Zakładam wątek w którym będziemy pisać o przedszkolach do których chodzą nasze dzieci a także, do których chciałybyśmy je posłać. Oprócz nazwy i adresu zachęcam do opisu naszych wrażeń, dlaczego akurat to przedszkole, jakie są zalety a jakie wady.
reklama
Mam nadzieję, że będę mogła się z Wami podzielić pozytywnymi wrażeniami, jak już Iguś od września pójdzie do przedszkola Elf w Fordonie. W ofercie przedszkola wymienia się organizowanie urodzin,wszelkiego rodzaju okazjonalne paczki,umuzykalnianie, gotowanie, naukę angielskiego i czwartkowy stół szwedzki dla dzieci jeśli chodzi o wystrój to standardowy przedszkolny, przyzwoity. Miła dyrekcja.
pozostaje mi tylko czekać na wrażenia mojego synusia. Mamy jeszcze dobre 7 mcy
pozostaje mi tylko czekać na wrażenia mojego synusia. Mamy jeszcze dobre 7 mcy
Elf jest fajny, jedyne co na minus było po zmianie przedszkola u córci to ilość zabawek, niby w tym obecnym "Pod Akacjami" jest więcej, ale nie ma tortu z okazji urodzin, który był w "Elfie".
Tak więc w każdym cos się znajdzie, ale Martynki zdaniem oba w/w są fajne i ja też nie narzekam tylko POLECAM :-)
Panie były miłe, ale slyszałam że były zmiany personelu.
"Pod Akacjami" wliczone w opłate są:
W ramach tzw. opłaty stałej
rytmika (1x/ tyg.)
logopeda (1x/ tyg.)
teatrzyki ( 1x/ m-c)
koncerty filharmoników ( 1x/ m-c)
bale (styczeń- luty)
festyn rodzinny (maj)
Zajęcia dodatkowe:
j. angielski
taniec nowoczesny (2x/ tyg.)
szkoła rozwoju pamięci (2x/ tyg.)
gimnastyka korekcyjna (2x/ tyg.)
Tak więc w każdym cos się znajdzie, ale Martynki zdaniem oba w/w są fajne i ja też nie narzekam tylko POLECAM :-)
Panie były miłe, ale slyszałam że były zmiany personelu.
"Pod Akacjami" wliczone w opłate są:
W ramach tzw. opłaty stałej
rytmika (1x/ tyg.)
logopeda (1x/ tyg.)
teatrzyki ( 1x/ m-c)
koncerty filharmoników ( 1x/ m-c)
bale (styczeń- luty)
festyn rodzinny (maj)
Zajęcia dodatkowe:
j. angielski
taniec nowoczesny (2x/ tyg.)
szkoła rozwoju pamięci (2x/ tyg.)
gimnastyka korekcyjna (2x/ tyg.)
Ostatnia edycja:
Iza napisz coś więcej, jakie są zajęcia w ofercie, jakie podejście pań itp.
Moje dwie starsze córy chodziły do przedszkola niepublicznego Jagódka. Byłam bardzo zadowolona i gdyby nie fakt, że się przeprowadziliśmy i nie chciałam dojeżdżac to pewnie dalej byśmy chodzili do tego przedszkola. Z tego co pamiętam to z zajęć wliczonych w czesne: rytmika, angielski 3x w tyg., co miesiąc teatrzyk i koncert muzyków z filharmonii. Dodoatkowo był taniec, plastyczne, gra na instrumencie, zaj. komputerowe, zajecia z gimn. korekcyjnej, zaj. logopedyczne. Z tego co wiem teraz oferta jest rozbudowana. Poza tym diagnostyka logopedyczna i ocena wad postawy, współpraca z poradnią psychologiczną. Na każdą grupę sa dwie panie + jedna pani pomagająca. Zawsze z okazji Świąt i Dnia dziecka bardzo fajne paczki, do tego dwa razy w roku festyn z udziałem rodziców i zajęcia otwarte dla rodziców w grupach. Oceniam to przedszkole na 6.
Obecnie Monika chodzi do przedszkola "Puchatek". Z zajęć w czesnym: logorytmika, rytmika, tańce. Dodatkowo płatne: angielski, komputery. Mam dużo zastrzeżeń typu: jedna pani w grupie (tylko w maluchach są 2), bardzo wczesna pora podawania obiadu (12:30). Dodatkowo mając porównanie z poprzednim przedszkolem brakuje mi tu wspólnych spotkań przed świętami i robienie np. dekoracji, wszelkie przedstawienia sa trochę niedopracowane. Plusem może być to, że bardzo dobrze można się dogadać z panią dyrektor. Ogólnie dałabym ocenę 4.
Moje dwie starsze córy chodziły do przedszkola niepublicznego Jagódka. Byłam bardzo zadowolona i gdyby nie fakt, że się przeprowadziliśmy i nie chciałam dojeżdżac to pewnie dalej byśmy chodzili do tego przedszkola. Z tego co pamiętam to z zajęć wliczonych w czesne: rytmika, angielski 3x w tyg., co miesiąc teatrzyk i koncert muzyków z filharmonii. Dodoatkowo był taniec, plastyczne, gra na instrumencie, zaj. komputerowe, zajecia z gimn. korekcyjnej, zaj. logopedyczne. Z tego co wiem teraz oferta jest rozbudowana. Poza tym diagnostyka logopedyczna i ocena wad postawy, współpraca z poradnią psychologiczną. Na każdą grupę sa dwie panie + jedna pani pomagająca. Zawsze z okazji Świąt i Dnia dziecka bardzo fajne paczki, do tego dwa razy w roku festyn z udziałem rodziców i zajęcia otwarte dla rodziców w grupach. Oceniam to przedszkole na 6.
Obecnie Monika chodzi do przedszkola "Puchatek". Z zajęć w czesnym: logorytmika, rytmika, tańce. Dodatkowo płatne: angielski, komputery. Mam dużo zastrzeżeń typu: jedna pani w grupie (tylko w maluchach są 2), bardzo wczesna pora podawania obiadu (12:30). Dodatkowo mając porównanie z poprzednim przedszkolem brakuje mi tu wspólnych spotkań przed świętami i robienie np. dekoracji, wszelkie przedstawienia sa trochę niedopracowane. Plusem może być to, że bardzo dobrze można się dogadać z panią dyrektor. Ogólnie dałabym ocenę 4.
Witam, wszystkie mamusie :-)
Jestem mamą 2-letniego Kuby który od września idzie do przedszola. Jesteśmy zapisani do "Źródełka" na bartodziejach ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego przedszkola.
Może któreś z Waszych dzieciaczków chodzi lub chodziło to tego przedszkola
Jak tak to podzielcie się opiniami
miłego poniedziałku
Jestem mamą 2-letniego Kuby który od września idzie do przedszola. Jesteśmy zapisani do "Źródełka" na bartodziejach ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego przedszkola.
Może któreś z Waszych dzieciaczków chodzi lub chodziło to tego przedszkola
Jak tak to podzielcie się opiniami
miłego poniedziałku
Na temat Muchomorka nic nie wiem, natomiast do Źródełka chodzi córka sąsiadki i jest zadowolna
Czy któraś z Was wie, kiedy ruszają internetowe zapisy do przedszkoli publicznych w Bydgoszczy i na jakiej stronie one będą Wiem, że mają się odbyć w marcu, ale przeszukiwałam Internet i nie znalazłam żadnej informacji na temat rekrutacji na rok 2010/2011.
Czy któraś z Was wie, kiedy ruszają internetowe zapisy do przedszkoli publicznych w Bydgoszczy i na jakiej stronie one będą Wiem, że mają się odbyć w marcu, ale przeszukiwałam Internet i nie znalazłam żadnej informacji na temat rekrutacji na rok 2010/2011.
Ostatnia edycja:
Pati26
Mama Marcela i Samuela
witam
do elfa chodził mj starszy syn
fajne były właśnie urodziny dzieci z danego miesiąca,
jest kuchcikowo gdzie dzieci aczki uczą się pichcenia
często gości teatrzyk
ogólnie Samuel był zadodolonym przedszkolakiem
mój młodszy synek idzie jednak od września do Bajki
to przedszkole w sąsiedztwie elfa
pójdzie tam ponieważ mnie mimo wszystko bardziej podoba się program Bajki
mam nadzieję że będzie ok
do elfa chodził mj starszy syn
fajne były właśnie urodziny dzieci z danego miesiąca,
jest kuchcikowo gdzie dzieci aczki uczą się pichcenia
często gości teatrzyk
ogólnie Samuel był zadodolonym przedszkolakiem
mój młodszy synek idzie jednak od września do Bajki
to przedszkole w sąsiedztwie elfa
pójdzie tam ponieważ mnie mimo wszystko bardziej podoba się program Bajki
mam nadzieję że będzie ok
reklama
Na temat Muchomorka nic nie wiem, natomiast do Źródełka chodzi córka sąsiadki i jest zadowolna
Kasiad, jeszcze nic nie wiadomo. W moim przedszkolu jest karteczka,że powiadomią bezzwłocznie po
uzyskaniu informacji o rozpoczętym naborze do przedszkoli publicznych
gminy Bydgoszcz.
Podziel się: