reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Dziś moja nie dostała 4 porcji mleka. Zredukowałam jej do 3, tyle,że trzecią dostanie teraz jak się obudzi. Potem kasza bananowa, mycie i spać. Zjadła dziś jeszcze 200ml obiadu i 60ml deseru owocowego. No a mleka póki co 320ml - 200 rano i 120 o 11:00. Teraz też dam jej 210ml. Mam nadzieję,że zje. Jak zje to będzie 530 - 550 (bo tam zawsze się jakoś zwiększa), no i kaszy tak ze 150ml. Jak zje to wyjdzie wszystkiego powyżej 800 do 900ml... Mam nadzieję,że zje i jej te dziąsełka doskwierać nie będą. Dziś w ogóle dużo śpi. Obudziła się po 7:00, potem godzinę o 10:00 spała, potem od 12:00 do 14:30 i od 16:30 znów śpi...Hmmm

No a butelki mam z Tommee Tippee. Używam smoka 3, widzę że to mleko Bebilon Comfort jest gęstsze i też ciężko jej ssać. No ale nie wsadzę jej tej 4, która jest do kaszy, z big dziurą:)

reklama
No a butelki mam z Tommee Tippee. Używam smoka 3, widzę że to mleko Bebilon Comfort jest gęstsze i też ciężko jej ssać. No ale nie wsadzę jej tej 4, która jest do kaszy, z big dziurą:)
Ja mam jedną butelkę TT i kupiłam drugi smoczek 3 do kaszek właśnie, bo reszta to takie dziury, że szok. Chciałam małej dać dziś kaszkę bananową z tej butelki i pociągnęła z dwa razy i zasnęła.Ewidentnie ciężko się z tego jej pije. Kleik przez smoczek trójprzepływowy Aventu je ekstra.

Jolka, ja daj najpierw papu a potem niech dopije mlekiem, potem zwieksz ilosc jedzenia do rownowartosci mleka ktore dalas i daj popic woda(czy sokiem jak dajesz)
Glodna moze byc, dziecko budzi sie jak nie je wystarczajacych ilosci kalorii.
A mleka pije malo...wrecz malutko. to moj tyle razem pije co Twoja i do tego jeszcze je 3x dziennie. Dawaj bardziej tresciwsze posilki bo mloda sie nie naje juz jabuszkiem.

Wiesz Monika...jak ona wypije 5 razy 120 ml. to wychodzi mi 600 ml. na dobe wiec niby spoko...jak piszesz.
Do tego dwa razy cos stalego...
Mysle,ze jej po prostu mleko nr. 1 juz za slabe...zaczelam wprowadzac nr. 2 i dzisiaj spala lepiej...:sorry:

Wiesz Monika...jak ona wypije 5 razy 120 ml. to wychodzi mi 600 ml. na dobe wiec niby spoko...jak piszesz.
Do tego dwa razy cos stalego...
Mysle,ze jej po prostu mleko nr. 1 juz za slabe...zaczelam wprowadzac nr. 2 i dzisiaj spala lepiej...:sorry:

Jolka- 600ml przy 3 stalych, a deser to deser nie danie. Daj jej kielbasy albo bigosu to zobaczysz jak maluda pospi:tak:

Wy się śmiejecie Dziewczyny ale wiecie że moja sąsiadka 3 miesięcznemu Dziecku dawała kaszankę :szok::szok::szok:

WHAT????? Jakaś chyba z jaskini pochodzi, że nie wie!!!:szok:

Nom, a moja je 3 razy mleko tylko, nie chce więcej. Próbuję dawać 4, ale na siłę przesz nie da się. Zjada jakieś 450ml, do tego obiad 200, deser 60 i kasza ze 150ml. Pije też niewiele...No i w nocy się budzi. Widać,że pewnie nie jest najedzona:-(

dzieci w wieku naszych maluchów nie muszą wypijać juz tyle mleka jesli jedzą co innego kalorycznego - mleko powoli staje się dla nich posilkiem a nie napojem a dodatkowo ma własciwości zasadowe więc obniża apetyt w przeciwieństwie do warzyw/owoców które mają własciwości zwiększające kwaśność w żołądku- poprawiajace apetyt, więc Neverend może po prostu zwiększ jej porcje innych rzeczy i nie upieraj się na siłę przy mleku...

dzieci w wieku naszych maluchów nie muszą wypijać juz tyle mleka jesli jedzą co innego kalorycznego - mleko powoli staje się dla nich posilkiem a nie napojem a dodatkowo ma własciwości zasadowe więc obniża apetyt w przeciwieństwie do warzyw/owoców które mają własciwości zwiększające kwaśność w żołądku- poprawiajace apetyt, więc Neverend może po prostu zwiększ jej porcje innych rzeczy i nie upieraj się na siłę przy mleku...
To już wiem czemu moja ostatnio tak wybrzydza przy jedzeniu:hmm:

reklama

Właśnie tak robię, tyle,że mała pod koniec słoiczka 190gr z HIPPA już nie bardzo che, więc poczekam aż się "przyzwyczai" do tej dawki a potem zwiększę. Mleka pije mniej, ale przemycam go z kaszką i owocami, które lubi. Nooo a owoców to by jadła i jadła, ale za dużo jej nie mogę dawać, bo brzuszek ją boli jak za dużo ich zje:)

Do góry