reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cerazette- krwawienie

G

guest-1681834848

Gość
Cześć, przychodzę do was, bo już totalnie nie wiem co robić. Byłam u dwóch ginekologów, jeden mówił że mam za bardzo powiększone endometrium, trzeba lyzeczkowac macicę, a poza tym widzi pełno pęcherzyków w jajnikach ale to dobrze bo to są pęcherzyki gotowe do zapłodnienia, także możemy się na spokojnie starać o dziecko. Drugi powiedział że rzeczywiście jest powiększone ale nie trzeba lyzeczkowac i że w jajnikach mam pęcherzyki i trzeba to leczyć ( tłumaczył że to są jajeczka które zamiast pękać podczas owulacji, odkładają się w jajnikach). Ten drugi doktor przepisał mi tabletki antykoncepcyjne cerazette żeby ten problem wyleczyć, nie ukrywam, kompletnie mi to nie pasuje, ponieważ chcieliśmy z mężem się postarać o drugie dziecko... Zaczęłam brać te tabletki jak zaczęła mi się miesiączka i zazwyczaj miałam okres ok 5 dni i 6,7 taka końcówka że dosłownie delikatnie plamilam, a teraz nie wiem kompletnie co się dzieje, mam 6 dzień okresu a leci ze mnie jak przy pierwszym dniu... Dodatkowo boli mnie podbrzusze i plecy z tyłu, krew ma żywo czerwony kolor i lecą jeszcze skrzepy... Zapisałam się do dobrego lekarza już prywatnie ale wizyta dopiero w poniedziałek. Poza tym pierwsze słyszę żeby jakieś jajeczka odkładały się w jajnikach. Czy tak na prawdę jest i tylko te tabletki pomogą ? Czy odstawić te tabletki ? okres minie jak je odstawie ?Boje się że będę dalej tak krwawić bo z tego co widzę to końca nie widać....( Ps. Poszłam do dwóch ginekologów, dlatego, że ten pierwszy niestety poszedł na urlop na pół roku i musiałam zmienić lekarza..)

reklama
Do góry