reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby dzieciaczków :(

Ewe my Cebionu dajemy raz dziennie 8 kropelek (ja daje na noc, a ładnie śpi),
Gunia biedna Agniesia, przerąbane z tą alergią, szkoda karmienia piersią zwłaszcza że swoje przeszłaś (m.in. kłopoty z brodawkami) i nie przestałaś a teraz...
A+t+? oj oj, biedna ta nasza miss (ale teraz jest bardziej pociągająca ;))

Ja mam dobrą wiadomość: byliśmy dziś na usg i boderka 1a!!! :D :D :D! Teraz w czwartek do ortopedy ale pójdę na luzie. Jednak zastanawia mnie czemu troche jej to lewe bioderko blokuje przy odwodzeniu...

reklama
kurcze moja sie strasznie budzi i dzis marudzi powiedzcie czy wasze dziecieta jak sie przeziebily to tez tak marudzily i zle spaly? bo musialam jej nosek odetkac o dziwo....kurcze ale sie martwie:(

Cebion daje z przepisu lekarza, ale ja daje Cebion a nie MultiCebion. Może to jakaś róznica ? Jak będę u lekarza to się jeszcze raz zapytam czy oby napewno. Właśnie zmniełam pediatrę bo z tego wcześniejszego byłam niezadowolona. Więc wcale się nie zdziwię jak się okaże ze za dużo daje....... :(

Biedna Judytka :( choróbsko wzieło się za dzidziusia :( Lilith jak mojej się zbierało to też ciągle się budziła, wierciła i rzucała po łóżeczku. Na szczęście do rana jej przeszło

fffffuuuujjjjjjjjjjjjjj właśnie robiłam sandwicha i przez przypadek jakoś zjadłam cały żąbek czosnku . Mąż mnie do łóżka nie wpuści :p Ale ostro mi .....

ewe to myslisz ze to jednak przeziebienie? kurcze ma suchy kaszel a myslalam ze powinna miec mokry....zmartwilams ie!

zagryz teraz rybka to czosnku nie poczuje hihi:)

no jutro chyba pojde.tylko wczesniej bede musiala zaleciec po karte chipowa:( zaniedbalismy pesel i mamy jak widac wielkie opoznienia.....tzn zaniedbalismy maz robil caly dzien od 6 do 8 nawet a ja nie mialam jak sie dostac saa z mala na miasto:(

Lilith na wszelki wypadek do lekarza - przekichane z peselem :(
Ewe a to nie jest tak, że cebion to tylko wit c a cebion multi to zestaw wit?
My nie dajemy ani cebionu ani cebionu multi bo Mała źle po nim reagowala alergicznie, trochę sie martwię bo po mojej niezróżnicowanej diecie Małej może brakowac wit, zobaczymy co powie lekarz. Odstawiłam bo inny kazal odstawić, dawalam krótko 5 kropelek cebionu multi na noc.

gunia tzn ja mam pesel i karte chipowa juz chyba dzis moge odebrac albo jutro.wlasnie problem w tym ze z opoznieniem.tylko problem ze trzeba ja odebrac.
No a mezus wrocil z roboty z katarem itd....ja tez juz nie najlepiejs ie czuje.a mala...napisze wam.
zle spala jak ja polozylam o 20.40 -o20.20 zjadla ostatnio posilek.obudzila sie po 21 a pozniej o rowniej 24 to mysle ze na jedzenie bo jej wczensije specjalnie tylko mleko dalam (wlasnie wtedy miala byc kaszka)poszlam zrobilam jesc a ona nie chce tylko zrobila wielka kupe.jesc nie chciala wogole...zasnela o 1 .no i juz sobie mysle poloze sie i za godzine sie obudzi na jedzenie...ale nie dopiero o 5.20 !!! szok!!!!od 20.20 do 5.20 dala rade na mleku!!! potem znow poszla spac i ja sama przebudzilams ie o 7.40 i mala jeszcze spala cieplams ie dalej i obudzilams ie sama o 8.36:)A Judi juz nie spala ale lezala sobie cichutenko w lozeczku.No i teraz jest godzina 9.55 i jeszcze nie chce jesc:(

Alusi juz troszke lepiej. W nocy przebudzila sie tylko pare razy - dziekujemy za slowa otuchy :)

Lilith - no moja wlasnie zaczela byc taka niespokojna i strasznie sie przebudzac jak zaczynala chorowac - tzn jeszcze nie bylo po niej nawet widac, ze jest chora. Tez pokaslywala jak np pokrzyczala, a potem zrobil jej sie katarek. Takze chyba Judytke jakis syf bierze :( Przykro mi...

abryz - dzieki za rady - klade mala z podniesiona glowka, lezy sporo na brzuszku i w ogole czesciej trzymam ja w pionie, bo wtedy zdecydowanie lepiej jej sie oddycha.

gunia, abryz - wspolczuje tych alergii :( Buziaki dla Waszych dzieciaczkow!

A w ogole co Wy rozumiecie przez "brzydkie kupy"? Moja ma w najrozniejszych kolorach i konsystencjach teraz - zalezy jakie owoce zje danego dnia. Bywaja zielone, troche fioletowe, czasem czarne. Najczesciej geste... To zle?

reklama
A+t+?, jeśli je różności, mogą być różne. Kupki Jakuba są specyficzne dla alergii - bardziej rzadkie, z domieszką śluzu i jak coś niedobrego dla niego zjem, zdarza się i kłaczek krwi. Dlatego już teraz uważam na każdą duperelę.
A dziś idę do pediatry i na szczepienie.

Do góry