reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cera naczynkowa

Na widoczne gołym okiem, rozszerzone naczynka pomóc chyba może tylko ich pozamykanie. A jeśli macie rumień polecam światło IPL, tylko, że trzeba zrobić kila naświetlań, jedno nic nie pomoże, ja w Triclinium miałam w sumie 3 zrobione, ale pozbyłam się czerwonej twarzy przynajmniej na jakiś czas.

reklama
Na cerę naczynkową świetny jest krem z La Roche Posey ROSALIAC, ładnie uspokaja skórę. Ponadto zimą należy szczególnie zwracać uwagę na skórę, ja polecam krem Bambino z cynkiem dla dzieci, tani a rezultaty świetne!

Moze lepiej je pozamykać laserem??? rezultaty widoczne od razu, troszkę szczypie ale później masz spokój. W instytucie Elite często mają różne promocje na lasery

podobno działa wit. c, rutinoscorbin... niestety na mnie nie działa nic z wymienionych, także ciężko mi pomóc w tym temacie, ale może sama skorzystam ze wskazówek tu podanych :)

branie rutinoscorbinu działa bo rutyna uszczęlnia naczynia krwionośne, pomaga,że nie można przestać jej brać. ja mam na całym ciele skóre naczynkowoą,pomagają mi na to też różne maści z kasztanowca,masowanie, ograniczenie soli w odżywianiu. w takim przypadku tylko profilaktyka działa, bo przecież skóry sobie nie wymienimy :/

Słyszałam że na dniach wycofano jakąś partię rutinoscorbinu-nie wiem co było powodem.., jak się okazuje trzeba na wszystko uważać. :/ Probowała któraś z was kremu perfecty do cery naczynkowej, myślałam nad jego zakupem.

Malyna, który masz na myśli? Mają ich chyba kilka. Ja miałam taki do cery tłustej i mieszanej, na dzień i na noc i nawet dawał radę, troche tej czerwieni na policzkach zredukował ;)

Z tego co widzę to rozmawiamy o tej samej serii tylko mnie interesuje ten krem na dzień i na noc do cery suchej i normalnej. :) Konkretnie ten. Czyli mówisz że daje radę..?

Załączniki

• krem.jpg
    krem.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 111
reklama
Też mam bardzo wrażliwą skórę i używam wyłącznie enzymatycznych peelingów i lekkich kremów do cery naczynkowej. Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad pozamykaniem pękniętych naczynek, ale słyszałam, że to nie zawsze skutkuje i bardzo boli... Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej na ten temat?

Do góry