reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cera - zmiana w ciąży

N

Natus19

Gość
Dziewczyny,
zawsze miałam cerę suchą, wrażliwą. Jestem alergikiem. Teraz, jestem w 29 tc i moja sucha cera jest non stop tłusta! Wywala mi pryszcze, świecę się nawet jak nałożę makijaż i mnóstwo pudru. Oczywiście wszelkie alergie, które mnie męczyły całe życie, odeszły w niepamięć. Jem co chcę i nic mi nie dolega.
Czy po ciąży wróci mi sucha cera? I jakie macie sprawdzone kosmetyki do cery tłustej?

reklama
Ja w ciąży miałam najpiękniejsza cerę ever. Zawsze miałam tłustą i w wypryskach a w ciąży super buźkę . Od razu po porodzie cera wróciła do stanu poprzedniego. Może u Ciebie też cera wróci do normalności po porodzie.

Dziewczyny,
zawsze miałam cerę suchą, wrażliwą. Jestem alergikiem. Teraz, jestem w 29 tc i moja sucha cera jest non stop tłusta! Wywala mi pryszcze, świecę się nawet jak nałożę makijaż i mnóstwo pudru. Oczywiście wszelkie alergie, które mnie męczyły całe życie, odeszły w niepamięć. Jem co chcę i nic mi nie dolega.
Czy po ciąży wróci mi sucha cera? I jakie macie sprawdzone kosmetyki do cery tłustej?
Najprawdopodobniej po porodzie, ewentualnie po kp wszystko wróci do dawnego stanu, to tak z własnych doświadczeń :)

Ja mam w ciąży świetną cerę i mam nadzieję, ze taka już zostanie. Poza hormonami w moim przypadku pewnie duży wpływ ma fakt, że kiedy dowiedziałam się o ciąży, rzuciłam natychmiast papierosy. Lepiej sie odżywiam, biorę witaminy, więcej śpię i odpoczywam. Wszystko razem bankowo rzutuje na stan skóry.

Dziewczyny,

Ja na odwrót x.x wiecznie tłusta cera, z trądzikiem jak u nastolatki (mimo że ten wiek już dawno mam za sobą...) a teraz cera ideał. Ciągle słyszę "ciąża ci służy" xD
Co do kosmetyków- używałam serii ziaja z liściem manuka. Może nie rewelacja na skalę ciążową ale na pewno była w lepszej kondycji. Raz w tygodniu "przemywałam" twarz plastrem cytryny, potem płyn micelarny nawilżający i na sam koniec krem.
Może być tak że po ciąży Ci powróci typ skóry, albo pozostać. Znajoma przed miała suchą, w ciąży tłustą i po ciąży do tej pory z tym walczy... (w sensie z tłustą)

Ostatnia edycja:
Ja nigdy nie miałam większych problemów z cerą. Przed ciążą raczej byłam z niej zadowolona. Ale podczas ciąży było znacznie gorzej, bo miałam różnego rodzaju wypryski, w szczególności ropne i cerę miałam tłustą. Po ciąży cera zaczęła wracać do wcześniejszej normy.

reklama
U mnie cera w ciąży się super poprawiła.
Przedtem miałam mieszaną, z co miesięcznymi problemami z trądzikiem w czasach okresu.
Obecnie jest cudowna, gładka, rozświetlona, wszelkie korektory i poprawiacze ( a to jakiś syfek, a to wieczne sińce pod oczami ) poszły w kąt.
Wcześniej miałam toniki, serum, kremy kremiki ... a teraz mam jeden krem Ziaja arganowy i nic więcej nie stosuję, a każdy mnie chwali jak to kwitnąco wyglądam.
Co ja bym dała żeby po ciąży mi to zostało 😄

Ale coś za coś, przedtem miałam bardzo zadbane i piękne włosy, teraz mam przesuszone sztywne matowe siano 😉

Do góry