reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuch po CC a 2 i 3 ciąża

Tak. 3 mm jest niby ok. A rozejście masz bardzo małe. Przez ubytek w bliznie moze wystapic nieplodnosc gdyz wnetrze macicy poprzez zalegajaca krew moze byc toksyczne dla zarodka.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję za odpowiedź. Pozwól że wyśle ci zdjęcia mojego rozejścia, napisz prosze czy na pewno jest ok bo widze ze masz duza wiedze na ten temat a lekarz za duzo nie komentowal. powiedział tylko że blizna jest bardzo cienka a czytałam w necie że 3 mm to powód do rodzenia sn nawet więc już nie wiem co myśleć...

Załączniki

• IMG_20180408_150441.jpg
    IMG_20180408_150441.jpg
    378,6 KB · Wyświetleń: 287
  • IMG_20180408_150452.jpg
    IMG_20180408_150452.jpg
    464,7 KB · Wyświetleń: 293
reklama
Witam wszystkie,
Od dłuższego czasu podczytuje Was. Jestem już po 2 cc i w niedługim czasie planuje kolejną ciąże. Za dwa tygodnie wybieram się do lekarza na ocenę blizny w Krakowie. @Aska324 jeżeli chcesz mam lekarza swojego w Krakowie i myśle ze jest godny zaufania. Ale po 25 kwietnia będę wiedziała więcej jak podchodzi do oceny blizny. Przez tel wydaje się ze ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam wszystkie,
Od dłuższego czasu podczytuje Was. Jestem już po 2 cc i w niedługim czasie planuje kolejną ciąże. Za dwa tygodnie wybieram się do lekarza na ocenę blizny w Krakowie. @Aska324 jeżeli chcesz mam lekarza swojego w Krakowie i myśle ze jest godny zaufania. Ale po 25 kwietnia będę wiedziała więcej jak podchodzi do oceny blizny. Przez tel wydaje się ze ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej, bardzo bym prosiła o namiary. Sama też wybieram się do lekarza, który doradzał mi po poronieniu i robił łyżeczkowanie, mam wizytę pod koniec miesiąca, zobaczymy jak on podchodzi do tego tematu również. Oczywiście jeśli będzie godny polecenia to dam znać.

Hej, bardzo bym prosiła o namiary. Sama też wybieram się do lekarza, który doradzał mi po poronieniu i robił łyżeczkowanie, mam wizytę pod koniec miesiąca, zobaczymy jak on podchodzi do tego tematu również. Oczywiście jeśli będzie godny polecenia to dam znać.

A mogę się zapytać do jakiego lekarza się wybierasz? Ja przyjeżdżam do mojego lekarza specjalnie na wizytę bo nie mieszkam w Pl. Ale jeżeli masz jakiegoś godnego polecenia lekarza to chętnie bym się wybrała tez i do niego. Zawsze mieć lepiej dwie opinie niż jedną.

lepiej dwie opinie
Tak, jasne. Ja się wybieram do Piotra Ossowskiego -pracuje w szpitalu na Kopernika. Byłam u niego tylko 2 razy, ale nie było to w związku z blizną, ponieważ wtedy nie wiedziałam, że mam coś takiego. Pod koniec kwietnia wybieram się w tej sprawie i zobaczę jakie on ma zdanie na ten temat. Mogłabyś podzielić się również namiarami na swojego lekarza? Myślę, że to ważne, abyśmy mogły dzielić się takimi informacjami, bo niestety ciężko o dobrego lekarza, który zna się na tych bliznach po cesarce, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.

reklama
Wczoraj dziewczyny miałam wizytę u lekarza i niestety podobno u mnie blizny nie da się sprawdzić bo tak jest ułożona macica. Nie wiem ile w tym prawdy ale ze dwa tyg mam kolejna wizytę ju w Pl i zobaczę co tutaj powiedzą.

Do góry