reklama
ja na początku dawałam po kilka łyżeczek przez 2-3 dni a teraz daje pół słoiczka a potem jeszcze trochę mleka:-) a co do posiłków to rano mleko potem kaszka jabłkowa na mleku, obiadek+mleko, deserek +mleko i na noc mleko z kleikiem. Ostatnio nawet do kaszki jabłkowej dodałam troszkę jabłuszka ze słoiczka i mały się strasznie tym zajadał!!! :-)
Mnie lekarz powiedział żeby kaszki nie wprowadzać bo dobrze przybiera na wadze.
Ale rozszerzyłam dietę o obiadki i tak na początek jednoskładnikowe np.marchewka 2 łyżeczki, potem 3 łyżeczki, później już pół słoiczka tak samo spróbował już szpinaku z ziemniakami, a dziś cały słoiczek dyni z ziemniakami. Zastąpiłam tym jedną porcję mleka i podaję jako typowy obiadek ok 13,30-14.00 gdzieś 2 godz. po mleku. Po pierwszych małych porcjach podawałam mleko a dziś po całym słoiczku wytrzymał 2 godz.
Narazie zostaję na tych warzywkach po których mu nic nie ma. Za jakiś tydz. wprowadzę owoce. Lepiej wprowadzać najpierw warzywa zanim dziecko pozna słodki smak owoców. Karmię łyżeczką i świetnie załapał może dlatego że Vit. D dawałam z mlekiem na łyżeczce.
Ale rozszerzyłam dietę o obiadki i tak na początek jednoskładnikowe np.marchewka 2 łyżeczki, potem 3 łyżeczki, później już pół słoiczka tak samo spróbował już szpinaku z ziemniakami, a dziś cały słoiczek dyni z ziemniakami. Zastąpiłam tym jedną porcję mleka i podaję jako typowy obiadek ok 13,30-14.00 gdzieś 2 godz. po mleku. Po pierwszych małych porcjach podawałam mleko a dziś po całym słoiczku wytrzymał 2 godz.
Narazie zostaję na tych warzywkach po których mu nic nie ma. Za jakiś tydz. wprowadzę owoce. Lepiej wprowadzać najpierw warzywa zanim dziecko pozna słodki smak owoców. Karmię łyżeczką i świetnie załapał może dlatego że Vit. D dawałam z mlekiem na łyżeczce.
calineczka27
Fanka BB :)
Dajecie witaminę D3 przy samym mleku modyfikowanym ?
Ania_86
ja podaję jedną kapsułkę dziennie, jesteśmy wyłącznie na mm.
Joasia M
Kinia1
Wrześniowa mama '10
A mnie pediatra kazała dawać devikap codziennie po 2 kropelki
Joasia M
reklama
U nas też podrożało. Ale w hipermarketach nie ma jeszcze tragedii. Za NAN Pro 1 zapłaciłam wczoraj 12,99zł. Nie wiem jak chodziły ceny wcześniej bo mój jest na piersi a dokarmiam go modyfikowanym (na razie poszło tylko 2 opakowania mleka) ale pamiętam, że jak młodszego synka karmiłam mm to kosztowało 9,25zł. Ceny przez 3 tata poszły do góry i to ostro. A najwięcej to pieluchy. Pampersy kosztowały kiedyś średnio 39zł za JamboPaca a teraz cud jak znajdziesz za 45zł. Normalna cena to 52zł.