reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chcę mieć dziecko...

Cornellka, mieszkacie razem ze sobą? Ja postanowiłam, że najpierw zaręczyny, potem można myśleć o mieszkaniu. Może jak zatęskni, to wpadnie na pomysł oświadczyn. ;-) Mój A nawet o tym nie wspomina :sorry: powiedział kiedyś, że chce, ale za parę lat. Jakoś mi się nie uśmiecha czekać z tym do 30-stki. Przecież nie będę mu kazać, by mi się oświadczył, ale pewnie jak nie pomogę w nakierowaniu go, to nawet nie wpadnie na taki pomysł :no:
Mazia fajnie masz z tą wyprawką dla maleństwa. Ile masz lat i jak długo jesteście ze sobą? Ja mam koleżankę, która była ze swoim pół roku, potem ciąża (on zaplanował ;-)), i w sierpniu teraz mają ślub a w październiku już maleństwo. Wrrr.... a mój to cisza kompletna. A najlepsze, że jego młodsza siostra też wychodzi teraz za mąż, więc mógłby coś skojarzyć. Gdyby mój dowiedział się, że piszę na BB, chyba by osiwiał hehe, zaraz by dokopał się do mojego profilu i byłabym na spalonym :p.

Ostatnia edycja:
reklama
Elisse niby razem nie mieszkamy ale pomieszkujemy czesciej jest u mnie niz w domu

moj nie wie i lepiej zeby sie nie dowiedzial:)

no nic ja lece sie opalac trzeba korzystac ze slonca

No dziewczyny byłam u lekarza i ... nic sie nie dowiedziałam. Powiedział, że na wykrycie potencjalnej ciąży jest za wcześnie i usg też nic nie wykarze. Kazał mi zrobic test w piątek za tydzień o ile nie przyjdzie @. Jak nie przyjdzie i test będzie negatywny to mam przyjsc do niego na wywołanie :) A jak przyjdzie @ to mam wykupic oczyszczające tabletki do pochwy, brac je przez 5 dni i przyjsc na cytologie. Poza tym wszystko w porządku, jestem zdrowa, nic mi nie dolega :D Nie mam zadnego guza ani torbiela więc jest git. A okres to nie wiem dlaczego mi się spóźnia ... Do piątku chyba oszaleje jak @ nie dostane. W ciązy nie jestem a @ brak - no żenada ! :(

canella ale z tego co lekarz powiedzial to moze byc ciaza :) bo on wcale tego nie wykluczyl wiec kto wie? fajnie ze nic ci nie jest :)

zosiek a ty nic nie piszesz jak tam w cieplych krajach? :Dopalona juz jestes? a jakis pomysl na prezent sie znalazl zy nie bardzo? a co do podrozowania, hehe widze, ze realizujesz moje marzenie :p kurcze strasznie mi sie marzylo podrozowac, wiec nie chcialam miec dziecka dopuki nie dopne swego, no teraz juz niestety za pozno :( ale moze kiedys...

mazia kurcze to ci sie z wyprawka trafilo! ale powiem ci ze my tez tak mielismy dostac no i sie cieszylam, ze dostane ciuszki po dziecku mojego brata, ale jak przyszlo co do czego to i tak samakupowalam bo to czysta przyjemnosc :d juz nie mowiac o wybieraniu wozka :D

elisse a ty rozmawialas ze swoim facetem na temat wspolnego mieszkania? wiesz bo moze u mamusi jest mu dobrze , a wie ze jakby sie wyprowadzil to juz nie bedzie mial kto sniadanka zrobic czy obiadu, pranie tez samemu i o wszystkim samemu trzeba myslec wiec moze sie broni? :D a co do nerwow, hmm no coz przyznam, ze sa :) no, ale bez przesady puki co narazie jest troszke do zalatwienia, ale prawidziwy sajgon zacznie sie w sierpniu wtedy bedzie na maxa stres :D

cornelka
co do zareczyn to ponoc najlepiej jak wszyscy wokolo biora sluby i zachodza w ciaze ;] metoda naprawde dziala zaraz ci sei oswiadczy :p w kazdym razie u nas wsrod znajomych panuje ogolny poploch i wszyscy juz szykuja sie do ozenku :p a przynajmniej o tym gadaja :)

Matosia no niby nie wykluczył ale też nie potwierdził. Powiedział: „myśle, że dostaniesz misiączke” J
Poza tym wyluzowałam. Może tak na przyszły rok razem coś pomyślimy, albo za 2 :D Na razie strasznie marzy mi się praca w Urzędzie Pracy a jak wiadomo młodej mamusi by nie chceli :D
No zobaczymy jak to wszystko się ułoży J

Mazia fajnie masz z tą wyprawką :D Jestem pewna, że to fasolka :D:D:D:D I się bardzo ciesze ;**:**
Będę trzymac kciuuukii !!

Cornelka, Elisse a jak u Was starania?

cornelka
co do zareczyn to ponoc najlepiej jak wszyscy wokolo biora sluby i zachodza w ciaze ;] metoda naprawde dziala zaraz ci sei oswiadczy :p w kazdym razie u nas wsrod znajomych panuje ogolny poploch i wszyscy juz szykuja sie do ozenku :p a przynajmniej o tym gadaja :)

No nie wiem czy to działa ... bynajmniej na mojego niee :p A szkoda .. :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Matosia-podrózować jeszcze zdążysz a zawsze mozesz z córą podróżować jak podrośnie.

Cannela dobrze ,ze nic Ci nie ma.Może to rzeczywiscie fasolka.Ja jesli @ nie przyjdzie to test zrobię w sobote.Dziś teoretycznie 1 dzień spoznienia a praktycznie @ moze przyjsc jeszcze jutro bo 29 dniowe cykle tez mi sie zdarzały.Aczkolwiek ostatnio to najdluzszy mialam 27 dniowy.A powiedz mi kiedy nastepował u CIebie skok tempki przed @???

Ja mam dzisiaj nadal powyżej 37 zarówno dopochwowo jaki pod pachą.Wieczorem mam 38 dopochwowo a pod pachą 37.5

ale lipa slonce zniklo a gorac niesamowity i bedzie lalo:(

Cannella no wiedzialam ze nic Ci nie jest no ale juz sporo sie spoznia co nie?badz cierpliwa moze to fasolka a jak nie to przyjdzie w koncu:)mi kiedys 10dni sie spoznial juz myslalam ze to ciaza zrobilam test i negatywny a okresu dalej nie bylo i po kilku dniach przyszedl
nawet nie ma kiedy sie starac bo on ciagle zmeczony i to akurat w te dni...

na mojego tez nie dziala chyba ze naciski ze strony znajomych ale to tylko wspomni ze trzeba by sie zareczyc i tyle ehh...z tymi facetami to tak jest gdyby to ode mnie zalezalo tzn od nas kobiet wszystko toczyloby sie szybciej:)

Matosia jeszcze wszystko przed Toba mloda jestes

Mazia kurcze ale nas 3masz w niepewnosci tzn Twoj organizm

hejj:**

Dziewczyny fasolkujcie szybko :)

Mazia i Cannella oby to były fasolki :) cieszyłabym się razem z Wami:):)

My we wrześniu zaczynamy się starać znowu, wiemy, że oboje jesteśmy tego pewni i bardzo tego chcemy. Szkoda tylko, że taka sytuacja utwierdziła do tego mojego TŻta, że pragnie dziecka i już się nie może doczekać września. No trudno tak być musiało. Byłam w poniedziałek na cmentarzu bo szpital u nas zrobił jeden grób taki biały gdzie zostają pochowane wszystkie Aniołki, które nie pojawiły się świecie :( tak mi się lepiej zrobiło jak tam poszłam i zapaliłam świeczkę. Szkoda tylko, że ten grób nie ma jeszcze żadnego napisu.

Ja wczoraj byłam w Krakowie za sukienka patrzeć i nie mogę się zdecydować, jest tyle kiecek a ja jestem strasznie wybredna albo one faktycznie są nie takie jak powinny. Upatrzyłam sobie takie 3 i między nimi wybieram.

reklama
Hej patrycja fajnie,ze sie odezwałas.Zazdroszcze wyboru sukienki.Tez bym tak chciała,ale narazie nie jest mi to dane.Ja raczej bede miala szytą na miarę bo jest mala i chuda,i mama sie smieje,ze komunijną sukienke ubiorę.Fajnie,ze R zrozumiał i ze chce dzidziusia.Moj tez chce:)

Cornellka zobaczysz kiedys zrobi Ci niespodzianke,nawet sie nie bedziesz spodziewać.Ja tez sie nie spodziewalam,ale jak powiedzial,ze przyjedzie po mnie do pracy a pozniej mnie gdzies zabiera to czulam ze cos sie swieci bo byla to po 22.A oswiadczyl mi sie 14 kwietnia:) 14 to nasza szczesliwa liczba bo 14.01 zaczelismy byc ze sobą.

Zosiek tak w ogole to Wy macie rocznice w moje 20 urodziny;)

dziewczyny jestem taka spiaca,ledwo na oczy widze musze jeszcze obiad robic.Spalam od 22 do 9 więc powinnam wyspana być.Zaraz do sklepu musze jechac tak mi sie nie chce.

Do góry