reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
Powiem Ci, że jak jechaliśmy z młodą na wakacje a miała 1,5 roku to strasznie musieliśmy kombinować, żeby jej słoik podgrzać a teraz nie będzie już kłopotu :-)

A ja sobie nie wyobrażam życie bez podgrzewacza szczególnie jeśli chodziło o nocne karmienie bo w dzień to wiadomo, że można sobie inaczej dać radę. Tak to w nocy trzeba było wstawać, dziecko ryczało a ja do kuchni po wodę i do mikrofali całość zajmowała tyle czasu, że drugi rodzic musiał też wstawać, dziecko brać na ręce i uspakajać. A z podgrzewaczem to myk myk woda wstawiona wieczorem tylko mleko wsypać (tez odmierzone w specjalnym pojemniku) i po sprawie.
Kasia teraz nie ma problemu z zakupami ja się nauczyłam, że nie można szaleć, kupić trzeba niezbędne minimum bez pierdół typu myjki, leżaczki, minimum kosmetyków (najlepiej jednej firmy). Zawsze można wejść na allegro i jak coś nam będzie na prawdę potrzebne to kwestia 4 dni i mamy to w domu. Jak kupisz czegoś za dużo to tylko strata pieniędzy.

Miłka mam podobny podgrzewacz niestety bez funkcji podgrzewania w aucie. Używamy go od kilku miesięcy i jest ok no i cena przyzwoita.

Ostatnia edycja:
z zakupami ja się nauczyłam, że nie można szaleć, kupić trzeba niezbędne minimum bez pierdół typu myjki, leżaczki, minimum kosmetyków (najlepiej jednej firmy). Zawsze można wejść na allegro i jak coś nam będzie na prawdę potrzebne to kwestia 4 dni i mamy to w domu. Jak kupisz czegoś za dużo to tylko strata pieniędzy.

ja też dlatego pisze co mi było zbędne, oczywiście każda z nas ma inne doświadczenia,
macie rację że w samochodzie to taki podgrzewacz jest dobry,
ja się tam umiałam obejść bez niego, brałam termos z przegotowaną wodą ze sobą ...
może dlatego bo uwierzcie lub nie, ja miałam taki przedpotopowy podgrzewacz jeszcze po mnie :-D
mama go schomikowała a potem mi go wyciągła :-D
może na taki nowoczesny to i ja się skuszę :-D bo i cena przystępna

Taki podgrzewacz to oczywiście polecam kupić dopiero kiedy okaże się potrzebny i niezbędny. Znam babki, które wszystkie takie zakupy na ślepo robiły a później się okazywało, że na allegro za pół ceny trzeba było sprzedać.
Wyparzacz miałam np. w zestawie z laktatorem tommee tippee i do tego od razu butelka i 2 smoczki. więc dodatkowo nie trzeba było kupować a wygoda to była nie powiem 7 minut w mikrofali.

ja doszłam do wniosku że w tym miesiącu zaczynam zakupy :) zaczynam od łóżeczka i wózka (wózek kupują teście) bo tak na ostatnią chwilę rady nie damy, tym bardziej że wesele w sierpniu mamy.
no i trochę rzeczy skompletuję od siostry, z tym że pewnie nie za dużo bo ona większość sprzedawała i w dodatku ma chłopca a u mnie dziewucha się szykuje :)

Powiem Ci, że jak jechaliśmy z młodą na wakacje a miała 1,5 roku to strasznie musieliśmy kombinować, żeby jej słoik podgrzać a teraz nie będzie już kłopotu :-)

my jak jeździliśmy to na stacji porsilismy lub w jakiejś resto żeby nam podgrzali :)

ja doszłam do wniosku że w tym miesiącu zaczynam zakupy :) zaczynam od łóżeczka i wózka (wózek kupują teście) bo tak na ostatnią chwilę rady nie damy, tym bardziej że wesele w sierpniu mamy.
no i trochę rzeczy skompletuję od siostry, z tym że pewnie nie za dużo bo ona większość sprzedawała i w dodatku ma chłopca a u mnie dziewucha się szykuje :)

kasiadz z serii "dobre rady" napisze,żebyś kupno wozka odłożyła na sam koniec,miej upatrzony itd,ale po co masz teraz kupować i ma stać i sie kurzyć i gwarancja mijać?...poczekaj z tym przynajmniej do 9 miecha

ja kupiłam sobie już sterylizator elektryczny i podrzewacz - wszystko canpol babies :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wiem że najlepiej poczekać z zakupem przedmiotów na które jest gwarancja, ale wózka i łóżeczka nie kupię u siebie w miejscowości, tylko do wrocławia muszę się wybrać, a skoro już będę jechała to lepiej kilka rzeczy na raz załatwić

reklama
Do góry