agatulka25
Mamusia Zuzi i Maksa
dziewczyny czy znacie jakąś dobrą cukiernię robiąca fajne torty dla dzieci )))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mamy tylko slub cywilny, a chcialabym ochrzcic naszego bobaska. Kolezanka mnie straszy, ze w Krakowie bedzie z tym duzy problem, bo ksieza nie chca chrzcic takich dzieciaczkow.. :/ Macie moze jakies doswiadczenie w tym temacie? Zastanawialam sie tez nad opcja slubu jednostronnego (maz nie byl bierzmowany i nie chce slubu koscielnego) polaczonego razem z chrzstem. Wiecie moze jak wtedy wygladaja przygotowania do takiego slubu? Bo rozumiem, ze na nauki chodze sama, ale co z poradnia rodzinna (tak to sie chyba nazywa) w momencie kiedy jestem w ciazy? Wiem od znajomych, ze przynosi sie do takiej poradni wykresiki z pomiarem temperatury, zaznaczonym okresem itp, ale w moim przypadku to raczej nie bedzie mozliwe
Moze ktoras z Was chrzcila bobaska majac tylko slub cywilny i moze 'polecic' kosciol, gdzie to jest mozliwe?