reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
aha, dzieki Chogata,
ja w proszku nie kupowalam bo wielka paczka byla a nie wiem czy bedzie potrzebne
i wybor ogromny
taki jednorazowy kartonik na probe wzielam ale jakos podejrzliwa jestem:eek:

Ja również na wyjścia mam mleko w szklanych butelkach. NAN HA. Jednak na codzień podaje małej nan w proszku:tak:

No Karciana to ma chłopak apretyt:tak: bo moja to maksymalnie na raz wypija 180mil,ale podobno dzieci piją tyle ile potrzebują może w nocy juz nie je bo moja jak naje sie np. o24 to najpózniej o 6 rano jest alarm o jedzonko.

oooo Karincia-niezlego masz zarloczka.Amelka pochlania jednorazowo 180ml :-)
teraz juz ma tylko 5 karmien w ciagu doby ale wczesniej bylo tak ze np o 19 jedzonko 19.30 kapiel i o 20.30 kolejne karmienie:sorry2:nie zjadala wtedy juz pelnej butli tylko jakby uzupelniala zapas zeby w nocy pospac dluzej bez jedzonka:tak::-Djak ja karmimy tak ok 21 to budzi sie dopiero o 7.30-8.00 rano:tak::-D a mozesz tez sprobowac dodac kleiku(platki ryzowe) do mleczka. jak bedzie bardziej geste to moze zje troszke mniej a tez na dluzej bedzie najedzony:tak:

No własnie też mi się wydaje że to sporo :baffled:
Co prawda dopiero raz tak (tylko wczoraj) zjadł :tak:
W ogóle to kiedyś jak po kąpieli zjadł to od razu usypiał a teraz.... :no:
Wczoraj własnie usypiałam Go 3 godziny :szok:
Co odłożyłam Go do łóżeczka to chwile poleżał a za chwilę płacz że nie chce spać :baffled:

O kleiku tez myślałam ale chyba jeszcze troszkę na to za wcześnie... czy nie?? :confused:

Dziewczyny ja tez sie przyłączam do Was :) Od kilku dni Franio dostaje dostaje mleczko z butelki przed snem. Po wieczornej kapieli dostaje oba cyce i ostatnio po karmieniu strasznie plakal, wiec zaczynamy go dokarmiac.
Poki co na piersi rosl rewelacyjnie i gdy zaczal 7 tydzien zwiekszylo mu sie zapotrzebowanie.
Strasznie mi przykro ze mam jakos mniej mleka (pomimo ze przystawiam go czesciej nawet, ale sciaga wszystko w 3 minuty i placze..). Chcialam go karmic tylko piersia dluzej niz 2 miesiace a tu prosze jaki klops. Ale Franio ma zamiar chyba byc najwiekszym bobasem w okolicy. Wyobrazcie sobie ze w szostym tygodniu wazyl prawie 6kg!!! Taki byczek mi sie urodzil :tak:. I lubi pojesc :-D. Tylko martwie sie ze jak przejdziemy calkowicie na sztuczne mleczko to mi zacznie tyć :zawstydzona/y:

moja mala je co trzy godziny i po 90ml... nie wiem czy to za malo. ale wczoraj wieczoram zjadla przed kapiela 90 i po kapieli 60... co robicie ze wasze maluszki tyle jedza?moja pije NAN..

reklama
No własnie też mi się wydaje że to sporo :baffled:
Co prawda dopiero raz tak (tylko wczoraj) zjadł :tak:
W ogóle to kiedyś jak po kąpieli zjadł to od razu usypiał a teraz.... :no:
Wczoraj własnie usypiałam Go 3 godziny :szok:
Co odłożyłam Go do łóżeczka to chwile poleżał a za chwilę płacz że nie chce spać :baffled:

O kleiku tez myślałam ale chyba jeszcze troszkę na to za wcześnie... czy nie?? :confused:
Jesli ci dobrze przybiera na wadze, zbytnio nie ulewa to nie ma potrzeby wprowadzania kleiku, to tylko dodatkowo obciazy organizm dziecka.

Do góry