reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Czesc dziewczyny. Mam pytanie i chcialabym sie was doradzic.Karmie swoje malenstwo jeszcze tylko piersia (plus deserki, zupki) ale lada chwila bede musiala zaczac go odstawiac i przejsc na butle. Wracam do pracy a ze pracuje po 12h to koniec z cycusiem. Problem w tym, ze maly nie chce mi pic z butli :( Mam butle z Aventu i Lovi (kupilam tez opowiednie smoczki ale ani 3m+ ani 6m+ mu nie pasuja) Jak go przekonac do butelki ? Aha.. i dodam ze mojego mleczka z butli tez nie chce.. Gryzie i bawi sie smoczkiem, ale nie chce zassac.

reklama
A może spróbuj z kubkiem niekapkiem? Mój herbatki z butli nie chcę, za to z kubka trochę pociągnie. Poza tym może jak będzie bardzo głodny to zassa butlę - ja tez myślałam że Jaś w ogóle nie umie pić z butelki, ale jak tata został z Jasiem bez cycusiów to okazało się, że nawet i 200ml wyciągnie;-)

Na niekapek jeszcze za wczesnie - krztusi sie. Mam tez taki z Tomme Tippe z systemem ssacym, ale narazie uczymy sie z niego pic i to jest wciaz bardziej zabawa niz picie. Chyba zeczywiscie trzeba bedzie go zostawic z tata albo babcia i tyle. Puki co zostaje mi codziennie probowac go uczyc..

Bo z dzieciakami to jest tak że im później się butle wprowadzi (chociażby z samą wodą) tym trudniej nauczyć. Ja Rozgwiazdę nauczyłam pic z butli zaczynając właśnie od wody. Potem były soczki (których teraz już pic nie chce) i jako ostatnie zaciągnęła mleko.

mój z aventu nie chce pić ale znacznie lepiej poszło z butelki nuka z anatomicznym smoczkiem z większą dziurką

Sprobuj moze z tommee tippee bo mi sie wydaje ze ich smoczki sa najbardziej podobne do (.)

Ja moją odstawiłam od piersi 9dni temu:sad:, bo wracam do pracy na trzy zmiany i pierwsze 5dni to masakra, dawałam jej mleczko na zmianę w butelce aventu i lovi , z dnia na dzień pije coraz ładniej.

Dziewczyny a jak Wy odstawiacie Dzieciaczki od piersi??
Tak po prostu przychodzi taki dzień że nie przystawiacie czy jak?? :-)

reklama
Do góry