reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Monia- w tamtym roku jakoś w tym okresie połowa przedszkola chorowała..ale teraz to już jest masakra...bo ona to chorowanie ma ,,przewlekłe'' .... a widzę że dzieci chodzą do przedszkola normalnie..czyli ona taka jakaś w tym roku jest mizerna...

Tossa
- faktycznie,jak puchną nogi to nie jest dobry znak niestety..na pewno musisz dużo leżeć..i pewnie tak jak mówisz będą chcieli Cię w szpitalu zostawić...:-( trzymam jednak kciuki żeby opuchlizna zeszła...

reklama
Tossa, skonsultuj te stopy z ginem,może to być tylko zatrzymanie wody, a może być to początek gestozy, w ciąży bliźniaczej zdarza się to o wiele częściej. Buziam :*

Palinka, powiem Ci,że moja Jagoda w wieku 4 lat też ciągle cierpiała na bóle brzucha, robiłam badania na robale, które wyszły negatywnie. Przypuszczam, że to chyba taki wiek i dziecko odreagowuje stres, a teraz ma go trochę, niedługo nowi członkowie rodziny się pojawią przecież :) Będzie dobrze :*

Mnie tak pachwiny bolą i spojenie od kilku dni, że masakra. Chcę już zrzucić ładunek :baffled::baffled:

ale mocz był ok, białko robiłam i też ok, ciśnienie mam ok...więc od czego? :-(

najlepsze jest to że kostki u nóg widzę :-) spuchnięte mam tylko od paluszków w górę :-) będę obserwować te swoje fiony i zobaczymy , jak coś to bede dzwonić do gina

Ostatnia edycja:
Oj Tossa, ja w 1 ciąży to miałam nogi gorsze jak Fiona, po prostu ucisk na naczynia blikuje odpływ wody z tkanek. Po porodzie to minie.

cieszy mnie to że kostki widać, tzn że nie jest źle ;-) tak sobie tlumaczę, w końcu mam już co dźwigac :-)

bo jak pomyślałam o szpitalu to już miałam się zrywać z łóżka i sprzątać w mieszkaniu bo przecież nie zostawię bałaganu w domu :-) ale zdjęłam skarpety i obejrzałam kulfonki

Tossa - a te próby wątrobowe sobie robiłaś?

MoniaN, Palinka - z tym przedszkolem to tak jest..u nas po drugim pobycie w szpitalu i drugim zapaleniu płuc zrezygnowalismy ze żłobka i wzięliśmy nianię. Mała przez 4 msc praktycznie od lekarza nie wychodziła..
Palinka - a ona bajek nie ogląda? żebyś mogła leżeć? ja jak już nie daję rady to włączam bajki..

Domi - a Ty masz czekać na skurcze?

ewaw1 - ale na razie nie musisz leżeć w szpitalu?

hej laseczki:)
podobnie jak agata mam termin na kwiecień:) chetnie sie do was przyłącze:)
mam juz prawie dwuletniego synka, który czeka na siostre i brata:)
czytam wasze posty i jestem przerazona..jej mi tez bedzie az tak cieżko..masakra;)
trzymajcie sie kobitki!

reklama
Witaj Magda85. Mój synek będzie miał prawie 2 lata jak urodzę, to podobnie jak u Ciebie.

Yousta, mogę sobie siedziec w domku, bo szyjka ok. Wizytę mam w poniedziałek to zobaczymy czy sie coś ruszyło, jak sie ruszyło, to szpital.

Do góry