reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bulgotanie w brzuszku

Ewelina271990

Fanka BB :)
Synek ma 4 miesiące jest na mleku nutramigen dobrze przybiera na wadze od kilku dni kupy zielone a przy tym płacze i przy gazach tak samo placz.Mało śpi w dzień podczas snu budzi się i płacze, pręży się.W nocy przez sen strasznie się wierci i znowu płacze.Byłam u lekarza to kazał obserwować,ale ile można obserwować.Od wczoraj ma bulgotanie dzisiaj to już ciągle co jajak czas słysze takie przelewanie.Już nie wiem co robić jak mu pomóc.Może ktoś był w podobnej sytuacji,bo już nie wiem co robić.

reklama
U mnie na kp to samo mam od poniedziałku podaje Dicoflor pediatra kazała ale narazie szału nie widzę tylko ja przeziebiona i cora od wczoraj też może to od jakieś infekcji u Was???ja zrobiłam w piątek badanie kału czekam jutro na wynik bo u nas jeszcze kupy były śmierdzAce jak zaczęłam dawać Dicoflor to o dziwo przestały śmierdziEC tylko kolor nadal zielonka i rzadkie.
Ja bym się przeszła na twoim miejscu do lekarza niech coś pokombinuje a nie obserwować brak słów mój też nie lepszy sama musiałam zrobić badania bo nas olal

No nie było żadnej infekcji.Wszyscy zdrowi.Dzisisj tą kupa juz normalną,ale te bulgotanie i prężenie się, płacz to mnie przeraża.Jak tak będę mudiamu iść do lekarza jeszcze raz.

A może to po prostu kolki późno, ale jednak. Pediatra przepisze kilka środków na ból brzuszka, zaleci masaż i koniec, a rodzice muszą sami sobie poradzić z płaczem, prężeniem i nieprzespanymi nocami. Pocieszenie to mija, a później zaczynają się bunty, krzyki, uśmiechy i buziaki :)

A to nutramigen lgg czy puramino? Nie wiem jak z lgg ale na puramino zielone kupki moga byc normalnie. Moze mleczko trzeba zmienic bo te niepasuje? A dlugo juz te pije?

Próbowałaś kłaść małego jak najwięcej na brzuszku, to taka forma masażu, może pomoże na to prężenie , czasem dzięki temu jelita zaczynają lepiej pracować

reklama
Z brzuszkiem będzie lepiej jak maluch zacznie raczkować.. I są wyjątki - moje dziecko leżąc na brzuszku zamiast masażu odczuwało jeszcze większy ból :( - niestety nie zawsze taka forma pomaga, ale każda mama wie jak dziecko się źle czuje.

reklama
Do góry