reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

hej lasencje :D

cannella..wiesz....jak w piatek masz robic test to ja chyba poszlabym na bete, bo ona daje 100% pewnosc czy jest ciaza...test z apteki nie. Ja bym sie bala ze lekarz z taka latwoscia da mi tabletki na wywolanie a pozniej okazaloby sie np ze jednak w ciazy bylam..balabym sie poprostu. Tymbardziej ze moja kolezanka robila w ciagu 2 miesiecy 3 testy i wszystkie wyszly negatywnie...a w ciazy byla :/

patrycja ja sukienke bralam z wypozyczalni bo mi szkoda kasy bylo na kupowanie ale jak tylko zobaczylam taka jedna to wiedzialam ze to bedzie to....i jak przymierzylam to tylko sie utiwerdzilam w tym :) jeszcze trafilam na taka co tylko raz byla wypozyczana wczesniej :) a nie musialam sie martwic co pozniej z nia zrobie, pralnia i te sprawy :)

matosia a jak tam u ciebie? bylas u innego lekarza?

elisse szkoda ze musisz czekac tyle czasu na to usg :| oby wszystko bylo jednak wporzadku....

a ja jednak zdecydowalam ze nie ide teraz na uzupel. magisterskie....heh mam zamiar isc do rocznej szkoly wizazu pani małachowskiej, tam bede miala rozne praktyki, prace dyplomowa w postaci samodzielnego przygotowania modelki do sesji zdjeciowej (pozniej dostaje sie portfolio z tej sesji), obrone, papier z MENu, jakby mi dobrze szlo to moze gdzies udaloby mi sie zalapac ;P pozniej na polroczne studium fotografii w tej samej szkole.....po skonczeniu poszukam sobie roboty gdzies w tym kierunku...pozniej do jakiejs szkoly na angielski i jak to skoncze to dopiero na uzupel. magisterskie....przegladalam ostatnio ogloszenia o prace i doczytalam sie tylko tyle ze potrzebuja osoby z wyzszym, nic konkretnego ze ma byc akurat mgr. za to nacisk wlasnie wszedzie na jezyki.....dlatego stweirdzilam ze lepiej jak od tej strony zaczne...tymbardziej ze wyzsze to mam :) nauka nie zajac nie ucieknie :p

reklama
mazia za wypozyczenie placilam 900zl - duzo, ale sukienka bardzo mi sie podobala....w sklepie taka 2500, wiec napewno bym sobie nie kupila...a nawet jesli to pozniej sprzedalabym ja za pol ceny wiec to drozsza forma 'wypozyczenia' jak dla mnie :) moja siostra to brala z tej samej wypozyczalni kiecke...dala 800. Wszystko zalezy od sukienki i jej stazu :) dopasowuja ja do klientki, wypozyczaja na tydzien w sumie. Bierzesz i oddajesz brudna i nic cienie interesuje.... :) a jak sie orientowalam to pranie sukni slubnej w pralni 200zl :/
co do planow to wiesz...kiedys tytul odzwierciedlal wiedze osoby i te z tytulami byly cenione...teraz wszyscy robia mgr wiec nie jest to juz wyznacznik dobrego pracownika i chyba dlatego teraz wieksze znaczenie ma znajomosc jezykow i kompetencje...niz kwalifikacje danej osoby....

Ostatnia edycja:
Patrycja ciesze sie ze juz o wiele lepiej sie czujesz i masz racje musialo tak byc aby R chcial tego dziecka:)ja mysle ze wczesniej wam sie uda i nawet nie bedziecie o tym wiedziec:)

Mazia bo to dzidzius i spiaca jestes:)
wiesz co moze i tak bedzie ale precej to ja w ciaze zajde albo za kilka lat dopiero sie doczekam pierscionka kurcze co by tu zrobic zeby dac mu do zrozumienia aby sie w koncu oswiadczyl:p

Kinga ale masz plany i zupelna racje zrob tak jak chcesz i mysle ze to bedzie najodpowiedniejsze bo fotografia to takie calkiem fajne i potrzebne zajecie zycze aby wszystko poszlo po Twojej mysli i zebys byla jakas slawna :p moze na moim slubie bedziesz fotki pykac:p

Ja mierzyłam i nie mierzyłam także nie jestem w stanie odp Ci na pytanie.
Ale jest tak, że dajmy na to koło 14 dc temperatura podskakuje o 2 kreski i potem aż do miesiączki utrzymuje sie na wyzszym poziomie ( gwałtownie spada np w dzień @, dzień wcześniej, lub 2 dni wcześniej - to zależy od kobiety - stad wiadomo, że idzie okres)
Może wyślij mi swoje tempki zobaczymy co tam namodziłaś ;D
I BŁAGAM Was nie mierzcie temperatury w dzień czy wieczorem, nie pod pachą bo to do niczego się nie przydaje! Mierzy się rano, o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka - po takiej temperaturze można coś wywnioskować :D

Ja tam wiem, że fasolci nie ma także czekam spokojnie na @ :):):)

Kinga te tabletki na wywołanie to luteina :) Gdy nie jest się w ciąży to @ wywołuje a jak się jest to podtrzymuje także nie ma się czego bać :)
Poza tym piątkowy test będzie zrobiony tylko dla formalności :p

W następny :) Albo w czwartek sie skusze ale zrobie go bo go zrobie, chyba, że wczesniej dostane @ :) A Ty kiedy powinnaś dostac? Wczoraj?? :D 3mam kciuki, żeby ta małpa nie przylazła :D

oj to az tydzien hehe 3mam kciuki aby to byla fasolka:) ja nie no cos Ty ja powinnam miec..chyba za jakies 4 dni oj kurde akurat na niedziele wypada :(a my nad jezioro mielismy jechac moglby sie spoznic:p

reklama
Cannella hehe wiem jak sie mierzy tempke i kiedy.A wieczorem mierze dlatego by zobaczyc czy nie spadla i czy @ nie przyjdzie na drugi dzień.Na watku staranka dziewczyny tez tak mierzą.A wykresów ani nic nie mam.Bo ja regularnie nie mierze.Podstawową mam 36.4, a zaczelam mierzyc jakoś 3 dni temu codziennie tak by wiedziec czy spadnie i czy @ przylezie.

Kinga 900 zl to nawet nie drogo zaplacilas.

Do góry