reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak okresu po Duphastonie

nadziejka93

Fanka BB :)
Cześć! Według zaleceń lekarza brałam Duphaston na wywołanie okresu 7 dni 2x1. 3 dzień po odstawieniu rano miałam lekkie plamienie, już myślałam że rozwinie się w @, ale od tamtej pory czysto 😲 minął kolejny dzień i dalej nic. Czy któraś z Was tak miała? Piersi od 4 dnia brana Duphastonu obolałe i wrażliwe.
Dodam że suplementuje Niepokalanek 400mg(składnik Castagnusa, Cyklodydonu) i zastanawiam się czy to czasem przez niego coś się nie zablokowało. Myślicie, że powinnam go odstawić? Tylko obawiam się, że jak go odstawie to podskoczy mi prolaktyna. (Podobno obniża prolaktyne, a podnosi progesteron)

reklama
Rozwiązanie
Witam
W 13 dniu cyklu bylam na monitoringu owulacji i Pani dr stwierdzila ze ten cykl jest bezowulacyjny i przepisala mi duphaston na wyregulowanie drugiej fazy cyklu .Bralam od 16 dc do 25dc po 1 tabletce.Cykle moje srednio trwaja 27-29 dni dzisiaj jest 36 dzien cyklu i 11 dzien po odstawniu duphastonu. Okresu nie widac .Szyjka macicy znajduje sie wysoko i jest zamknieta .Piecze troche podbrzusze i towarzyszy mi dziwne uczucie zadnych ,czesto biegam rowniez do toalety .Test ciazowy zrobilam wczoraj i wyszla druga jasna kreska ale po czasie a drugi test ciazowy ktory zrobilam od razu pojawila sie mocna linia w okienku kontrolnym t ale po chwili znikla i teraz jest jasna kreska .Czy moge byc w ciazy czy moze jakas torbiel sie...
Nooo ja też do pytania dołączam😁 pierwszy cykl stosuje duphaston tylko 10 dni po 2 tabletki. Dziś ostatni raz biore duphaston bo już 10ty dzień dziś brania. 44d.c. a okresu ani widu ani słychu . Brzuch od tygodnia pobolewa jak na @ a jej kurde nie ma i nie ma. Duphaston biorę w celu uregulowania cyklów i podniesienia progesteronu. To czemu on cyklu nie reguluje? Jestem jakas inna i na mnie nie działa? Czy pierwszy cykl z nim tak wygląda? Ciazy pod uwagę nie biorę, bo mam cykle bezowulacyjne. Chodź testu nie robiłam, bo przy braku owulacji uważam to za bez sensu.
Kobietki suplementujące duphaston poradźcie coś i dodajcie własne doświadczenia.

A co do Ciebie autorko to widzisz, nie jesteś sama😉 niepokalanek bierzesz na własną rękę czy ginekolog kazał?
I piersi mnie też bolą, a nigdy nie bolały. Co ten cholerny duphaston ma w sobie..😑 to na pewno przez niego 😑 i plamien żadnych nie miałam, istna Sahara 😂😂 w którym jesteś dniu cyklu obecnie i w którym dniu miałaś plamienia? Wiesz kiedy była owulacja? Może wspólnie sobie pomożemy 😃
I co dostałaś okres? Po ilu dniach? Mam te sama sytuację, jednak duphaston brałam na podtrzymanie ciąży gdyby taka była, zrobiłam betę i nic odłożyłam i nadal nie mam okresu...

reklama
I co dostałaś okres? Po ilu dniach? Mam te sama sytuację, jednak duphaston brałam na podtrzymanie ciąży gdyby taka była, zrobiłam betę i nic odłożyłam i nadal nie mam okresu...
Nie pamiętam po ilu dniach bo to już było jakiś czas temu, ale mega mocno się spóźnił okres. Podobno pierwszy cykl z nim taki jest. Potem miałam miesiączki jak w zegarku co 30 dni. :)

Kochana i jak sytuacja? Po jakim czasie przyszła@? Pytam, bo u mnie właśnie sytuacja identyczna, pojawiło się jedynie plamienie po odstawieniu Dupka. Wizyta w piątek dopiero, a też brałam niepokalanka i myślę, czy to nie od tego.
Niepokalanka odstawiłam, było to już jakiś czas temu, ale jeśli dobrze pamiętam to dostałam okres dopiero po 7-10 dniach od odstawienia Duphastonu

Ja dostałam po 6 dniach od odstawienia duphastonu, okres trwał po nim tylko 2 dni, 3 dzień to tylko jakieś plamienia, nigdy tak nie miałam okres zawsze trwał 5 dni, umówiłam się już do gin za tydzień i zobaczymy co mi powie...

Cześć dziewczyny. 9 miesięcy brałam duphastone na wyregulowanie cyklu...po Covidzie wszystko mi się rozjechało...
Przyjęłam ostatnia dawkę dostałam @ no i później czekałam na kolejną...naturalna...czekałam na nią prawie 70 dni. I bardziej przypominała brazowe plamienie niż @ no może jeden dzień był tylko"normalny" ale baaaardzo skąpy. Czytałam że często tak się dzieje po kuracji antykoncepcyjnej gdy organizm sam uczy się na nowo działać poprawnie beż wspomagania. Czy w tym wypadku może być tak samo ? Ciążę wykluczam. Czekać do następnej @ czy umawiać się już do gin ? (Najchętniej w ogóle bym nie szła-mam uraz po mojej pierwszej wizycie gdy miałam 17 lat i pomimo swoich lat na karku idę tam z przymusu niż z chęci...-proszę nie oceniajcie) dajcie znać co byście zrobiły na moim miejscu ! 😀

reklama
Hej dziołszki 😀 może zacznę od tego ze staramy się z mężem o dzidziusia około 3lat. Jako ze mieszkamy za granica i służba zdrowia poza pobraniem krwi nic nie zrobiła zaczęłam prywatnie leczenie w PL. Hormony z krwi, cytologia wszystko okej jedynie progesteron delikatnie obniżony. Gin wykrył torbiele na obu jajnikach wiec przepisał mi Primolut-nor od 16-25 dnia cyklu 3 tabletki dziennie . Okres ładnie po 3 dniach. Wszystko ładnie „wyschło” wiec następnie profilaktycznie przepisał mi Dupka tez od 16-25dc 2x dziennie. Dał mi tez skierowanie na kontrast cieniujący ale tu zaczynaja się schody, bo 3 dni po odstawieniu Dupka dostałam bardzo skąpych plamień a okresu już 7 dni jak nie było tak nie ma. Test negatywny. Zabieg będzie pewnie przesunięty przez to ze nie dostałam @ i nic jej nie zapowiada. Dziwi mnie tylko dlaczego nie dostałam @ a wszystkie objawy wskazują ciąże… muszę jeszcze dodać ze ponad 10 lat temu miałam pęknięta ciąże pozamaciczna i martwię się ze już nie uda mi się zajść w ciąże :(

Do góry