reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

wiem co to leżenie..ja na poczatku leżałam 3 tygodnie, na jednym z pecherzyków był krwiak, więc musiałam sie oszczedzać żeby sie wchłonął. teraz jest na szczęście ok:)
volka mysle, że pieluchy mozna przez neta zamówić, albo poprosić kogos żeby zobaczył w jakimś tesco czy realu. powiesz jakie chcesz i niech kupuja:)

reklama
volka bierz te tabletki mimo że możesz źle się po nich czuć, one mają za zadanie przyspieszyć rozwój płucek u maluchów, dostałaś je pewnie dlatego że szyjka się skraca i pojawiło się rozwarcie - leż i odpoczywaj
co do pieluch , jeśli chodzi o tetrowe to nie polecam kupna w tesco czy w innym markecie - bo to szajs, to już lepsze dostaniesz na allegro u sprzedawcy r_p77
Moja teściowa nawet kupiła pieluchy w osiedlowym sklepiku po 3zł za sztukę i jak uprałam w 40 stopniach to wyjęłam szmaty więc z mężem zamówiliśmy na allegro i są najbardziej przyzwoite a i cenowo też są tańsze

ja od kilku dni widze że z dnia na dzień jest mi coraz gorzej i ciężej cokolwiek zrobić, wszystkim zajmuje się mąż i tak pewnie będzie już do końca ciąży

Ostatnia edycja:
volka ja leże juz 8 miesiecy czuje sie jak wiezień własnego domu nie wspominając juz o bezuzytecznosci własnej ;-), ale juz nieduzo przed nami damy rade.Ja tez biore fenoterol nie ma on nic wspólnego z rozwojem płuc,po prostu jest to lek przeciwskurczowy, osłonowo na serducho biore do niego isoptin, ale rece drża mi i tak jak starej alkoholiczce :-).A jaką dawkę bierzesz??

Mi kazał brać rano całą, czyli 5 mg+ 6 razy po pół w ciągu dnia i na wieczór też całą, czyli wychodzi 5 całych 5 mg. A mi na to drżenie po Fenoterolu dał Staveran.

Mi kazał brać rano całą, czyli 5 mg+ 6 razy po pół w ciągu dnia i na wieczór też całą, czyli wychodzi 5 całych 5 mg. A mi na to drżenie po Fenoterolu dał Staveran.

no to sporo bierzesz serducho moze nawalać przy tym, podobno max do 6 tabletek mozna brać, ja biore 4x1 jeszcze,ale moze i lepiej częsciej a mniejsze dawki.

ewaw - a to widzisz - niedoinformowana jestem, albo już mam przesyt infornmacji i mi się w głowie wszystko pieprzy ...raczej to drugie bo ostatnio mam wrażenie że jak maluchy będa w domu to ja nie będe wiedziala jak je karmić, kąpać itp :-/

hehe Tossa ja tez tak mam,jak w piatek trafiłam do szpitala i straszyli mnie, ze moze poród sie zaczyna to wpadłam w taką panikę, ze ja jeszcze nie jestem gotowa, ze nie umiem nic, ze nie poradze sobie..tak jakbym teraz mogla sie nauczyć :-).Mysle ze po krótkim instruktażu zadziała nasz instynkt macierzynski..hope so!!

Kurde, wzięłam dopiero 3 dawkę tego Fenoterolu a czuję się jakbym się naćpała :/. Ręce całe latają, w głowie mi szumi. Jedyny plus, że brzuch faktycznie jest miękki...

reklama
niestety volka tak to z fenkiem bywa...niestety lepiej juz nie bedzie...
bol stawow i wszystkiego na koncu jest paskudny... wiem cos o tym...

Do góry