reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
hehe, no tak.
ja kupie jednak przez net, bo póki co do warszawy się nie wybieram.
wychodzę z założenia, że jak większość dziewczyn z forum sobie poradziła, to i ja sobie poradzę ;-)

dzięki:-) fajnie to wygląda:tak:
dziewczyny a czy waszym dzieciaczkom przeszkadzają zamotane ręce bo mój synek owszem chustę lubi ale żeby dłonie miał luźne to by bardziej lubiał:tak:
a ja nie wiem jak to zrobić znam jeden węzeł i tem sposobem ...
dziunka bardzo ładna chusta mi się strasznie takie pasiaczki podobają:-)
kilolek trudno się wiąże chustę tkaną?? bo masz porównanie do elastiku??
kingula super chusta, tak się właśnie zastanawiam między tą twoją a tkaną:tak:
dziunka, etna martolinka jeśli w wakacje też będziecie chodzić na takie spotkania to ja się też do was zapisuję bo na pewno będę w trójmieście:tak: a jeżeli nie to może jakiś zlocik?? katerenki pisała że ona z gdańska więc pewnie też:tak:
aga wiżanie jest proste, wiadomo trzeba się nauczyć, nie od razu wychodzi. Początek jest troche trudniejszy od elastycznej, ale jak nabierzesz wprawy to ja bym powiedziałą, ze tkana łatwiejsza tylko ta wprawa potrzebna. Problem jest troche z dociaganiem. Elastycznej sie nie dociaga, a w tkanej dobre dociągnięcie to podstawa. Jesli kupisz dobrą chustę, markową, miękką a najlepiej używana by była już dobrze złamana to nie bedziesz miała żadnego problemu.
Serdeczne eodradzam na początek chusty samoróbki, tanie, nie markowe.

Nie mam pojecia jak sie nazywa - wiem ze jest bambusowa teczowa :) i taka chce, a jaka ostatecznie kupie to sie okaze w fundacji - bo chce koniecznie przymierzyc z dzieckiem
Leny Lamb

Laparada chyba rapalu nie sa najpopularniejsze ale nie słysząłam by ktos na nie narzekał

a ja mam dylemat z wyborem chusty :/
napaliłam się na tą rapalu.... co wy na to? Bo wy już specjalistki ;)

Rapalu ponoc na poczatek to deska. Lepiej kupic jak juz to uzywana.

Ja Ci polecam na poczatek tkana Nati pasiaki lub LennyLamb. Ponoc sa bardzo dobre i nie drogie.

Nie mam pojecia jak sie nazywa - wiem ze jest bambusowa teczowa :) i taka chce, a jaka ostatecznie kupie to sie okaze w fundacji - bo chce koniecznie przymierzyc z dzieckiem

Czyli Lenny Lamb. tez taka chcialam - raczej ta tropikalna.
Ale nie wiem co teraz, bo kase mam zeby kupic a szykuje sie w rodzinie wesele w sierpniu a w lipcu zjazd rodzinny i wolalabym jakas bardziej elegancka.
Macie jakies propozycje?

musze sie zmobilizowac i cyknac fotke z Oliverkiem w koncu...

Dzis przysla nam zielona od pentelki... co o niej mysle...? hmmm... napewno jakosciowo gorsza od Kari me ale kolor boskiiiiiiiii no i jakos latwiej mi sie ja mota.

A tez zastanawiam sie nad tkana tylko narazie mnie nie stac :-( Myslimy o wynajeciu mieszkania a co za tym idzie kupno mebli i wyposazenia bo praktycznie swojego nic nie mamy.... no i chcemy w lecie leciec do PL a to tez duzeeee koszta. :-(

No ale moze jakies zaskurniaki pochowam i w lecie kupie w PL jakas wymarzona :-)

A tak wogole to nie wyobrazam sobie juz dnia bez chusty. Nastepne dziecko bede napenwo nosic w chuscie od poczatku :tak::tak::tak:

musze sie zmobilizowac i cyknac fotke z Oliverkiem w koncu...

Dzis przysla nam zielona od pentelki... co o niej mysle...? hmmm... napewno jakosciowo gorsza od Kari me ale kolor boskiiiiiiiii no i jakos latwiej mi sie ja mota.

A tez zastanawiam sie nad tkana tylko narazie mnie nie stac :-( Myslimy o wynajeciu mieszkania a co za tym idzie kupno mebli i wyposazenia bo praktycznie swojego nic nie mamy.... no i chcemy w lecie leciec do PL a to tez duzeeee koszta. :-(

No ale moze jakies zaskurniaki pochowam i w lecie kupie w PL jakas wymarzona :-)

A tak wogole to nie wyobrazam sobie juz dnia bez chusty. Nastepne dziecko bede napenwo nosic w chuscie od poczatku :tak::tak::tak:

A mi smutno jak pomysle ze Asia zaraz urosnie a ja nie planuje trzeciego dziecka przez najblizsze 20 lat :baffled:

MOZECIE WEJSC NA CHUSTOFORUM??? Bo ja nie :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to jakie są najpopularniejsze? :)
a czemu chcesz najpopularniejszą?
Trudno powiedziec jednoznacznie, bo jest ich bardzo duzo, poza tym w chustach jak we wszystkim innym obowiązują pewne trędy sezonowe można powiedzieć, hity, nowości

Duzo osób ostatnio nosi nato ocean i grecje.
Hoppetz i babilonia to chyba takie standardy, popularne, nie wyróżniające się zbytnio.
Didymosy... piekne, ale ciut droższe
Ostatnie hity to Leny Lamb z bambusem tęczowa i tropikalna.

Ale moja wiedza jest dość ogrraniczona. Nie wie wszystkim można się tak łatwo zorientować, bo obowiązuje pewien slang chustowy i ja np czasami nie mam pojęcia o jakiej chuście mowa.
Dziunka na pewno podałaby więcej, bo ona częściej na chustoforum siedzi, no i ma doświadczenia warszatowe...

Kasiula tu jest o tym moim 2X pierwsze próbu motania - Chustoforum
co prawda to tkana, nie elastik, ale tekst, ze słabo podtrzymuje kręgosłup przewija sie kilka razy.
No i ja tak sobie pomyslałam, ze 2x nie trzyma po bokach, a że elastik jest rozciagliwy to by było niezbyt bezpiecznie, bo przecież dzieciak mógłby wypaść.
Dziunka, a ty co sądzisz o 2x z elastyka?
Szukamy z Kasiulą konkretnej argumentacji, nie zadowala nas odpowiedź, nie bo nie :-);-)

reklama
Witam. Po wielu namowach i sugestiach moj TZ kupil mi chuste a raczej dla naszego dziecka. Chuste zakupilismy przez ebay, jak dla mnie najwazniejsze jest aby byla funkcjonalna :-), niektore mamy same sobie szyja chusty i sa bardzo zadowolone z efektow, poczekam na swoja i podziele sie z wami opinia o uzytkowaniu.

Do góry