reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

No to czekam dzis albo jutro na kupe bo wczoraj to dwie poszły i Veronia dzis jest jak aniołek.Spi i je:-D.Pewnie z czasem jej sie to unormuje bo połozna tez mi mówiła ze przy przejsciu z mojego na butelkowe mleko moze byc lekkie zaparecie.

reklama
Motyl moja na sztucznym co 2 dni robi :))
Kinia ja też bardzo chciałam karmić (.)(.) i niestety tylko 2 tygodnie karmiłam i przestałam. Wyrzuty sumienia miałam długo, ale z pustego nawet Salomon nie naleje... A najważniejsze, że Malusia zdrowa i ładnie rośnie

a nie uczulil jej soczek??ja tak na zapas pytam.u nas jak na razie (odpukac) kupki ladnie ida:tak:aa motyl to chyba ty pisalas ze polozna kazala zmienic smoczek na 2??a to nie za szybko??
jak malej idzie na dwojeczce??

azorek 2 jest od 2 miesiąca :) więc nie za szybko
później to tylko zależy od dziecka czy mu będzie pasować 2 czy dalej 1 będzie chcieć, ja też zamawiam teraz 2 :)

Soczek nie uczulił bo to podaje sie tylko raz dziennie na 4 łyzeczki wody 1 łyzeczke soczku wiec ilosc jest minimalna i nie zauwazyłam zadnych objawów alergicznych, mała wygląda wrecz jakby jej to smakowało:-D.Dzis nie podam bo wolała bym zeby nauczyła sie robic kupe bez wspomagaczy ,zresztą połozna mówila ze to mamm podawac tylko przy zaparciach.Zobaczymy jak dzis bedzie.A smoczek jest ok połozna mówiła ze to indywidalna sprawa dziecka ,trzeba obserwowac.Jezeli widac ze dziecko bardzo sie męczy przy ssaniu to zmienic smoczek.Pozatym odkąd zmieniłam smoczek mała nie ma juz czkawki wiec widac ze nie łya juz tyle powietrza.

Deli, masz rację- najważniejsze, że maluszki zdrowe i najedzone.

Co do kupek, to mój Hubert robi różnie-czasami raz dziennie, czasami znacznie więcej. Wczoraj strasznie się napinał jak kupkał, choć zawartość była raczej luźna. Dziś już lepiej:-)

reklama
Do góry