reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Tak,tak Agatko jeszcze troszkę i Twoja kolej;-)

Zastanawim się jak inne dziewczyny,które już dawno sie nie odzywały np.Asia,andzia,tolive i miki pisały jakoś nie dawno...i chyba jeszcze o kimś zapomniałam:eek:

reklama
Mam pytanko jakie butelki macie zakupione,tzn.jakiej firmy bo ja jak na ta chwilę mam dwie tomme tippe antykolkowe 260,chciałabym jeszcze zakupić dwie duże i dwie małe,myślę nad aventem:sorry:

anuska ja mam tylko aventa dwie na 125 ml dla niemowlaczkow 0+, i chce jeszcze cztery dokupic ale to nie wiem czy w tym samym rozmiarze czy jakies inne??moze mi doradzisz.Chce miec po te trzy na glowke bo bedziemy duzo krazyc dom-moja mama to w razie W zeby u kazdego chociaz po dwie butle byly.
A avent ponoc niezly mi tak Pani w sklepie przy szpitalu doradzila no i zdalam sie na nia bo naczytalam sie w necie duzo ale co z tego jak kazdy cos innego zachwala-siostra mojego meza przy dwojce dzieci tylko aventa uzywala tez zadowolona;)

dziewczyny na początku te małe butle 125ml spokojnie starczą, my dopiero od jakiegoś pół miesiąca używamy większych jak młodzież zaczęła więcej po prostu jeść :-)

aaa dzieki tossa bo wlasnie nie wiedzialam jak to z tymi butlami temat ugryzc a jakiego mleka uzywasz?i np na ile takie jedno starcza kupione(pytam gdybym nie mogla sie ruszyc i meza trzeba by bylo wyslac po zapas;p)czy naturalnie jedziesz caly czas?

Ja na razie kupiłam dwie - jedną Aventu, 125ml, i tommee tippee 150ml - tak mi poradziła mama bliźniaczek, która nie wiedziała czy będzie karmić piersią czy mm, no i wypróbowała kilka butelek zanim maleństwa "wybrały" sobie odpowiednią. Myślę że nie warto kupować za dużo, bo może im coś nie podpasować, a tak zawsze można dokupić.

Ja dzisiaj spałam jak dziecko (oprócz dwóch siku w nocy) - najlepsze jest to że budzę się zawsze o tej samej porze - 4.30 i siku :)
Zasnęłam po 12, a wstałam o 10.30 :szok:, tzn mąż mnie obudził, i się zdziwił, że jeszcze śpię :)

Jeśli chodzi o rogala, to ja kupiłam używkę na allegro za 50zl, odbiór osobisty, i nie był zmaltretowany - poducha jest dobrej jakości. Najgorsze jednak było założenie poszewki po upraniu na tego "węża" - mój mąż się nieźle napracował bo ja wysiadłam :)

na początku młode piły bebilon nenatal - to jest mleko dla wcześniaków i dzieci z niską wagą urodzeniową, jak dobiły do 3kg to przeszliśmy na bebilon 1 a teraz jesteśmy na rossmanowym babydream 1 ...
bebilonu 1 800 g na początku wystarczało nam na 4 dni - maluchy wtedy piły tak 70-110ml - 6 posiłków dziennie - potem to mleko starczało nam na 3 dni
a teraz przy dobrych wiatrach 600g babydream starcza nam na 2 dni :-) posiłków jest 5 , czasami zdarza się że 4 - zależy czy prześpią całą noc czy nie :-)
.
ja swoim maluchom najpierw dawałam w szklanych buteleczkach ze smoczkami dla wczesniaków a potem od razu podałam aventa i nie było problemu ze ssaniem...
.
co do prania poduchy - ja nie ściągałam poszewki tylko całą poduchę zapakowałam do pralki :p

Witam po mojej nieobecności. Współczuje problemów ze spaniem i puchnieciem.
Co do butli to faktycznie na początek małe wystarcZa. Avent są dobre ja uzywalam przy młodej. Ale to juz nie chodzi o butelki a o smoczki. Z mlekiem to zależy czy dzieci bedą dane tolerować. Wg mnie najlepsze bebilon. Ale warto kupic jedno na próbę.

reklama
Do góry