reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

Byłam dziś na spacerku chustowym, i było fajnie, ale pod żadną kurtkę ani bluzę mi się mały nie mieści więc był w kombinezonie na bluzie a potem kurtkę założyłam ale nie da się jej dopiąć, i niestety dziś strasznie wiało więc byłam tylko 20 minut bo bałam się że jednak zamarznie. Strasznie był zdziwiony tym spacerkiem i cały czas się na mnie patrzył co się dzieje:-) ale zrelaksowany był bardziej niż w wózku :)
Moja chusta niestety dalej sztywna jak cholera, ale tania była strasznie. Podobno bawełniana tkana kupiłam na allegro od dziewczyny z Lublina.
Ale swoją drogą to chore są te ceny za kawałek materiału!!!! nierealne jak oni na nas zarabiają.
A czy któraś z was może karmi w chuście? tak się zastanawiałam jak to zrobić i nie udało mi się, no bo mały siedzi przodem, nieco wyżej i nie ma jak chwycić.

reklama
Ale swoją drogą to chore są te ceny za kawałek materiału!!!! nierealne jak oni na nas zarabiają.
A czy któraś z was może karmi w chuście? tak się zastanawiałam jak to zrobić i nie udało mi się, no bo mały siedzi przodem, nieco wyżej i nie ma jak chwycić.

a ta twoja tkana skośnokrzyżowo jest? skoro tania byłą, t pewnie nie jest i d;atego taka sztywna..
ja karmię czasem w lulu. żeby karmić musisz mieć dziecko poziomo na boku leżące, więc albo lulu, albo wiążesz kołyskę

a ja wlasnie wyprasowalam swoja chuste i teraz lezy sobie kolo mnie -piekna jest :-)
jutro chyba wybiore sie z Helenka na spacer bo juz jest zdrowa

Czesc dziewczyny, prosze o rade. Zastanawiam sie nad chusta, niestety nie stac mnie na chuste za 100zl czy wiecej. Znalazlam na allegro aukcje "pentelki" i jej chusty sa w rozsadnej cenie.
Pentelka Chusta elastyczna LAZUROWE WYBRZEŻE 50cm (914488367) - Aukcje internetowe Allegro

Znalazlam u niej na stronie jeszcze cos takiego:

Pentelka Nosidełko Chusta POUCH rozm.63cm TANIO!! (910438135) - Aukcje internetowe Allegro

Czy te chusty sa w miare dobre?? Czy lepiej nie kupowac bo to bubel i tylko bez sensu strace gotowke?? Nie znam sie na chustach, dodam tylko ze uzywalabym jej sporadycznie.

Ja juz nie wiem co kupię... najgorsze, ze kasy nie mam :wściekła/y:

Dziisiaj bylismy na balu kostiumowym w chuście.
Bal straszna lipa ale to osobna historia

Slicznie, a na pierwszym zdjeciu niuniek słodziutko wyszedl :-)

kilolek - bywasz ostatnio :-D

a mi się muszą dłonie do dociągania przyzwyczaić, bo ja dociągam, to czuję, jak na kostkach mam skórę poobcieraną :baffled: niby taka miekka i delikatna ta chusta, a tu proszę :dry:

Jak ja slysze slowo "dociaganie" to mnie ciarki przechodza :szok:
No i tak mi sie podoba Twoja chusta, ze zaczynam sie nad nia zastanawiac :szok: jak tak dalej bedzie to do przyszlego roku zadnej nie kupie, albo na koniec roku bede miala pokazny stosik :-D

a ta twoja tkana skośnokrzyżowo jest? skoro tania byłą, t pewnie nie jest i d;atego taka sztywna..
ja karmię czasem w lulu. żeby karmić musisz mieć dziecko poziomo na boku leżące, więc albo lulu, albo wiążesz kołyskę

Ostatnio widzialam fotki jak mama karmila takiego duzego juz brzdaca w kolysce :-D

Czesc dziewczyny, prosze o rade. Zastanawiam sie nad chusta, niestety nie stac mnie na chuste za 100zl czy wiecej. Znalazlam na allegro aukcje "pentelki" i jej chusty sa w rozsadnej cenie.
Pentelka Chusta elastyczna LAZUROWE WYBRZEŻE 50cm (914488367) - Aukcje internetowe Allegro

Pentelka Nosidełko Chusta POUCH rozm.63cm TANIO!! (910438135) - Aukcje internetowe Allegro

Czy te chusty sa w miare dobre?? Czy lepiej nie kupowac bo to bubel i tylko bez sensu strace gotowke?? Nie znam sie na chustach, dodam tylko ze uzywalabym jej sporadycznie.

Na Twoim miejscu odlozylabym kase na jakas tkana, bo elastyczna to juz raczej bezsensu.

ja mam taka elastyczna i powiem ze zadowolona jestem balam sie wydawac kupe kasy bo nei wiedzialam czy mi sie spodoba i jak maly bedzie w niej sie czul narazie jest ok poczekam az cieplej bedzie wybiore sie na spacer zobacze jak maly na podworku bedzie sie zachowywał i wtedy kupie juz lepsza ... wiec te 50 zl nie zal bylo wydac i jestem zadowolona....

wiem ze Iza pisala ze z gory jej sie "faluje" tak jakby sie rozeszla ... ale powiem ze widzialam u dziewczyny z firmy tej na L ... to tez jest rozciagnieta ona i uzywa ja z 3 miesiace tylko wiec mysle ze w elastycznych to norma

A ja mam LL elastyczna, nosze prawie codziennie juz drugi ponad miesiac i sie z nia NIC a nic nie dzieje.Jest normalnie prana i prasowana i nie widze zeby sie cos zmienialo. Jedyny minus to to ze jest elastyczna i niedlugo mi juz Asi nie poniesie :-(

Mam okazje kupic nati pasiak za 120 zł. I nie wiem co robic :baffled: niby na plecak dobra, ale to nie to co chcialam w sumie i nie wiem co teraz. Albo kupie ja i bedzie czekac do lata albo nie kupie i serce mi peknie, bo z checia wielka bym ja przygarnela...:zawstydzona/y:

A ja mam LL elastyczna, nosze prawie codziennie juz drugi ponad miesiac i sie z nia NIC a nic nie dzieje.Jest normalnie prana i prasowana i nie widze zeby sie cos zmienialo. Jedyny minus to to ze jest elastyczna i niedlugo mi juz Asi nie poniesie :-(

nic tylko robic nowego maluszka coby chusta sie nie zmarnowala;-):-D

reklama
przylaczam sie...

tylko zastanawiam sie czy ma sens, bo w lato juz bedzie pewnie wystarczajaco duzy ze po domu nie bede go musiala w chuscie nosic, a znajac mojego wierciucha ciekawskiego to predzej zaciekawi go jazda wozkiem, niz u mnie na rekach tylem do swiata.... w gory na wycieczki raczej sie nie wybieramy, przynajmniej na razie.:confused:
no w sumie też się nad tym zastanawiam ja bym chciała tą chustę do wiązania plecaczka-czasem mi będzie to potrzebne
jeżeli chodzi o wózek to się z tobą zgadzam mój synuś też ciekawy świata a ja buzza uwielbiam i już się spacerówy nie mogę doczekać bo jest pięęękna:-):-):-):-) myślę że go w kwietniu do niej przesadzę:tak:
Z ciekawości zajrzałam na allegro i zobaczcie
CHUSTA TKANA *paseczki* 5m azimi NOWE WZORY!!! (913775730) - Aukcje internetowe Allegro
umarłam dla koloru 3 :-) az mnie zatkało :-)
ale kolejnej samoróbki jjuz nie kupię, teraz muszę mieć coś porządnego. Chociaż po prawdzie to wole moją lnianą samoróbkę od markowego medleya tylko dociaganie tej deski doprowadza mnie do szału :wściekła/y:
też mi się 3 kolorek podoba i się nad nią zastanawiam i nie wiem czy oryginał czy taką kupić
a ja wlasnie wyprasowalam swoja chuste i teraz lezy sobie kolo mnie -piekna jest :-)
jutro chyba wybiore sie z Helenka na spacer bo juz jest zdrowa
no top może się w końcu zaprezentujecie w jednej bądź w drugiej??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry