reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

A moja nadal ma katarek i pokasłuje i zaczęło jej jedno oczko łzawić- chyba przemyję jej rumiankiem.

A co do Cebionu- to mamy go brać teraz jak jest chora 2 razy po 5 kropel, ale odstawić na ten czas Cebion multi (normalnie brałyśmy go 1 raz po 3krople), chodzi o to, żeby dziecko dostało więcej Vit.C, ale nie przedawkowało innych Vit. w Cebionie Multi- tak mi w aptece powiedzieli.

reklama
Judi o 9 miala 36.8 a teraz ma 37.1 to juz temp prawda? powiedzcie bo sie strasznie schizuje jaka temp jest grozna i od kiedy ja obnizac? czy mam sie martwic? bidulka jak ja przytulam jest taka rozpalona....ale ma dobry humor....jej ale mam schizy...

a to ze jest taka cioeplutka na glowce to normalne? tzn zawsze jest ale nie az tak...wiecie wlasnie przypomnialo mi sie jaks ie martwilysmy w ciazy a teraz juz sie martwimy o dzieciatka:)

Lilith tem. u dziecka jest dopiero około 38st. Mi też się wydaje, że główka Poli jest ciepła, ale jak mierzę okazuje się, że jest nor,malnie. A gdzie mierzyłaś??? Mi lekarz powiedział, że najlepiej w pupie, tylko trzeba odjąć 5 kresek.

no jak ma 37 stopni to główka będzie ciepła, musisz tylko kontrolować czy nie ma więcej.

Normalnie ma 36.6-8 ale jak teraz zobaczylam ze jest 37.1 to spanikowalam strasznie:( co zreszta widac...mezus mowi ze temp taka co trza zbic u dzidzia to jest jak ma 2 kreski wiecej niz zawsze czyli cos kolo38.6 np...
czyli mowicie ze jak bedzie 38 to juz jest tem wiec czy to zbic nie liczac kapieli chlodniejszej i kladow? paracetamolem dla dzieci?

Mierzylam teraz pod pacha(juz zawsze tak mierze bo jakbym w pupie chciala to odrazu by kupke zrobila)

reklama
Biedactwa te dzieciatka, qrcze dzieci nie powinny chorowac :(!
Ja tez sie martwiłam ze mały ma katar i czasem zakaszle ale lekarka go zbadała i nic...powiedziała ze to od ulewania a dzis mu takie babole z nosa wyciagnełam ze hej ::) :laugh:
W piatek za to jedziemy do centrum zdrowia dziecka na to badanie uszka i juz mam kolejnego stresa ::) mam nadzieje ze okaze sie ze wszystko w pozadku.

Do góry