reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Butelkowe maluszki

reklama
Niestety i ja jestem zmuszona dołączyć do grona mamuś dzieci butelkowych. Zaczynam godzić się z tą sytuacją, a co za tym idzie gromadzą się nowe pytania i wątpliwości. W miare możliwości nadrobie zaległości z wątka, licząc na Waszą nieocenioną pomoc.

Moje pierwsze pytanie. Gdy karmiłam piersią podawałam małej witamine D i K. Czy karmiąc mlekiem modyfikowanym nadal powinnam podawać te witaminy czy odstawić je??

Jak karmisz tylko butlą wit. K odstaw całkowicie, a D3 zależy przeważnie co 2 dzień się podaje, ale to lekarz decyduje.
A jakie mleczko podajesz ?

Przeszłam na butelkę, bo stres spowodował zanik pokarmu. W ciągu doby odciągam max 100 ml, a mój mały ssaczek potrafi 200 ml na wieczorne posiedzenie pochłonąc. Dlatego pierś ma na zakąske ;-) Podaje małej NAN 1.

Ja podaje nestle Alete ale czy jest to jakis odpowiednik polskiego mleka to nie mam pojecia.Moze po prostu bebiko?A moze w PL tez jest mleko,ktore sie tak nazywa?W szpitalu gdy mala trzymalam przy piersi pol nocy przyniesli mi wlasnie to i pozniej tez to zaczelam kupowac i pasuje malej idealnie,bo nie ulewa,kupki tez ma prawidlowe.

my podajemy cow&gate czyli polski odpowiednik bebiko.a ze mala ulewala to podajemy jej bebiko komfort na lepsze trawienie:tak:i przyznam szczerze nie ulewa juz wcale.wczesniej potrafila nawet w 2h po karmieniu wywalic pol zawartosci zoladka i balismy sie ze nie przybierze na wadze.po zmianie mleczka tylko kupki zrobily sie zielone ale moze i to minie jak mala sie calkiem przestawi:tak:

reklama
Mój Marcel też ulewał. Nawet usg brzuszka robilismy bo dosłownie się z niego wylewało. I też nawet 2 godz. po jedzeniu. Zaczełam dodawać Nutriton do mleczka i po problemie.
Dziewczyny a ile ml zjadają Wasze dzieciątka?

Do góry