reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

jestemJolka akurat dzisiaj moja mała wszamała cały słoiczek tego przysmaku. Kupowałam go na współnych zakupach z Deli, która oglądała skład i stwierdziła, że to nie dla Oliwki.

reklama
Deli gdzies czytalam,ze Twoja ma skaze...a wtedy ponoc mleka nie wolno :baffled:
Tzn. ja sama nie wiem...kupilam przez przypadek raz sloiczek kasza manna na mleku z owocami i boje sie jej dac...
Dzieci ze skaza musza unikac mleka i wszystkich jego przetworow???
Czy jak to jest?

Unika mleczka i czytam uważnie słoiczków by nie zawierały mleka, bo u mojej od razu wysypka by znów sie na pewno pojawiła plus bolał by ją brzuszek. Nie ryzykuj i oddaj słoiczek.

A pisząc mleko miałam na myśli pepti preparat mlekozastępczy, bo oczywiście mleczka nie pijemy, ale jakoś zawsze pisze mleko muszę się oduczyć.

Unika mleczka i czytam uważnie słoiczków by nie zawierały mleka, bo u mojej od razu wysypka by znów sie na pewno pojawiła plus bolał by ją brzuszek. Nie ryzykuj i oddaj słoiczek.

A pisząc mleko miałam na myśli pepti preparat mlekozastępczy, bo oczywiście mleczka nie pijemy, ale jakoś zawsze pisze mleko muszę się oduczyć.

Aha...Ja myslalam,ze rozmawiacie o zwyklym mleku...tzn. takim na jakim jest np. kasza manna w sloiczku...Nie doczytalam
Ja na modyfikowane tez mowie po prostu mleko :-)
Bo ja caly czas na HA jade...ale cos mi sie wydaje,ze musze kupic to specjalne...bo mala ma jakies liszaje i czerwone poliki caly czas :-(

Kurde...przerabane z ta skaza...tyle pysznosci bedziemy musialy naszym maluchom odmowic:hmm:

Mimo wszystko biedne jesteście. Studiować składy musicie i trzy razy się zastanowić zamin coś podacie swoim maluszką.

A mamy na diecie bezmlecznej... Umarłabym z głodu :-(

Nie ma tak źle do wszystkiego człowiek może się przyzwyczaić :-).
A skaza z wiekiem zniknie lub będzie mniejsza.

A nie wiem gdzie mam tamten informator, bo ostatnio cały czas lece na BoboVita i tu pisze tak (oczywiście pobieżnie pisze):
1 śniadanie - zupka mleczka, kanapka z wędlina lub jajkiem
2 śniadanie - kanapka z bialym serem, owoce lub napój mleczno-owocowy
Obiad - zupka i drugie danie
Deser - jogurt lub mus
Kolacja - najlepiej cieply posilek np naleśniki lub sycacy posilek mleczny

Ostatnia edycja:
No ja sie ciesze ze Mateusz pepti dalej pije mimo ze dwa lata ma. Podam mu kawalek sera albo jogurcik to juz jest kaszel dusznosci:baffled:A w Pepti witaminy, wapń skad bym miała to mu brać a tak probiotyki, witaminy w mleczku ma i napewno nie zrezygnuje dopoki bedzie chciał pić niech pije:tak::tak:A i Miłosza jeśli kiedys bo kiedys musze przestane karmic od razu rzuce na Pepti, bo teraz raz wypiłam z łakomstwa kakao i policzki odrazu czerwone, suche, błyszczace:baffled:

Nie ma tak źle do wszystkiego człowiek może się przyzwyczaić :-).
A skaza z wiekiem zniknie lub będzie mniejsza.

A nie wiem gdzie mam tamten informator, bo ostatnio cały czas lece na BoboVita i tu pisze tak (oczywiście pobieżnie pisze):
1 śniadanie - zupka mleczka, kanapka z wędlina lub jajkiem
2 śniadanie - kanapka z bialym serem, owoce lub napój mleczno-owocowy
Obiad - zupka i drugie danie
Deser - jogurt lub mus
Kolacja - najlepiej cieply posilek np naleśniki lub sycacy posilek mleczny

Deli chodzi o to co podawac dzieciom po pierwszym roku zycia??:szok::baffled::sorry2:

reklama
dziewczyny a ja nie wiem czy to jakas taka nowość bo mój Karol też ok roku nie pił mleka dokładnie chyba jak 11 miesięcy miał przestał jak skończyłam go karmić - tu chodzi o to że samo mleko przestaje być dla dziecka pelnowartościowym posiłkiem - jest napojem albo dodatkiem - i oczywiście dzieci spożywaja je ale schemat dzienny maja bardziej dorosły...i myslę że dzieci same będą mniej więcej decydować kiedy ten schemat zmienią - pewnie niektóre i przed rokiem

a co do skazy - da się z tym żyć choć oczywiście jest trudniej, mój Karol od urodzenia i niestety nadal nie może...tzn zobaczymy 27 mamy alergologa, testy porobimy,może coś się poprawiło...tzn mój bebilon pije zwykły 4ke ale niczego na świezym prawdziwym mleku- jogurty serki itd nie może
no i z Bartkiem to samo- uważne studiowanie składu kazdego słoiczka

Do góry