reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam serdecznie nowe i stare mamuśki.

Paulinka - pewnie od razu lepsze samopoczucie. Ja przyzanam, że też jakoś się zapuściłam. Patrze na swoje stare ciuchy i z żalem stwierdzam , że raczej większość z ich nie ujrzy mojego grzbietu nigdy. Muszę je spakować, ale mi żal.
:-:)-(
Agatka - współczuje tych nocek, ja ostatnio budzę sie 4-5 nad ranem i główkuje, jak dam radę z dziećmi. Zwłaszcza, że to moje pierwsze, czy sprostam obowiązkom ???? Coś mi się wydaje ,że zaczynam mieć huśtawkę nastrojów

Youstta - widzę, że nabrałaś speeda z zakupami. Ja czekam na mebelki i zacznę działać z układaniem rzeczy.

Dziewczyny, ile razy prałyście ciuszki dla dzieci. Myślicie, że raz wystarczy, czy raczej dla spokoju sumienia wrzucić dwa ???. I jak prałyście ochraniacze do łóżeczek????? Mam wrażenie , że w pralce mogą się zniszczyć.

Cześć dziewczyny!
Jakoś przypadkiem szukając wózka na necie napatoczyłam się na Wasze forum no i postanowiłam do kolejnego dołączyć, bo widzę, że kilka dziewczyn z podobnym terminem co ja.
Jest może jakaś z wielkopolski? Bo nigdzie jeszcze nie znalazłam ;).
To może napiszę coś o sobie...mam 23 lata, to moja pierwsza ciąża, ani u mnie ani u mojego faceta nie było bliźniąt w rodzinie, więc zaskoczenie było niemałe. Jest to ciąża jednokosmówkowa, dwuowodniowa i będziemy mieli dwójkę chłopców. Termin wg. miesiączki mam dopiero na 4 stycznia, ale mój lekarz powiedział, że raczej na 100 % będzie cesarka i w granicach 36 tygodnia, czyli ok.7 grudnia.
Brzuszek już coraz bardziej doskwiera i prawie w każdej pozycji jest niewygodnie, więc modlę się żeby przetrwać jeszcze ten miesiąc :).

walawenderki - wypierz kobieto tylko raz :-) ochraniacza wcale nie prałam :-)
a niektórych nowych ubranek wcale nie prałam tylko prasowałam
i do prania używam persil gel zamiast dzieciowych proszków

Tossa - a używałaś jakiś płynów do płukania dla dzieci??? Napisz mi gdzie mogę w Polscę zaleźć majty po porodzie, bo u mnie chyba nie ma czegoś takiego. Rodzice maja mi zrobić zakupy ze sprawdzonymi specyfikami i wysłać, więc chętnie je dodam do listy ;-)

walawenderki - żadnego płynu nie używam :-) wszystko wyprałam w persil gel :-) takim http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-16623/persil-sensitive-gel-do-prania-1-5l-Full.jpg (bo jest jeszcze zielony)
majtki kupowałam na allegro takie MAJTKI siatkowe POPORODOWE Hartmann wielorazowe L (1881861580) - Aukcje internetowe Allegro
plusem jest to że są wielorazowe siatki i można spokojnie ich używać bo przepuszczają powietrze i można je prać , więc też bardzo szybko schną :-) po cc też są dobre bo są wysokie więc rany nie będą urażać, no i mydło w płynie biały jeleń ;-)

walawenderki - żadnego płynu nie używam :-) wszystko wyprałam w persil gel :-) takim http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-16623/persil-sensitive-gel-do-prania-1-5l-Full.jpg (bo jest jeszcze zielony)
majtki kupowałam na allegro takie MAJTKI siatkowe POPORODOWE Hartmann wielorazowe L (1881861580) - Aukcje internetowe Allegro
plusem jest to że są wielorazowe siatki i można spokojnie ich używać bo przepuszczają powietrze i można je prać , więc też bardzo szybko schną :-) po cc też są dobre bo są wysokie więc rany nie będą urażać, no i mydło w płynie biały jeleń ;-)

Dzieki kochana.
Biały jeleń to podstawa , używam go teraz i jest rewelacyjne.

i podklady poporodowe sobie kup oraz na wszelki wypadek wkładki laktacyjne :-) ja jeszcze mam osłonki na sutki w razie gdybym miała pokaleczone - akurat dostałam od kogoś nowiutkie i maść na sutki

osłonki i maść dopisane do listy :-):-):-) , reszta już kupiona;-). Choć coś mi się wydaje, że u mnie z pokarmem będzie kiepsko, no ale daj Boże mleczarnie to troche na mleku człek zaoszczędzi
:blink:

reklama
ja spakowałam do szpitala laktator ręczny i 2 małe butelki - tak na wszelki, w domu mam na wszelki wypadek mieszankę mleka plus herbatkę na laktację :-) no i kupiłam kilka rzeczy dla mlodych jak witamina k+d, gaziki jałowe do pępuszka, octenisept -też do pępuszka zamiast spirytusu, herbatka koperkowa, espumisan w kropelkach dla dzieci, woda morska do noska dla dzieci, ampułki z sola fizjologiczną, czopki przeciwgorączkowe, herbatkę plantex duo i niemiecki sabsimplex ...a i 2 małe i 2 duże strzykawki - na wszelki wypadek do karmienia maluchów ewentualnie potem do podawania leków w płynie się przyda :-)

Do góry