reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Jak wiecie szukam tkanej. I juz sie napalilam na LL bambusowa teczowa, a dla tropikalnej oszalalam. Ale mam zamiar nosic dziecko na plecach w wakacje, wiec znalazlam na chustoforum taki watek jaka chusta najlepsza na plecak. I wychodzi na to ze chusty z lnem - czyli Kilolku Ty chyba taka masz? No i ponoc bardzo dobrze sie nosi w takiej NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Dobre sa tez welniane - ale na lato za cieple.
Czesto przewijaja sie tez grecje bawelniane Width 60 cm, maxi size - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Pasiaki Nati tez sa ok.

No i w ten sposob sie zakrecilam. Bo musze miec chuste:
1) idealna do plecaczka,
2)lekka, mozliwie jak najciensza, bo w koncu lato,
3)o ślicznym kolorku,
4) nadajaca sie do jakiejs kreacji na sierpniowe wesele,
5)idealna na zjazd rodzinny w plenerze,
6) no i najwazniejsze TANIĄ.

Juz stwierdzilam ze LL elastyczna sprzedam, ale kurcze szkoda mi jej :-(
nono! Kochana chyba na jednej nie poprzesaniesz :-)
ja mam nie z lnem tylko cała lnianą. Ostatnio w tym slowniku wyczytałam, ze jeste bardzo dobra właśnie na plecy ale musi byc dobrze złamana, a moja nawet gotowaniu się opiera :baffled:
Ja chyba się na grecję zdycyduję.... hmm co tydzien inna koncepcja. Ale myslę, ze i tak pewnie skorzystamm z okazji i kupię co się fajnego ttrafi, bo raczej kupię używaną, bo kasy nie mam :baffled:

Nooo, Klaudzia, takie niewielkie :-D

Ciekawy watek:
NOSZENIE WSZĘDZIE INDZIEJ- GALERIA :)
widziałam...
kiedyś juz pisąłam, ze wszędzie na świiecie nosi w chustach biedota, a u nas trzeba miec Bóg wie ile kasy, by nosić.
Chociaż w sumie tez mogę sie jakimś szalikiem owinąć...

A mój syn dzisiaj wyciągnął z szuflady długaśną wstążkę (po jakimś wielkim prezencie) z 7 m miała. No i oczywiście szlwje z nią... okręciła się cały, szyja, ręce, nogi... i mówi "moge nosić Michasia" :-)hhaaha ale mu sie pokojarzylo :-)

Jak wiecie szukam tkanej. I juz sie napalilam na LL bambusowa teczowa, a dla tropikalnej oszalalam. Ale mam zamiar nosic dziecko na plecach w wakacje, wiec znalazlam na chustoforum taki watek jaka chusta najlepsza na plecak. I wychodzi na to ze chusty z lnem - czyli Kilolku Ty chyba taka masz? No i ponoc bardzo dobrze sie nosi w takiej NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Dobre sa tez welniane - ale na lato za cieple.
Czesto przewijaja sie tez grecje bawelniane Width 60 cm, maxi size - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
Pasiaki Nati tez sa ok.

No i w ten sposob sie zakrecilam. Bo musze miec chuste:
1) idealna do plecaczka,
2)lekka, mozliwie jak najciensza, bo w koncu lato,
3)o ślicznym kolorku,
4) nadajaca sie do jakiejs kreacji na sierpniowe wesele,
5)idealna na zjazd rodzinny w plenerze,
6) no i najwazniejsze TANIĄ.

Juz stwierdzilam ze LL elastyczna sprzedam, ale kurcze szkoda mi jej :-(
a po co ci chusta do kreacji na wesele?? nie możesz na ten jeden dzień zabrać wózka??

nono! Kochana chyba na jednej nie poprzesaniesz :-)
ja mam nie z lnem tylko cała lnianą. Ostatnio w tym slowniku wyczytałam, ze jeste bardzo dobra właśnie na plecy ale musi byc dobrze złamana, a moja nawet gotowaniu się opiera :baffled:
Ja chyba się na grecję zdycyduję.... hmm co tydzien inna koncepcja. Ale myslę, ze i tak pewnie skorzystamm z okazji i kupię co się fajnego ttrafi, bo raczej kupię używaną, bo kasy nie mam :baffled:

widziałam...
kiedyś juz pisąłam, ze wszędzie na świiecie nosi w chustach biedota, a u nas trzeba miec Bóg wie ile kasy, by nosić.
Chociaż w sumie tez mogę sie jakimś szalikiem owinąć...

A mój syn dzisiaj wyciągnął z szuflady długaśną wstążkę (po jakimś wielkim prezencie) z 7 m miała. No i oczywiście szlwje z nią... okręciła się cały, szyja, ręce, nogi... i mówi "moge nosić Michasia" :-)hhaaha ale mu sie pokojarzylo :-)

Cwaniak maly :-D ale miej go na oku, bo wstazka to w sumie niebezpieczna zabawka;-)

a po co ci chusta do kreacji na wesele?? nie możesz na ten jeden dzień zabrać wózka??

No co Ty :szok: Moja corka nie zasnie w halasie jesli nie bedzie w chuscie. Wiec pewnie po samym slubie i obiedzie bysmy musieli sie zwijac na chate. Jak jest w chuscie to moze byc glosno jak na rynku a ona i tak spi.

zreszta do wiosny mam zamiar sie pozbyc wozka;-)juz teraz jest prawie nieuzywany.

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:

Załączniki

• DSC00588.jpg
    DSC00588.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 44
Czesc dziewczyny,
wreszcie sie odważyłam zawiązać Bartka w kieszonkę, bo wczesniej z kołyska mi nie wyszło! Ale rewelacja !!!!:-D normalnie super, wreszcie zęby mogłam umyć :-) bo mój maluch tylko na rączkach a obok już świat się wali. Tylko jeden problem mam chustę tkaną kupiłam jakąś dość tanią nową na allegro i jest tak cholera sztywna że ledwo supeł robię i to z całą siłą. Może macie jakiś pomysł na to (już raz prałam). Może wszystkie tkane są takie sztywne ?
(Ale bym już wyszła w niej na dwór :) taka piękna dziś pogoda )

Czesc dziewczyny,
wreszcie sie odważyłam zawiązać Bartka w kieszonkę, bo wczesniej z kołyska mi nie wyszło! Ale rewelacja !!!!:-D normalnie super, wreszcie zęby mogłam umyć :-) bo mój maluch tylko na rączkach a obok już świat się wali. Tylko jeden problem mam chustę tkaną kupiłam jakąś dość tanią nową na allegro i jest tak cholera sztywna że ledwo supeł robię i to z całą siłą. Może macie jakiś pomysł na to (już raz prałam). Może wszystkie tkane są takie sztywne ?
(Ale bym już wyszła w niej na dwór :) taka piękna dziś pogoda )

moja babylonia byla mięciutka i miła jeszcze przed praniem :tak:oh, czemu to pranie tak długo trwa... jeszcze 42 minuty... a potem jesczze musi wyschnąć, pewnie do jutra jej się zejdzie....:nerd:

MAM JĄ!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

teraz się pierze :-D
napisali na niej, żeby nie suszyć w suszarce... no chyba się nie doczekam:baffled::dry:

Super, no i zdjecie w akcji poprosze :-D

moja babylonia byla mięciutka i miła jeszcze przed praniem :tak:oh, czemu to pranie tak długo trwa... jeszcze 42 minuty... a potem jesczze musi wyschnąć, pewnie do jutra jej się zejdzie....:nerd:

A byla nowa czy uzywana? I powiedz mi za ile ja kupilas? i ta babylonia z jakiego materialu jest?

Maria a z jakiego ona materialu i jakiej firmy?

A my wlasnie wrocilaysmy ze spacerku. Mala sie uspila w chuscie az mi chrapala pod nosem :-D Pierwszy raz z nia bylam na podworku w chuscie, ubralam ja w welniany kombinezonik, welniane grube skarpety, czapeczke i bylo nam cieplutko i wygodnie :tak:

reklama
A my wlasnie wrocilaysmy ze spacerku. Mala sie uspila w chuscie az mi chrapala pod nosem :-D Pierwszy raz z nia bylam na podworku w chuscie, ubralam ja w welniany kombinezonik, welniane grube skarpety, czapeczke i bylo nam cieplutko i wygodnie :tak:

My akurat tez po spacerku :-D Tym razem ubralam sie lzej - bluzke z krotkim rekawem, na to Asia w kombinezonie, chuscie, polar A i sobie na plecy zarzucilam kamizelke puchowa. I bylo super, Asia jak zwykle nie spocona, i ja w koncu tez nie :-D
Acha a swoja droga to moja tez chrapie w chuscie, ale tylko na dworzu. I nie wiem czym to spowodowane.

Coraz bardziej podobaja mi sie pouche :szok: nie wierze w to co mowie :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry