reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Mój Adrianek tez wypija 600ml mleczka na dobę :tak:
Do tego 125ml obiadku (mały słoiczek) i pół słoiczka deserku :-)

Wiem, ze kazde dziecko jest inne ale z tego co wiem to norma dla polroczniaka to wlasnie okolo 600ml mleka ale z 3 posilkami.
Jeden zje wiecej , inny mniej ale aby dziecko nie jadlo juz w nocy trzeba powoli zwiekszyc posilki w ciagu dnia. W 7 miesiacu powinno miec juz unormowane 3 posilki wysokokaloryczne czyli nie same owoce.

Ostatnia edycja:
Wiem, ze kazde dziecko jest inne ale z tego co wiem to norma dla polroczniaka to wlasnie okolo 600ml mleka ale z 3 posilkami.
Jeden zje wiecej , inny mniej ale aby dziecko nie jadlo juz w nocy trzeba powoli zwiekszyc posilki w ciagu dnia. W 7 miesiacu powinno miec juz unormowane 3 posilki wysokokaloryczne czyli nie same owoce.
Czyli co??
Sugerujesz że za mało Mu daję jedzonka?? :tak:

Nie, nie. Wlasnie mleka je dobrze(wg. moich wskazowek ktore dostalam )
Pisalam, ze jesli dziecko budzi sie w nocy na jedzenie mozna powoli zwiekszac jedenie w ciagu dnia aby dojsc do 3 posilkow.
Ja tak zrobilam i spi cala noc .
Aha, bo ja właśnie nie wiedziałam czy dobrze Mu daję jeśc czy nie :-)
W każdym razie nie płacze że głodny więc chyba nie jest źle :-D
Ja na razie daję tylko 2 stałe posiłki (obiadek i deserek, którego własciwie nie traktuje jako danie bo daję go jako przekąskę pomiędzy karmieniami)
W każdym razie nocki śpimy całe :-p:-)

Daje od paru dni mleko nastepne (Humana 2) i nie chce mi leciec przez smoczek Aventu 4, te dziurki sa tam chyba za male a mleko za geste. Jaka butelke z jakim smoczkiem powinnam kupic zeby lecialo dobrze ale nie za mocno?

Daje od paru dni mleko nastepne (Humana 2) i nie chce mi leciec przez smoczek Aventu 4, te dziurki sa tam chyba za male a mleko za geste. Jaka butelke z jakim smoczkiem powinnam kupic zeby lecialo dobrze ale nie za mocno?

Proponuje kupić smoczki firmy Lovi. Pasują do butelek aventu, a dziurki są znacznie większe.

A wiecie że ja nie zauważyłam żeby moje mleko NAN 2 było bardziej gęste?? :baffled:
Daję normalnie czyli nadal przez smok 1 :-p:zawstydzona/y:

Też zaczynam wprowadzać nan2 i nie zauważyłam różnicy. Prócz tego, że Martyna po nim bardziej syta jest :-)

reklama
Do góry