reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Niedlugo musze przejsc z mleka poczatkowego na mleko nastepne (po 6 m-cu). Polozna powiedziala ze mam zmienic mleko z dnia na dzien a kolezanki mowily mi ze stopniowo mieszaly jedno z drugim zmieniajac powoli proporcje wiec stopniowo przechodzily. Prosze o rade bo nie wiem jak mam zrobic.

No pieknie! To watek dla mam karmiacych piersia. Przepraszam za pomylke:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aneczko, a co z dziećmi, które nie chcą butli (myśle o mojej Martynie). Kaszki robie na mleku modyfikowanym, wiec myśle, że schemat ma byc podobany...

Mam pytanie. Będę musiała małej podawać też trochę mleka sztucznego, bo jak wrócę do pracy to nie dam rady tyle odciągać. I nie wiem jakie, bo trochę tego jest - Bebiko, Nan i inne? Nie jest na nic uczulona.

Dziewczyny mam pytanie. Od kilku dni podaję Tosi mleko modyfikowane. Przestawiam ją powoli, ponieważ nie mam takiej ilości, żeby móc odciągnąć i zostawiać na czas gdy będę w pracy.
Robię wg przepisu na jej wiek - 180ml. Ale ona max wypija 100ml. Powiedzcie mi ile wasze maluszki wypijają? Ja to sobie tak tłumacze, że to jest bardziej treściwe od tych moich popłuczyn z piersi i dlatego młoda się szybko nim najada.

już piszę:
ok.6-7 pierś,
9 - 10 owoce
12-13 modyfikowane
14-16 obiadek
18-18.30 - kaszka i pierś
21-22 - modyfikowane
i potem do rana już pierś tylko

Obawiam się, że ta pierś się niedługo skończy, bo dzisiaj od 6 rano do 16 nie pila i nawet za bardzo nie stwardniały :(

reklama
Ja też uważam że taka długa przerwa 10-cio godzinna nie jest dobra na początek. Może najpierw5 godzin i zwiększaj? No i jak często karmisz w nocy? Bo w sumie są dzieci, które w nocy się już nie budzą i to nie zaburza laktacji.

Do góry