,bo za drogie.

Witajcie Kochane :)
Jednak ten wazny dla nas dzien nastal dzisiaj.
o godzinie 10.57 czasu irlandzkiego z waga 900 i 1500g na świat przyszly Nasze dwa maluszki :)
Chlopaczki sa bardzo dzielni ,od poczatku oddychaja sami,z czego jestem bardzo szczesliwa.
aktualnie dochodze do Siebie po cesarce,wiec postaram odezwac sie troszke pozniej;)
Calujemy Was Mocno i dziekuje za kciuki :)

Zobacz załącznik 452474Zobacz załącznik 452475
Gratuluję ślicznych chłopaków są przesłodkie:tak:.
Dziewczyny mam do was też pytanko, jak u was wygląda morfologia, chodzi mi konkretnie o leukocyty czy też wam znacznie podniósł się poziom od początku ciąży? Bo u mnie przy każdym badaniu ich poziom znacznie wzrasta, ostatnio wynosił u mnie aż 19,7 to dwa razy więcej niż norma, ale CRP mam w normie i lekarz powiedział że poprostu taki mój urok. I że skoro normalnie w ciąży ten poziom wzrasta to tym bardziej u mnie gdzie jest to ciąża bliźniacza i żebym się się tym nie przejmowała. Ale jestem ciekawa jak to wygląda u was?

reklama
ja ręczniki kupowałam używane i w sumie za grosze - a teraz mogę je wyrzucić albo psa po spacerach wycierać bo tak mi się od oliwki upaprały że nie chcą się niczym doprać
lily - po 2 na lebka powinny wystarczyć :-)

Do góry