reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Nie, nie bolalo jakos szczegolnie - tylko przy podnoszeniu się z poz. leżącej i kichaniu, jak juz wstałam, to moglam smigac bez problemu;
Ale tą morfinę otrzymywaly wszystkie pacjentki po CC - nie byłam wyjątkiem. Dość szybko z nich zrezygnowałam, bo po 4-5 dniach już nie bolało wcale.

reklama
Dziewczyny morfina to jeden z pierwszych leków które dostajecie przy cc i pewnie nawet większość z Was o tym nie wiecie, bo dostaje się ją w kroplówce. Mnie bolało, przy przekręcaniu sie na bok i wstawaniu, ale to dlatego, że za późno prosiłam o coś przeciwbólowego. Ja niestety miałam mocno poszarpaną macicę, krwawiłam ponad 3 miesiące, na szczęście w końcu sama się zrosła. Miałam cc ze względu na ułożenie synka:-) Pokarm pojawił mi się w 6 dobie po porodzie.

Zgadzam się - morfina jest stosowana prawie zawsze po operacjach brzusznych, ale podaje sie ja tylko na sali pooperacyjnej w ciagu 12 godzina po porodzie.

Witam,mam pytanko do bardziej doświadczonych mam,odnośnie tego kiedy można po cc zajść bezpiecznie w drugą ciąże?Mój lekarz twierdzi że po roku można zacząć,ale Ja jakoś dziwnie się boję choć bardzo chce drugiego bąbla...dziwne obawy że coś się rozejdzie i wg ech:zawstydzona/y::eek:Z góry dziekuję za odp i rozwianie troche moich obaw:tak:

Mi lekarze mówili, że po roku można się starać, ale będzie drugie cc. Jak odczekam 2 lata ze staraniami to można próbować sn.
Ja zaszłam w drugą ciążę 14 miesięcy po pierwszym cc.

Ninex mój lekarz też mówił, że po roku można zacząć się starać, ale znam kilka osób, które miały CC rok po roku, a jedna kkoleżanka urodziła sn rok i 5 miesięcy po cc, wszystko zależy od kondycji blizny.

reklama
Bardzo dziękuje za odpowiedzi,rok to minimum będę czekać czyli do czerwca :tak:u mnie niestety nie ma znaczenia ile będzie po operacji i tak skończy się cc, więc wole od razu dwójkę:-Djak dłużej poczekam to już nie będzie się chciało znowu do tego wracać:tak:za duży strach.
Pozdrawiam

Do góry