reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak okresu

Witam, drogie Panie mam pytanie... Od niedawna ( 3 mies. Zaczęłam współżycie z chłopakiem czekalismy do ślubu ) zawsze miałam regularny okres jeśli już to tylko jakieś 2 dni różnicy. Ale w listopadzie jeszcze nie dostałam. Według obliczeń powinnam dostać 12 listopada. A tu cisza. Zaznaczę że stosujemy prezerwatywy, a dla pewności zazwyczaj raczej mąż wyciąga w ostatnim momencie. Wydaje mi się że ciążę można raczej wykluczyć. Jednak nie mam pojęcia co może powodować aż takie opóźnienie. Dodam, że nie czuje też objawów, które zazwyczaj miewam przez okresem.
Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić taki stan, lub miał podobną sytuację ?

reklama
Hej, myślę że prezerwatywa wystarczy i nie ma sensu stosunku przerywanego dodatkowo.
Widzę, że czujecie duży niepokój związany z ciążą, co też może wpływać właśnie na nieregularne cykle. Idź do
Lekarza i się przebadaj oczywiście, rozważ tabletki anty. :) na prawdę zajść w ciążę nie jest tak łatwo.. mamy tutaj setki osob, które się o to starają. A taki stres o którym wspominasz (czekaliście do ślubu, podwójne zabezpieczenia) mają ogromny wpływ na gospodarkę hormonalną.

Dla pewności się przebadaj. Możesz też mieć infekcję, potencjalnych przyczyn jest masa. Wg mnie ciążę możecie spokojnie wykluczyć.

Hej, myślę że prezerwatywa wystarczy i nie ma sensu stosunku przerywanego dodatkowo.
Widzę, że czujecie duży niepokój związany z ciążą, co też może wpływać właśnie na nieregularne cykle. Idź do
Lekarza i się przebadaj oczywiście, rozważ tabletki anty. :) na prawdę zajść w ciążę nie jest tak łatwo.. mamy tutaj setki osob, które się o to starają. A taki stres o którym wspominasz (czekaliście do ślubu, podwójne zabezpieczenia) mają ogromny wpływ na gospodarkę hormonalną.

Dla pewności się przebadaj. Możesz też mieć infekcję, potencjalnych przyczyn jest masa. Wg mnie ciążę możecie spokojnie wykluczyć.

A test robiłaś? Bo ogólnie warto zrobić i tak przed pójściem do ginekologa.
Masz 7 dni spóźnienia, mogłaś mieć cykl bezowulacyjny, torbiel, problemy hormonalne... Wytłumaczeń jest dużo. Na pewno warto iść do ginekologa. I przy okazji może rozważyć inną metodę antykoncepcji, skoro prezerwatywy nie budzą Waszego zaufania?

Do góry