reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Dzięki za wszystkie porady z Agą już lepiej, choć katarek jeszcze jest, ale już sie tak nie leje. Przy okazji chciałam polecić odciągacz kataru frida REWELACJA, goraco polecam, gruszką nic byśmy nie zdziałali przy takim katarze. Sa też świetne kropelki nasivin REWELACJA. Oprócz tego stosujemy sterimar, masc majerankową, oil olbas i cebion, no i kładziemy na brzuszku, ale to u nas i bez kataru bardzo częste.
Gosiek no super, że Mireczek sie tak pięknie rozwija :-D
Biedronka glowa do góry :-)

reklama
mój bidulek tez chory wogóle szpital mam w domu :-(
a ja juz nic nie czuje
biedroneczko why deprecha ?zawsze tak masz ?
wiesz ja mam fotelik dla Nadii z Niemiec (mój tata jej spowadzał)i nie wiem za cholere co to pisze na nim IWH KIDS(RACING KIDS UNIVERSAL)9-18 KG I KOSZTOWAŁ OKOŁO 300zł
GŁÓWKA DO GÓRY BIEDRONKO :elvis: :elvis: :elvis: :-) :-)

kate danke sehr...depreche to ja mam chyba od urodzenia:)
a fotelik to właśnie ja chcę Kni oddac ten Ewy,który jest do 18 kg,a ewie kupic już taki do 36:)
heksa to zależy czy dziecko Ci się mieści,niektóre foteliki z tych małych są w kategorii 0,czyli do 9 kg,inne 0+ do 13 kg,no i są zintegrowane też...ja mam do 13kg jednak,ale wiem,ze w kombinezonie się tam nie zmieści...ewie zmieniliśmy fotelik jak miala 5 miesiecy,bo wyglądała przekomicznie w tamtym,ale ten deltim jakiś szerszy się wydaje,więc kiniuśka moze do 6 miesiaca pojeździ...ale i tak najpóźniej w grudniu trzeba będzie kupic,bo deltim pożyczony jest,a wpadli z drugim,więc najpóźniej w marcu się pani rozdwoi,to wypadałoby wcześniej oddac:)

mam pytanko do dziewczyn,które były ze swoimi maluchami u okulisty
czy miałyście skierowanie?
jak długo czekalyście na wizytę?
byłyście prywatnie czy państwowo?
byłyście u zwykłego okulisty czy jest akiś specjalny???
z góry danke sehr za odpowiedź...

biedronka Karolinka ma dwa foteliki i szczerze nie wiem z jakich są firm. Jeden kupiliśmy na Słowacji, jak nam zwymiotowała w aucie i cały fotelik był mokry :-) , a Ania ma jeszcze taki dla maluszków też po Karolinie. Także nie musieliśmy nic kupować. Ufff :)
Tak poza tym to mam problem z Karolinką. Ma zaparcia nawykowe i już po prostu wszystko na ten temat wyczytałam w necie. Teraz stosujemy dietę bogatoresztkową i pije syrop Duphalac. Czekamy na efekty, ale wiem, że to długo potrwa...

dziewuszki bardzo proszę,żeby któraś naisała albo powiedzcie,gdzie o tym pisałyście...o zatkanych kanalikach łzowych!!!!!
trini...to my jak nam ewa zwymiotnęła;)obkładaliśmy fotelik gazetami i reklamówkami:)

Biedronka, my byliśmy u okulisty z wąskimi kanalikami łzowymi. Jak już pisałam wcześniej byłam u okulisty bez skierowania, ale to mój mąż tak namieszał że zapisali nas z dnia na dzień oczywiście państwowo. Nie wiem do jakiej chodzisz przychodni, bo ja chodzę do Medycyny Rodzinnej tj. prywatna przychodnia która ma podpisaną umowę z kasą chorych.
Witamy w Poradni Medycyny Rodzinnej
Okulistka przepisała nam masaże obok oczka tj. od od wewnętrzna strona oka od wysokośći brwi do końca noska przesuwa się wilgotnym wacikiem. Kurcze nie wiem jak ci to napisać. Taki masażyk robimy 3 razy dziennie po 10 razy (przesunięć wacikiem) potem 1 kropla Sulfacetamidum 10% H-E-C. U nas wygląda na to że pomaga.
Acha, Amelka miała od jakiegoś czasu łezkę w oku a potem zaczeło jej to ropieć, teraz łezki już nie ma ale oczko czasami takie choćby zapuchnięte.

reklama
A ja dziś jestem po nieprzespanej nocce (spałam półtorej godziny) :-( Jakub zaraził się od Piotrka (ja też), w nocy miał gorączkę i katar. Do 4 walczyliśmy z zatkanym noskiem (zakraplanie, noszenie, kładzenie na brzuszku). Potem tak mnie bolały nogi (dziś kupiłam sobie wreszcie magnez), że do ok. 6 nie mogłam zasnąć.
Byliśmy dziś u pediatry. Jakub dostał ketotifen i nasivin. Ze względu na alergię pokarmową mam nie przesadzać z witaminąc. Osłuchowo ok, tylko ten obrzęk noska paskudny. Mam nadzieję, że mu wkrótce przejdzie :-:)-:)-(

Do góry