reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cesarskie cięcie z wyboru

reklama
Prawda jest taka,że żaden poród nie jest łatwy ale uwierz olcia - cc może być również pięknym przeżyciem. Ja miałam cc, był ze mną mąż, trzymał mnie za rękę, pierwszy płacz naszej córeczki to coś czego nie zapomnimy nigdy. Tak samo jak pierwszej chwili kiedy mi ją przylozyli do twarzy. Później caly czas była ze mną wiec nie czuje się gorsza od mam rodzących sn. Nic nie straciłam. Różnica jest taka,że Ciebie bolalo przed a mnie po...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha brawo ale ja zcielas haha

Poziom tej dyskusji jest żenujący...Co was obchodzi jak kto chce rodzić albo karmić? Każdy sam podejmuje decyzje i ponosi ich konsekwencje teraz lub czasami za wiele wiele lat...

Od siebie dodam tylko tyle, że badania nt wpływu kp na niemowlę na szczęście są przeprowadzane na ogromnych grupach badawczych a nie tylko na "mojej znajomej i znajomej znajomej ;)" To tak na marginesie...
Jak ktoś twierdzi, że "ja nie karmiłam i dzieci mam zdrowe i moje koleżanka też" i twierdzo, że to rzetelne dowody na słuszność jego racji to sorry ale to bardzo kiepskie argumenty ;)

Widzę ze dalej trwa dyskusja...
Ja nie karmilam piersią ale uważam że jest to najzdrowsza forma karmienia.
Tak samo jak poród, według mnie SN jest dla dziecka najlepszy. I nawet jak bym urodziła przez cesarkę, tez tak bym myślała.
Tak samo z żłobkami. Z jednej strony jest jest to komfort dla rodzica bo moze wrócić do pracy i się dalej spełniać zawodowo, zarabiać pieniądze i trochę się wyrwać z szarej rzeczywistości. A z drugiej znam wiele dzieci które psychicznie nie udzwignely żłobka i udbilo się to na ich psychice.
Wszystko to sztuka wyboru i ponoszenia konsekwencji.
Tylko proszę drogie Panie, nie zakłamujmy rzeczywistości... Bierzmy ja taka jaka jest i nie bojmy się rozmawiać nawet jeśli mamy inne zdanie.
Jeśli ktoś zapyta czemu CC a nie SN, to nie traktujmy tego jako ataku a po prostu zwykła ciekawość.
I rozgraniczmy krytykę od hejtu...

Podoba mi się to co napisałaś. Ja tam nie wtrącam się w to co kto robi, ale najbardziej śmieszy mnie jak ktoś wmawia sobie i innym na siłę, że wbrew przyjętym ustaleniom i badaniom on i tak wie lepiej...

Podoba mi się to co napisałaś. Ja tam nie wtrącam się w to co kto robi, ale najbardziej śmieszy mnie jak ktoś wmawia sobie i innym na siłę, że wbrew przyjętym ustaleniom i badaniom on i tak wie lepiej...
Bo tutaj już dawno nie chodzi o miejsce w którym można wykonać CC. Tu chodzi o to żeby sobie nawzajem dowalic i lepiej się poczuc. Te które miały cesarskie cięcie teraz "zetna" te co rodzily SN. A te co karmily MM będą utwierdzaly wszystkich w przekoniu ze KP jest przereklamowane a goła pierś jest obrzydliwa. Wszystko opakowane w ironię i sarkazm. Bo przecież my kobiety musimy sobie umniejszac nie?
I niby faceci nas niedoceniają....
Innymi slowy merytoryka poszła w las a ja dalej pisze nie w temacie.

No właśnie drogie Panie, wiec zamiast mimo wszystko dalej oceniać wróćmy prosze do wątku głównego;) jeszcze raz prosze by wypowiedzi nie dotyczące tego wątku umieszczać tam gdzie ich miejsce. Być może osoba która napisała ze ten wątek umrze, na pewno, nie mniej jednak otrzymałam wiele cudownych rad i kontaktów. Żałuje tylko ze niektórzy bojąc sie fali krytyki pisali pryw by nie zostać tu zlinczowanym. Po co moje drogie, nie znamy sie, nie wiemy co nami kieruje wiec ponawiam prośbę; NIECH TU SIE ZNAJDA WYPOWIEDZI TYLKO Z ODPOWIEDZIĄ NA MOJE PYTANIE. I z góry Wam za uszanowanie mej prośby dziękuje. Czytajmy ze zrozumieniem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co Ty... niektórych nic nie zatnie;) albo uważają ze to nieprawda, złośliwe itd;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo tutaj Panie macie przyklad wypowiedzi na temat :)

A co do kobiet które wykonały cesarke. Żadna normalna osoba was nie zlinczuje. Jeśli macie odwagę i chęci to piszcie. Jeśli jakakolwiek kobieta zapyta was czemu zdecydowaliscie sie na cesarke, to tylko z ciekawości. Nie żeby was zlinczowac.
Pojawilo się tu wiele wpisów kobiet, które pięknie opisały poród przez CC.
Uważam że taki poród tez może być niezapomniany a tekst z "tchorzostwem" jest mocno nieprzemyślany.
Nie ma co generalizowac jak to niektóre Panie czynią, nastawiajac jedne na drugie.
I CC i SN prowadzi do tego samego. Czyli do narodzin. Szanujmy się i ROZMAWIAJMY.

reklama
Do góry