reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

#ciaza #7miesiac

Cześć , jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży czy też leżąc na plecach odczuwałyscie ciężkość oddechu ? Jakby ktoś położył wam kamień na klatke piersiową .. na boku jest mi nie wygodnie leżeć/spać więc śpię/leżę na plecach

reklama
Cześć , jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży czy też leżąc na plecach odczuwałyscie ciężkość oddechu ? Jakby ktoś położył wam kamień na klatke piersiową .. na boku jest mi nie wygodnie leżeć/spać więc śpię/leżę na plecach
Spanie na plecach w ciąży nie jest wskazane. Tak, w zaawansowanej ciąży miałam duszności leżąc na plecach.

W ciąży nie można spać na plecach, później też na brzuchu nie należy. Na lewym boku najlepiej:) też miałam duszności, szczególnie od 8 miesiąca

Jeśli są to silne duszności to bym skonsultowała z lekarzem. Każdy inaczej to pewnie odczuwa a stres nie pomaga...Ja mam astmę,brałam leki w czasie ciąży więc akurat duszności miałam i kontrolowałam je. U ciebie to mogą być poprostu ,,typowe" dolegliwości 3 trymestru.

W ciąży nie można spać na plecach, później też na brzuchu nie należy. Na lewym boku najlepiej:) też miałam duszności, szczególnie od 8 miesiąca
No nieprawda. W ciąży mozna spać tak, jak jest nam wygodnie. Jezeli jakaś pozycja jest dla nas niewskazana, to organizm da znać. Duszności są takim sygnałem do zmiany pozycji.

Tak samo ze spaniem na prawym boku, lekarz powiedział, że jak będę leżeć i będzie mi się słabej oddychać i będzie ogólnie słabo robić to zmienić pozyce na lewy bok. Tak się dzieje, że uciakamy żyle główną i aortę, może dojść wtedy do niedotlenienia.

Tak samo ze spaniem na prawym boku, lekarz powiedział, że jak będę leżeć i będzie mi się słabej oddychać i będzie ogólnie słabo robić to zmienić pozyce na lewy bok. Tak się dzieje, że uciakamy żyle główną i aortę, może dojść wtedy do niedotlenienia.
Mi też tak mówił. Że najlepiej na lewym boku spać, a na plecach i brzuchu żebym unikała

reklama
Mi też tak mówił. Że najlepiej na lewym boku spać, a na plecach i brzuchu żebym unikała
Ale to nie chodzi o to, zebys unikala, tylko o to, że zmieniasz pozycję, jezeli w tej się gorzej czujesz. I to dotyczy każdej pozycji. Przeciez w nocy nie kontrolujesz czy spisz na lewym boku.

Do góry