reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

W następny piątek zrobie.

Popłakałam się właśnie .. . Na komputerze, na którym siedze w pracy było otwarte gg jednej z kobiet E., z która jestem w pokoju i pracuje. Druga z kobiet A. wysłała jej wiadomość. Podeszła do kompa tej pierwszej i pyta sie gdzie Twoje gg, a ja mówie, że tu u mnie. Ta E. powiedziała, żebym wyłączyła ... A, że to to nowe gg to wiadomość wyświetla się na ikonce w pasku to chcąc wyłączyć otworzyło mi się okno z wiadomością :" Tobie też ta nasza nowa stażystka działa tak na nerwy? spoko majonez:)" Łzy momentalnie stanęły mi w oczach .. .wyszłam do łazienki i się popłakałam - wiecie dlaczego? Bo sie staram, żyły sobie wypruwam, latam w te i we wte! One tylko siedzą i umawiają ludzi, a ja wprowadzam terminy do komputera, układam karty, szukam karty, chodze po karty, przynosze karty ... Latam po podpisy, pieczątki i wiele by jeszcze pisac ... Jestem miła, nikomu nie odmawiam, jak zostane o coś poproszona to to robie, bez żadnego ale ... Myślałam, że sobie radze ... Wiadomo, że nie wiem wszystkiego, ale to normalne przecież ... Wiem, że jestem za miękka ale tak strasznie zrobiło mi sie smutno i źle, że łzy same napłynęły mi do oczu i były wielkie jak grochy :(

reklama
Cannella nie przejmuj sie :* Zazwyczaj tak jest jak człowiek jest za miły i za dobry to ludzie te osoby wykorzystują a mimo to coś im nie pasuje:/ Wiem to doskonale bo ja zawsze byłam miła i przyjacielska w stosunku do każdego i wtedy bardzo dużo osób mnie wykorzystywało a później były gadki chamskie na mnie. Też nie raz płakałam ale teraz przynajmniej się nauczyłam że czasem trzeba być wredną, wtedy ludzie zaczynają mieć do Ciebie szacunek. Ale też pomagać tyle że osobom zasłużonym:)
Tak że wiem co czujesz i nie przejmuj się Kochana:*

Ostatnia edycja:
oj zosiek szokda szkoda :( byloby co najmniej smiesznie :p a co do wozka no to jak bedziesz kiedys chciala wyprobowac to zapraszam :) chociaz ten wozek o ja w ciemno bym kupila :p no ale moj brat taki sam mial wiec... juz troche sie z mnim wczesniej zapoznalam :|)

canella oj kochana nie przejmuj sie :*:* w kazdej pracy trafia sie jakies zolzy ;/ ty tyle tam robisz wiec peweni one niewiele, to co maja robic, obgadac kogos trzeba a przeciez siebie nawzjaem nie beda wiec znalazly sobie ciebie :( oj bidulka :* trzymaj sie mocno hehe jeszcze zobaczysz ze pozniej beda kolo ciebie lataly :) najwazniejsze to sie nie poddac i nie przejmowac takimi babami :) widac wyzszosc przez chwile poczuly;/ ech szkoda gadac, nie ma co sie przejmowac, w koncu masz wokolo siebie tyle osob ktorym "na nerwy" nie dzialasz :) trzymaj sie cieplutko :*:*

no to dziewczyny ja juz uciekam sie pakowac zmykam nad morze do zobaczenia w niedziele!!

Matosia jedz i wypoczywaj nalezy Ci sie musisz miec sile by dalej zajmowac sie Tosia ona odpocznie od Ciebie Ty od niej i bedzie wam pozniej lepiej jak sie stesnicie tkaze udanego wypadu:*

Zosiek zazdroszcze Ci tej plazy slonka i w ogole :)

Cannella Skarbie takie wlasnie okrutne jest zycie jeszcze wiele musisz sie nauczyc dostalas kopa w pupe i teraz bedziesz wiedziala ze bycie milym niestety nie poplaca sama to przeszlam nie raz i w koncu nauczylam sie ze jak im pokaze rogi to sie odwala i tak wlasnie bylo jak na pocztaku przyszlam do pracy to mi dupe obrabialy ale ja nic nie mowilam siedzialam cicho co chcialy to zrobilam az w koncu wkurzylam sie i pokazalam na co mnie stac ze nikt mi po glowie chodzic nie bedzie po to mam buzie aby odszczekac i sie nauczyly juz dupy mi nie obrabiaja wiadomo ze jest przykro az czasem chce sie plakac ale w zyciu trzeba byc twardym mi kiedys w dawnej pracy kierowniczka powiedziala ze nie moge byc taka mila i dobra dla wszystkich bo beda mnie wykorzystywac i na glowe mi wejda jak nie naucze sie teraz to potem bede miala przerabane i miala racje szybko pojelam o co chodzi i narazie mam spokoj nikt mi nie rozkazuje tylko robie to co mi sie podoba i chce a co:p wiec musisz wziasc sie w garsc i smutki odsunac na bok jeszcze nie raz uslyszysz nie mile slowa na swoj temat musisz odpowiedziec tak aby klaki im deba stanely:)ze stazu Cie nie wywala

oj w koncu i ja gdzies jade bo juz nudno mi tu jedziemy dzisiaj na grilla a jutro z ranca do spa ze znajomymi:)

Cornellka może masz po prostu zapalenie cewki moczowej? Wystarczy iść do lekarza ogólnego, jeśli po jakimś czasie stosowania tabletek nie przechodzi, idzie się do urologa. Ja cały czas się męczę z tym :-( lepiej działać szybko, póki nie rozwinie się w większym stopniu :tak:
Cannella też niestety przez to przechodziłam, jak nie pokarzesz im, że się szanujesz i nie pozwalasz sobie na takie coś, będzie tylko gorzej. A niestety ludzie uwielbiają sobie znajdować kozłów ofiarnych ;-) ja nie jestem na każde zawołanie. A jak o coś proszą, to jak mam czas, oczywiście pomagam :tak: zawsze możesz zagrać w otwarte karty i zapytać się je w prost, o co im chodzi. Gwarantuję - będą zamurowane i szczęka im opadnie :-D
Matosia udanego wypoczynku, dobrze sobie odpocząć chociaż parę dni od wszystkiego.

Dzięki dziewczyny :* Podniosłyście sie mnie na duchu :) Kochane jesteście i bardzo się ciesze, że Was mam :*:*:*
Jestem zbyt miękka, zbyt wrażliwa, za bardzo wszystko biore sobie do serca, ale obiecałam sobie, że się zmienie! To moja pierwsza praca, może dlatego to był dla mnie taki cios .. . Rozpłakałam się z bezsilności ... . Chciałam jej coś powiedziec, ale bałam się, że powiem o słowo za dużo i to obróci się przeciwko mnie. Wiecie jak to jest - ta franca tam pracuje, tu by poszła nagadała, tam by poszła a mi zalezy na tym stażu :( Nie chce żeby inni byli wrogo do mnie nastawieni bo bede sie czuła jak trędowata ... Ahh musze to wziac klate! Jak Wy to przeżyłyście to i ja przeżyje :) Dziękuje moje kochane dziękuje !! :*

Elisse a co to jest?mozesz mi cos wiecej na ten temat powiedziec?

Cannella ja tez w pierwszej pracy sie przejmowalam wszystkim co mowia a pozniej dalam na luz przeciez nie bede robic wszystkiego na maksa bo nie dam rady tak jak komus sie nie podoba to niech mnie zwolni i juz...wiem ze Ci zalezy ale nie pokazuj im tego to im musi zalezec na Tobie

Cornellka, to jest to czym oddajesz mocz ;-) jeżeli masz stan zapalny, po oddaniu moczu możesz czuć dyskomfort przez pewien czas. Lekarze przepisują albo furraginum (chyba tak się pisze...) albo urosept. Dużo pij wody i jedz żurawinę - też pomaga przy lekkich dolegliwościach.
Cannella, jak komuś zwrócisz uwagę, nie oznacza, że będziesz niemiła :tak: możesz to zrobić w miły i kulturalny sposób, ale nie można pozwolić sobie być tak traktowanym. A one w tym momencie powinny przeprosić :eek: Nie masz sięco martwić, skoro wszystko robisz na czas i zachowujesz się w porządku.

reklama
i ponoc witamine c trzeba brac wiec tak robie i pije i ten lek narazie nie boli:)

no nic ja jade na grilla do poniedzialku buziaki:*

Ostatnia edycja:
Do góry