reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Moja je 120 ml, wieczorkiem przed spaniem ok 180 ml
Deli a robisz jej w dzień tylko 120 a przed spaniem więcej? Czy robisz więcej a zjada tyle ile chce?
Bo mój zje tyle ile mu zrobię. Chyba jakbym zrobiła 200 to by bez problemu wciągnął:) Robie mu 120 i je tak co 3 godziny, a w nocy co 5. Z jednej strony nie chcę go przekarmić, a z drugiej boję się, żeby go nie głodzić. Bo moje dziecko nie upomina się o jedzenie.

Robię jej 120 ml jak chce więcej to dostaje, ale 120 ml jej w dzień wystarcza
Wieczorem najpierw dostaje 120 ml i jak po zjedzeniu 120 sie dopomina o jeszcze to wtedy robię, bo niekiedy chce dokładkę po godzinie

A czemu nkie czekasz aż sam poprosi o jedzenie?

Ostatnia edycja:
Moja do tej pory wypijala 80-100,ale dzisiaj robi ''przestawke''chyba na wieksza porcje...bo jadla co 3 godziny a dzisiaj chce co 1,5-2 i o 11:30 zjadla 40 wtedy o 13:30 80 i po 16 prawie 120...:sorry:Jestem ciekawa ile teraz zje...bo wlasnie sie upomina :)

Deli i w nocy mialas tez tak?? czy ile mala Ci godzin przesypiala w tym czasie??Ja myslalam,ze moja bedzie jadla ale wypila tylko 20 ml.:confused2:Teraz mi sie wszystko pomieszalo...juz nie wiem o ktorej ma jesc i ile...ale pewnie sama mi o tym powie:-D

Moja zazwyczaj zjada 120 ml, choć ostatnio je 20 ml zasypia na 15 min i następne 20 ml i 10 min snu, wiec potrafi 120 ml jeść nawet 2 godziny :sorry:

reklama
dziewczyny moja zjada 5x180.tzn wieczorem ma jedna kolacje przed kapiela a po kapieli dopycha brzuszek i nie zjada calego 180 tylko ok 100-120 czasem mniej i przesypia cala noc. na opakowaniu mijego mleczka jest napisane ze w tym wieku dzidzia ma jesc wlasnie 5x180.na kazdym mleczku jest ta tabelka wiec mozna sie nia jako tako kierowac:tak:Amelka zjada 5 posilkow ale ten ostatni to nigdy 180ml nie jest ale sie nie martwie bo je ile jej potrzeba:tak::-)
i na opakowaniu mam napisane ze na 4 mce dzidzia zjada 210ml 4x na dobe ale to nie znaczy ze w dzien kiedy Amelka konczy te 4 miechy odrazu tyle zje hehe pewnie znowu bedzie sie przestawiac:tak::-)

Do góry