reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża 35+

reklama
Duomami i Kasik to fajnie ze u Was wszystko dobrze idzie, oby tak było dalej 🙂
Oby nam wszystkim mamom 35+ udało się dotrwać spokojnie do końca ciąży bez większych komplikacji.

U mnie teraz jeszcze pojawiło się dziwne zjawisko....mam ciśnienie dziwne...górne wysokie dolne bardzo niskie no dzisiaj np. 145/56 a puls 100 i arytmia 🤨 już nie mam siły czy nie może być w końcu dobrze?! 😆

Hej, ja w październiku kończę 35 lat jest to moja druga ciąża tym razem podwójna, jestem w 24tyg ciąży 2o2k. Mimo że to ciąża wysokiego ryzyka wszystko jest w porządku, dzieci rosną w zawrotnym tempie w 22 tyg syn miał 587g a córka 520, co w pierwszej ciąży w tym wieku cótka wazyła nieco ponad 420g.
Nie jest powiedziane, że po 35r.ż. muszą być komplikacje. Ja w pierwszej ciąży je miałam choć miałam 28lat, nadciśnienie, nadwaga, woda w organizmie, w 6mcu leżałam na podtrzymaniu, non stop miałam infekcje intymne, w 36tyg odeszły mi wody, zero akcji porodowej, żadnego rozwarcia. Córka została zaliczona do wcześniaków z wagą 2660 i 47cm. A u mnie przy porodzie łożyska doszło do krwotoku, przez pół roku po porodzie brałam Dopegyt.

Oj oj oj.....cieszę się że wszystko wporzadku i z córeczką i teraz z maluchami 😁 niewiem ile powinno dziecko ważyć. Ale mój w 23 tygodniu ważył 618g na USG...teraz będzie USG 30 tygodnia mam nadzieję że już mały wazy z 1,300 😆 ogólnie ja właśnie z nadciśnieniem walczę i cukrzycą ciążową....moje ciśnienie jest zupełnie dziwne jak dla mnie bo dziś 145/56 puls 100 i arytmia 🙈 muszę z lekarzem chyba pogadać

U mnie teraz jeszcze pojawiło się dziwne zjawisko....mam ciśnienie dziwne...górne wysokie dolne bardzo niskie no dzisiaj np. 145/56 a puls 100 i arytmia 🤨 już nie mam siły czy nie może być w końcu dobrze?! 😆
Wiesz co ja ostatnio jak bylam na wizycie u kardiolog to tez zapytalam o cisnienie bo mam często niskie i jedno i drugie i powiedziała mi ze w gorące dni organizm moze tak reagowac na pogode i ze to nic niepokojacego. Z tym ze ja nie mam nadcisnienia jak na razie i oby mnie nie dopadlo a puls owszem mi skacze chociaz najczęsciej mam ok 85- 90 ale bywa i 78 i 100- zalezy od tych skurczy moich i nerwów...

Dziś coś mi poleciało tak jednorazowo...niewiem czy to śluz w większej ilości czy jednak coś innego i trochę się wystraszyłam,a jak zadzwoniłam do lekarza to usłyszałam że jest niedostępny bo ma urlop cholera....
Do szpitala wolałabym nie jechać bo tam kupę godzin będę siedziala na sor-ze a i tak nic się nie dowiem znając życie...już się to nie powtórzylo

reklama
Dziś coś mi poleciało tak jednorazowo...niewiem czy to śluz w większej ilości czy jednak coś innego i trochę się wystraszyłam,a jak zadzwoniłam do lekarza to usłyszałam że jest niedostępny bo ma urlop cholera....
Do szpitala wolałabym nie jechać bo tam kupę godzin będę siedziala na sor-ze a i tak nic się nie dowiem znając życie...już się to nie powtórzylo
O kurcze to słabo z tym lekarzem, mój do tej pory zawsze odbierał kiedy bym nie zadzwonila, wlasnie w takich sytuacjach potrzeba konsultacji jak nie jestes pewna.
No pewnie ginekolog powinien Cię zbadac nawet w szpitalu, zrobic usg czy cos zeby to sprawdzic co tam się dzieje, czy to mogły byc wody. A kiedy masz wizyte planowaną?

Do góry