reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

Moja też lubi butlę. Wkurza się jak je łyżeczką dania ze słoiczka,bo nie leci jak chce tylko musi czekać na następną łyżkę. A wypija mi ok 100ml herbatki koperkowej lub wody lub soku.

reklama
U nas kaszka i kleik z butli to już w ogóle odpada. Nawet jak ma smoka z dziurą jak oko:-D Musi być łyżeczka i tyle.

Myślicie, że kubek niekapek dla takiego maluszka jest ok? Może w ten sposób uda mi się namówić go na jakieś picie.
Teoretycznie kubek niekapek jest od 6 miesiąca ale...

Kinia, mam taki kubek niekapek. http://www.tommeetippee.co.uk/product/explora_first_sips_4m_blue_/
Bastian narazie uczy sie z niego pic bo on jest z zaworkiem, samo picie nie leci. Musi ssac ale inaczej niz w butelce. Dlatego za duzo z niego nie wypije, bardziej to zabawa i nauka niz picie. Mozesz kupic bez zaworka ale wtedy dziecko krztusi sie, tak jest u mnie.
Bardzo lubi z kolei gryzc dziubek bo jest silikonowy:) a ze wychowywany bez smoczka to niezla frajde ma. Sam sobie go trzyma.

Ostatnia edycja:
trochę mnie nie było...
mamy znów kryzys....
mała nie je po 12h - 6...
dziś tylko 4 posiłki mleczne nawet bez słoiczka...
lekarka tylko mnie wyśmiała...:(((

reklama
Wyśmiała?? :szok:
Dziecko nie je przez 12h a ona się śmieje..?? :baffled:

dokładnie...po 12h zjadła 140 i przez 6h znów nic.
Histeria totalna jak widzi butlę.
A ona głową pokręciła i stwierdziła,że niepotrzebnie przyszłam, bo każdy dzieciak ma humory...

Wybudziłam sama o 23 Maniutkę i dałam jej mleko. Jakoś zjadła 120ml. Razem 700. Dawno tak mało nie zjadała:( Zważywszy,że jadła cały słoik na obiadek, pół słoika deserku i do tego ponad 800 mleka. A dziś parę łyżeczek dyni i tyle:(

Ostatnia edycja:
Do góry