reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Ja starsza podobnie odstawiłam. Karmiłam przed dłuższy czas tylko wieczorem i coś tam w nocy a pewnego dnia po prostu już jej nie dałam. Nie protestowała a mi samo zanikło i żadnych problemów z tym nie miałam. Zobaczymy jak pójdzie teraz.

reklama
Ja po prostu pewnego dnia przestałam dawać Juli cyca, ale ona miała wtedy już 14 miesięcy i piła tylko trochę w nocy i rano żeby mamusia mogła dużej pospać:sorry2: Piersi nie były twarde ani nic, ale tak naprawdę to mi w ogóle mleko nie zanikło, bo zawsze jak ściskałam brodawkę to coś tam wylatywało...

Chcialam sie pochwalic sukcesem w nauce picia z butelki. Pomogl mi moj maz za co zreszta dostal nagrode.. otoz wczoraj po spacerku, czyli jakies 3,5 h od ostatniego (.) przygotowalam flaszke dla Gabrysia. Pokazywalam mu ja jako cos atrakcyjnego np. nowa zabawke, po czym maz przez kilka min chodzil z nia i udawal ze pije i sie nia bawi.. Mlody lubi nas nasladowac wiec kiedy zaczal mlaskac dalam mu ja do reki.. a on doslownie rzucil sie na nia i wytrabil 60ml ;) Dzisiaj juz 100ml. Do odstawienia od (.) jeszcze daleko, ale jakze wazny to przelom :)

No a teraz wróćmy do tematu wątku, czyli BUTELKOWYCH (a nie (.)(.) ) MALUSZKÓW:pPPPPPP
No powiedzcie mi kobietki, ile wasze małe szkraby jedzą, bo moja to tragedia, nie chce wcale jeść mleka. Zmieniam butle, łyżka w ruch,ale ciężka sprawa. Z ok. 800ml na dobę spadła do 450 - 500.

No a teraz wróćmy do tematu wątku, czyli BUTELKOWYCH (a nie (.)(.) ) MALUSZKÓW:pPPPPPP
No powiedzcie mi kobietki, ile wasze małe szkraby jedzą, bo moja to tragedia, nie chce wcale jeść mleka. Zmieniam butle, łyżka w ruch,ale ciężka sprawa. Z ok. 800ml na dobę spadła do 450 - 500.
Moja je rano 160ml mleka, w poludnie okolo 120ml kaszki na mleku i wieczorem 200ml mleka.

Moja je rano 160ml mleka, w poludnie okolo 120ml kaszki na mleku i wieczorem 200ml mleka.

Czyli mlecznego wychodzi 480ml no i pewno jakiś obiadek i deser.
No moja normalnie do południa 300ml zje, potem trzeba łyżką karmić...
Nic nie pomaga, ani żel, ani gryzaki, ani butelki specjalne z łyżkami i wszystkimi osprzętami. Obiad zje owszem cały duży słoik, czyli 200ml, wody i soku razem z 80 - 100ml będzie (choć z tym różnie), no i kasza na noc, tyle,że ja kaszę robię z kleiku, dodaję mannej pół miarki i do tego pół słoika owoców. Wychodzi koło 150ml.

moja mała też zjada mało mleka z butli
rano o 9-110ml mleka
12-kaszka na mleczku 120ml
15- zupka 130ml
18-mleczko 100ml
21-mleczko 120ml
ja mam małego nie jadka w domu:tak:

Moja jada:
8 - 150 ml mleka
11-150 ml mleka (kaszka jest beee)
13-14 - zupka
16-17 - deserek
19-20 - 150 ml mleczka

no i w nocy ostatnio jeszcze dojada 150 ml mleczka :-)
a no i herbatka lub soczek od 100-200 ml na dzień :-)

no i od dziś prawdziwy (nie słoiczek) owoc jeszcze wszamała, wchłoneła pół banana :-)

Ostatnia edycja:
reklama
BBoy je sporo

7.00 mleko do 180ml
po mleku sniadanko jakies dobre kasza z owocami, kleik z owocami itp. - okolo 10-15 lyzeczek
12.00 Obiadek- warzywa zawsze z miesiem lub rybka+ okolo 30 ml wody lub mleka
14.30/15 mleko do 180 ml
17.00 warzywa jakes , lub owoce ale zageszczane kasza lub ryzem itp. okolo 100-120 ml
18.30 mleko 180-220

Spimy cala noc bez jedzenia

Do góry