reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

walawenderki
user-online.png
-nastaw na delikatne pranie np wełnę ,nie zniszczą się.

reklama
Tossa - jesteś niezastapiona w tej swojej organizacji. Ja zaczełam robić listę rzeczy, jakie mamy naszych starszaków używają. Słyszałaś o jakiś kropelkach, które stosuje się na przescieradełko, kurcze nie mogę odnaleźć tego wpisu, a nie kojarzęnazwy. Jeśli dobrze pamietam to ułatwiają one oddychanie maluchowi.

Agatka - ja przyznam , że przez pewien czas odkładałam wszelaką wyprawkę na późnej, ale jak zobaczyłam jak dziewczyny się czuja ok 30 tyg to wziełam się do roboty. I tak mam wciąż dużo rzeczy do zrobienia.

żadnych takich kropli nie mam,słyszałam o tym. Zamiast nawilżacza można położyć mokre pieluchy na grzejnik albo wlaśnie psiknąć trochę tej wody morskiej - uważam że jeśli coś nie jest potrzebne to żeby nie stosować go od razu , tak jak z sudocremem - nie mam go, mam za to alantan maść na odparzenia i też nie zamierzam tym smarować maluchom tyłków przy każdym przewijaniu a jako zastępstwo sudocremu mam krem (o niebo tańszy) babydream z rossmana na odparzenia - nie ma co dzieciaków przyzwyczajać bo potem nic nie zadziała na ich skórę :-)

z tymi kropelkami na poduszke to na poczatku ja bym uwazała, lepiej własnie nawilzac, albo sól morska....

pranie - prałam po razie w loveli, ale tylko na poczatku, potem juz w "naszym" proszku. Ochraniacze tez prałam bo akurat kupiłam na Szafce, i prałam normalnie w pralce na 40stopniach.

majtki siateczkowe są rewelacyjne wiec polecam.

Tossa a wit K to chyba w szpitalu podadzą? Przynajmniej u nas tak było i potem nie podawałam. Ale ja karmłam mlekiem sztucznym wiec nie trzeba było.

Cześć !
Jesteśmy wykończeni, głowa mi pęka. Z Oleńką na razie ok, lekarz powiedział, żeby się nie zamartwiać, bo to nic poważnego ale trzeba co pół roku powtarzać usg tak na wszelki wypadek i kontrolować tą nerkę. Następną wizytę mamy 16.01.2012 i trochę dodatkowych badań do zrobienia. Ola trafiła do dr Janusza Kozłowskiego, ordynatora oddziału nefrologicznego... SUPER LEKARZ oby każdy miał takie podejście do dzieci. Bardzo cierpliwy człowiek wyjaśnił nam wszystko o co pytaliśmy. Naprawdę lekarz godny polecenia.

Poczytam was w czasie bezsennej nocy, bo teraz idę znowu się położyć bo maluchy tak szaleją, że wszystko Buziaki :-)

reklama
Do góry