reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
dokładnie kasiadz nie przejmuj się tak, Ty będziesz mamusią
i zobaczysz że jak urodzisz, weźmiesz w ramiona swoją pociechę
to od razu będziesz wiedziała co z nią robić, co jej trzeba,
tak to działa :-D to jest instynkt :-) będzie dobrze ;-)

A propo wyprawki, rodzimy praktycznie w zimie więc na pewno się jeszcze
przyda jakiś kremik ochronny na twarzyczkę i rączki przed wyjściem na spacer,
ja do tej pory używam dla młodej z NIVEA na każdą pogodę,
przyda się jeszcze woda morska- u nas STERIMAR psika się do noska
bo często dzieciaczki mają sapkę, nosek zatkany, czy po prostu dla
nawilżenia błon śluzowych,
jak taki inhalator działa maść majerankowa na nosku i koi gdy jest katarek,
miałam jak już karmiłam butlą- podgrzewacz do butelek ale wodę na mleko
podgrzewałam w mikrofali i było mi wygodniej,
sterylizatora nie kupywałam- wygotowywałam od czasu do czasu wszystkie butelki i smoczki ...

Też nie miałam sterylizatora ale teraz bedę miała bo to jednak zawsze szybciej i wygodniej.

E tam przy garach siedzisz pól dnia to jeden gar z wrzątkiem więcej nie robi różnicy :-D

kasiadz nie kupuj wszystkiego naraz, co m-c coś
a i jak się już urodzi to możesz zawsze przecież co nieco dokupić ...

monysia Ja? w kuchni? pół dnia? :-D:-D:-D kuchni nie lubię, stać przy garach nienawidzę, a w obiadach jestem sprinterem. Maksimum czasu jaki spędzam w kuchni to 2 godziny, tak więc sterylizator to mus dla mnie:-D

kasiadz no jasne że kompletuj sobie powoli bo się potem nie wyrobisz finansowo :-)

a ja jakos nie umialam wygotowywac, zaraz taki nalot mi sie na butelkach robil
a sterylizator mialam do mikroweli tylko rachunki za prad sie troche zwiekszyly:sorry2:

reklama
Do góry