reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Dzięki dziewczyny. Teraz ja dokładnie napiszę jak u mnie to wygląda.
Rano - 6:30 -> 150ml mleka
9:30 -> 150 mleka
Południe - 12:00 -> obiad (dziś akurat dynia z indykiem, ziemniakiem i marchewką) ok. 200ml
15:30 -> 150ml mleka (wmuszone łyżeczką, bo z butli nie chciała)
Wypiła jakieś 40ml wody i 40ml soku jabłko+marchew

Czekam teraz aż się obudzi i ciekawi mnie,czy wypije mleko. Dziąseł już nie posmaruję, bo nie chcę przedawkować Dentinoxu. A tak po 20:00 to pewnie jakieś 150 tej "mojej" kaszy zje pół na pół mleko z owocami.

reklama
u nas
150 mleko (2 łyżeczki keiku)
zupka 125 +100ml soku
150 mleko
125 deser
150 mleko
ale czasem coś ucieka ogólnie od 700 ml-830 max na dobę.

No to uscisle zeby nie bylo ze daje samo mleko:-D
8 - 160 mleka
10 - 100 soczku
12 - 120 kaszki
15 - 190 obiadku lub zupki
18 - deser (125 owocow + ok.50 kaszki lub jogurcik + ciastka lub 190 Owoce&Jogurt lub 190 Kleik z owocami)
21 - 200 mleka
W miedzyczasie okolo 150 herbatki. Oczywiscie nie zawsze jest wszystko zjadane:sorry:

No i Minia wstała i poziarła całą 150 mleka. Po 20 kaszka ze 200 i spaciu... także wyjdzie jakieś (mleko +obiady itd.) 850ml...Chyba dobsz jest?

Ja sie zastanawiam czy zastapic juz malej jedno mleko stalym posilkiem...bo jak narazie to ona jeszcze pije mleko 5 razy dziennie do tego obiadek i deserek...ale boje sie jakichkolwiek zmian by jej rytmu nie zabuzyc:baffled:Ale dodam,ze tego mleka wypija 100-140 ml...
Kupilam tez juz mleko nastepne.I za pare dni zaczne wprowadzac...nie wiem czy to za wczesnie ale ja juz nie wiem co robic ...mam dosyc wstawania w nocy co godzine...nie wiem czy ona sie budzi bo czuje sie niedojedzona,czy zeby,czy smok,czy za zimno a moze za cieplo czy niewygodnie......zwariowac mozna od tego domyslania sie:angry:

No powiedzcie mi kobietki, ile wasze małe szkraby jedzą, bo moja to tragedia, nie chce wcale jeść mleka. Zmieniam butle, łyżka w ruch,ale ciężka sprawa. Z ok. 800ml na dobę spadła do 450 - 500.

Mój brzdąc też nie chce już mleka pić. Tak naprawde to pije je tylko raz - w nocy. Po kąpaniu dostaje kaszkę (150-180) a w dzień przemycam mu mleko robiąc mu bułkę lub biszkopty z mlekiem. Poza tym to je juz inne rzeczy. Rano ok. 8 zjada kaszkę kukurydzianą lub płatki ryżowe z owocami. Ok. 11 jogurcik, ok. 14 obiadek, ok. 17 albo owoce albo bułka/biszkopty z mlekiem i ok. 19 kaszka. Pomiędzy podjada chrupki i popija niewielkie ilości herbatki lub wody. W nocy wstaje mi coraz później. Ostatnie dwie noce budził sie dopiero o 5 nad ranem. Wtedy wypija ok. 150 mleka.
Myślę, że nie ma co na siłę dziecka uszczęśliwiać mlekiem. Skoro woli inne jedzonko to nie jest źle. Gorzej gdyby w ogóle nic nie chciał jeść.

Ja sie zastanawiam czy zastapic juz malej jedno mleko stalym posilkiem.....Kupilam tez juz mleko nastepne.I za pare dni zaczne wprowadzac...nie wiem czy to za wczesnie ale ja juz nie wiem co robic ...mam dosyc wstawania w nocy co godzine...nie wiem czy ona sie budzi bo czuje sie niedojedzona,czy zeby,czy smok,czy za zimno a moze za cieplo czy niewygodnie......zwariowac mozna od tego domyslania sie:angry:

Chyba spokojnie możesz zacząć dawać małej inne jedzonko. Hubert odkąd zaczął pić mniej mleka i jeść więcej stałych rzeczy to śpi duzo spokojniej. Samo mleko trzyma go max. do 2 godzin. Próbowałam mu dawać już mleko następne, ale efekt był taki sam i ok. 6 kupek dziennie, więc wróciłam na razie do pierwszego. W przyszłym tygodniu spróbujemy jeszcze raz podejść do Nan Active 2. Ostatnio mały wstaje w okolicach 5 nad ranem więc łudzę się, że to dobra droga do przespanych całych nocek:-D

Ja sie zastanawiam czy zastapic juz malej jedno mleko stalym posilkiem...bo jak narazie to ona jeszcze pije mleko 5 razy dziennie do tego obiadek i deserek...ale boje sie jakichkolwiek zmian by jej rytmu nie zabuzyc:baffled:Ale dodam,ze tego mleka wypija 100-140 ml...
Kupilam tez juz mleko nastepne.I za pare dni zaczne wprowadzac...nie wiem czy to za wczesnie ale ja juz nie wiem co robic ...mam dosyc wstawania w nocy co godzine...nie wiem czy ona sie budzi bo czuje sie niedojedzona,czy zeby,czy smok,czy za zimno a moze za cieplo czy niewygodnie......zwariowac mozna od tego domyslania sie:angry:

Jolka, ja daj najpierw papu a potem niech dopije mlekiem, potem zwieksz ilosc jedzenia do rownowartosci mleka ktore dalas i daj popic woda(czy sokiem jak dajesz)
Glodna moze byc, dziecko budzi sie jak nie je wystarczajacych ilosci kalorii.
A mleka pije malo...wrecz malutko. to moj tyle razem pije co Twoja i do tego jeszcze je 3x dziennie. Dawaj bardziej tresciwsze posilki bo mloda sie nie naje juz jabuszkiem.

Moja zdecydowanie woli kaszkę i obiadki, soczki itd...
Mleka wypije te 500 - 600ml, ale zje już 200ml obiadu i 150 - 200 kleiku z owocami pół na pół. Więc raczej chyba wyrównuje..:)

reklama
Moja kaszki nie lubi, owoce uwielbia, a obiadek bez mięska taki sobie. Zje, bo zje ale widać ze nie ma zadowolenia na buzi.

Do góry